Sporcu kahvaltısı ile anlatmak istediğin nedir ?Normal bir sporcu kahvaltısı, üstüne de bir bardak kahve tercih edebilirsiniz.
Sende herkes gibi Yumurta,yulaf,lor peyniri ve diğer kombinasyonları deneyebilirsin.
Sporcu kahvaltısı dediğim aslında sağlıklı bir beslenme. Benim kahvaltımı yazayım:Sporcu kahvaltısı ile anlatmak istediğin nedir ?
Sporcu kahvaltısı dediğim aslında sağlıklı bir beslenme. Benim kahvaltımı yazayım:
90g yulaf ezmesi,300ml yağsız süt,100g lor,4 tam yumurta,biraz domates, çay.
Yeni başladım sayılır. Kahvaltı yaklaşık 900 kalori civarı. Günlük 3000 civarı kalori alıyorum.Bunlar sindirmesi 1 saatin çok üzerinde ve kalorisde sanki çok fazla gibi geldi. Sporcu seviyen çok ileri gibi geldi. Seviyen nedir ?
yumurta
yulaf ezmesi
muz
whey protein
tarçın
bunları karıştırıp shake olarak içiyorsun..İstersen tavada pankek-krep tarzıda yapabilirsin.
yada meyve(direk basit şekerde olabilir) ve herhangi glisemik endeksi düşük karb kaynağı
yumurta , yulaf , lor , ekmek , süt bunlar çok tüketilen şeyler. sana kalmış açıkçası ne yiyeceğin illa bunlar zorunlu değil. tavuk pilav yerim dersen o da olur elbette. ben yumurta yulaf karıştırıyorum tavada yapıyorum. yanına zeytin biraz da yeşillik yiyorum.
miktarınını kendi makrolarına göre ayarlarsın
pankek hamuru kıvamına gelene kadar karıştır tüm malzemeleri ve tavada pankek pişirir gibi pişir.
bal,tahin,muz,orman meyveleri vs... ile süsleyerek daha çekici hale getirebilirsin.
kişiye göre değişir,ben sıkılmıyorum. Arada üşendiğim zaman direk shake olarak içtiğimde oluyor.
amacın definasyon ise https://www.agirsaglam.com/definasyon/Bunların miktarı ne kadar tüketilmesi gerektiği önemli. Bu konuda bilgin var mı ?
Bu makroları nasıl belirleyeyim ?
(Sorum çok temelse eksik bilgilerimi tamamlamam için beni bir bilgi kaynağına yönlendirir misin ?)
miktarınını kendi makrolarına göre ayarlarsın
pankek hamuru kıvamına gelene kadar karıştır tüm malzemeleri ve tavada pankek pişirir gibi pişir.
bal,tahin,muz,orman meyveleri vs... ile süsleyerek daha çekici hale getirebilirsin.
kişiye göre değişir,ben sıkılmıyorum. Arada üşendiğim zaman direk shake olarak içtiğimde oluyor.
amacın definasyon ise https://www.agirsaglam.com/definasyon/
bulk ise https://www.agirsaglam.com/bulk-donemi/
okumanı tavsiye ederim bayağı faydası olacaktır.
evetOkuyacağım. Shake'ı blender da mı hazırlıyorsun ?
Ben herşeye rağmen shake önermiyorum normal besin sindirmeye alışırsan bu sporda daha güzel yerlere gelirsin.Kombinasyondan kastımda farklı şeylerle birleştirmek mesela yulaf ve sütü karıştırıp içine muz koymak gibi bunu kendin o anki malzemene ve zevkine göre şekillendirebilirsin.Bu arada o profil resmindeki kişi "Barış Okan Belovacıklı".Okuyacağım. Shake'ı blender da mı hazırlıyorsun ?
shake olarak içtiğin zaman vücudun ''aa kaloriler sıvı halde geldi ben bunu farklı şekilde sindirmeye çalışayım'' demez.Ben herşeye rağmen shake önermiyorum normal besin sindirmeye alışırsan bu sporda daha güzel yerlere gelirsin.Kombinasyondan kastımda farklı şeylerle birleştirmek mesela yulaf ve sütü karıştırıp içine muz koymak gibi bunu kendin o anki malzemene ve zevkine göre şekillendirebilirsin.Bu arada o profil resmindeki kişi "Barış Okan Belovacıklı".
Bunun vücutla mideyle alakası yok ağız da bir mekanizma ve iştahın büyük kısmı boğazda ve ağızda besin bekletebilmeyle alakalı.Deneyimlerimi paylaşıyorum sadece.shake olarak içtiğin zaman vücudun ''aa kaloriler sıvı halde geldi ben bunu farklı şekilde sindirmeye çalışayım'' demez.
sadece biraz daha hızlı sindirilir ve hedefe göre en iyi zamanda tüketilebilir.