Sadece yumurta yiyerek diyet yapmak

Böyle bir diyet denediniz mi?

• Evet denedim.Oldukça yararı oldu.Ve kilomu korudum

Votes: 1 12,5%
  • Evet denedim.Kilo verdim fakat daha sonra hızla geri aldım.

Votes: 0 0,0%
  • Hayır denemedim.

Votes: 2 25,0%
  • Denemedim ama kesinlikle zararlı olduğunu düşünüyorum.

Votes: 5 62,5%

• Total voters
    8
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 3 aydır body building sporu ile ilgileniyorum.Haftada 3 gün olmak üzere düzenli ağırlık çalışmalarımı yapıyorum.Bu hafta bel altı ağırlık çalışmalarını bırakıp 10 dakikalık uzay yürüyüşü ile kardiyo yapıyorum.Oldukça terletiyor.Yaklaşık 150 kalori yakıyorum kardiyo ile.
Spora başladıktan sonra bir çok insan omuzlarımın çok genişlediğini kollarımın kalınlaştığını söyledi.Durup durmadık yere böyle tepkiler almak güzel tabiki yalnız benim spora başlamamdaki asıl amacım sağlıklı kiloma ulaşmak.Yani kilo vermek.Spora başladığımdan beri 1 kilo bile veremedim.Vucudumdaki skılaşmayı fark ediyorum.Ama yeterli değil.
170 boyundan 79 kiloyum.Bugün itibari ile sadece yumurta ile beslenmeye karar verdim ve 2 hafta süresince sabah ve öğlen olmak üzere günde 6 yumurta yiyeceğim.Bugün hiç acıkmadım.Tokluk konusunda kesinlikle rahat.Ama karşıma çıkarabilecek sağlık problemlerini de kestiremiyorum.Bu diyeti 14 gün uygulayacağım.Sizce bana artı ve eksi yönleriyle dönüşleri neler olabilir? Böyle bir diyet uygulayan varmı?
Kolum 35,5cm. ilk başladığımda 33 idi (pazularımı şişirdiğim zaman).Sizce bu yeterli bir gelişim mi?

Ağırlık programım şu şekilde
4 x 10 dumbell squad (15+15kg) taha büyük ağırlık yok malesef çalıştığım şirketin spor salonunda o yüzden 30 kilo ile yapıyorum
4x 10 bench press (makina ile 64 kilo son set.)
4x 10 bent-over row( bunu kendimi kaldırarak yapıtorum.ağır olduğum için henüz hareketi tam yapmaya başlayamadım.)
4x over-head press (42 kilo son set-canım cıkıyor son sette)
4x mekik.(çene altıma dayadığım 15kg ile birlikte)(normalde romen-deadlifti i idi ama bu hareketi ne zaman yapsam belim aşırı ağrıyor.)
4x dumbell curl (sonset 10 kg)
10-15 dk kardiyo
programımı da yorumlayabilirseniz sevinirim.

biliyorum uzunca bir yazı oldu .Umarım cevaplayabilecek vaktiniz olur.Şimdiden teşekkürler.

dukan diyetini uygula
günlük kilona takiben x2 protein
5-6gr minimum yağ
antrenmana bağlı 60-100 gr karb (off günlerde karbsız)

bunu 14 gün boyunca sürdürürsen büyük gelişme kaydedersin şoklama diyet gibi birşey gibi düşün

Hem çalışıp hemde kalori hesabı yapacak şekilde yemek yemem ne yazık ki çok zor. O yüzden tek düze beslenme daha kolay geliyor.Ve aç hissetmiyorum.Yumurta oldukça yok tutuyor.Bİraz baş ağrısı mevcut bugün .Sonuç ne olursa olsun bu diyeti 14 gün uygulama niyetindeyim.Az sonra spora gideceğim.Bakalım enerjimi negatif yönde etkilemiş mi.Spor sonrası buradan bilgi veririm

ANlayamadığım kısım günde sadece 6 tane yumurta mı yiyeceksin. Başka hiçbir şey yok. Yani günde 36 gram protein alarak vücut geliştirme yapacaksın :) Bu hatandan çok geç olmadan dönmen lazım dostum

Sonuç ne olursa olsun diyeti 14 gün uygulayacağım demişsiniz. Eğer sonuç ne olursa olsun uygulayacaksanız konu açıp soru sormanızın nedeni nedir? Açın beslenme günlüğünüzü paylaşın değişiminizi veya deneyiminizi neyse ama soru sorup sonrasında "Sonuç ne olursa olsun uygulayacağım" dediğiniz zaman insanların vaktini çaldığınızı düşünüyorum.

Arkadaşlar niyetim insanların vaktini çalmak değil.Diyeti uygulayacağım evet.Fakat daha önce bu tarz bir diyet yapan var mı ve sonuçları nasıl diye merak ettim.70 kilolara düştükten sonra daha sağlıklı beslenmeye başlayacağım.Body e başladıktan sonra vucut geliştirmenin ne kadar zor olduğunu anladım. Benim amacım fit ve doğal bir görünüme sahip olmak ve bunun içinde ağırlık çalışmak şart.günde 36 gram protein ve bir miktar yağ ile düzenli sporla yağlarımdan kurtulabileceğimi ve mevcut kaslarımı spor yaptığım için büyük ölçüde koruyacağımı düşünüyorum

DPStum olayı yanlış anlamışsın. Sen eğer spor yapıp gerekli proteini almazsan kaslarını korumazsın aksine kasların küçülür. Çünkü sen sporda kaslarını yırtıyorsun ve sonra onları beslemiyorsun yani zarar veriyorsun. Bu olayı asla tavsiye etmiyorum. Hadi bize inanmıyorsun en azından bir uzmana danış

Sonuç ne olursa olsun diyeti 14 gün uygulayacağım demişsiniz. Eğer sonuç ne olursa olsun uygulayacaksanız konu açıp soru sormanızın nedeni nedir? Açın beslenme günlüğünüzü paylaşın değişiminizi veya deneyiminizi neyse ama soru sorup sonrasında "Sonuç ne olursa olsun uygulayacağım" dediğiniz zaman insanların vaktini çaldığınızı düşünüyorum.
Dikkat ederseniz sizce bu şekilde diyet yapayım mı şekilinde bir soru sormadım.Böyle bir diyet yapanların olup olmadığını ve sonuçlarını merak ettim.konuyu bu yüzden açtım.

Aslında amacım dediğim gibi kaslı ve yapılı bir vucut yapmak değil.Daha çok fit ve idaal kiloda bir vucuda sahip olmak istiyorum.Kasların yırtılması sonucu yetersiz beslenirsem yırtılan kaslarım onarılmaz mı?Yoksa onarım için gerekli enerji yağ depolarından mı sağlanır? Diyetimin 5nci gnündeyim.Tartıdak, değer bu sabak 76.3 idi.İlk başladığımda 79 dum.Kollarım hala 35.5.Oldukça tok hissettiriyor diyet.Halsizlik yok.Antremanlar sırasında bastığım ağırlıklarda azalma yok.Onun haricinde düzenli beslenirken yaptığım spordan daha fazla terleme oluyor.İlk hareketlerde hemen terlemeye başlıyorum.

Aslında amacım dediğim gibi kaslı ve yapılı bir vucut yapmak değil.Daha çok fit ve idaal kiloda bir vucuda sahip olmak istiyorum.Kasların yırtılması sonucu yetersiz beslenirsem yırtılan kaslarım onarılmaz mı?Yoksa onarım için gerekli enerji yağ depolarından mı sağlanır? Diyetimin 5nci gnündeyim.Tartıdak, değer bu sabak 76.3 idi.İlk başladığımda 79 dum.Kollarım hala 35.5.Oldukça tok hissettiriyor diyet.Halsizlik yok.Antremanlar sırasında bastığım ağırlıklarda azalma yok.Onun haricinde düzenli beslenirken yaptığım spordan daha fazla terleme oluyor.İlk hareketlerde hemen terlemeye başlıyorum.
Pozitif azot dengesinin sürdürülmesi için, 0.6-0.8 g/kg protein almak gerekiyor. Spor yaptığınızı da düşünürsek 0.8-1.0 g/kg protein almanız azot dengesi için önemli. Yani günlük 64-80 g protein ihtiyacınızı en azından karşılamanız gerekiyor. 6 tam yumurta ile bunu sağlayamıyorsunuz. Kaldi ki proteini karşılasanız bile, işlevlerinde tam olarak kullanabilmeniz için yeterli enerji, karbonhidrat ve yağın olması gerekir. Kas kaybedeceğiniz aşikar.

Pozitif azot dengesinin sürdürülmesi için, 0.6-0.8 g/kg protein almak gerekiyor. Spor yaptığınızı da düşünürsek 0.8-1.0 g/kg protein almanız azot dengesi için önemli. Yani günlük 64-80 g protein ihtiyacınızı en azından karşılamanız gerekiyor. 6 tam yumurta ile bunu sağlayamıyorsunuz. Kaldi ki proteini karşılasanız bile, işlevlerinde tam olarak kullanabilmeniz için yeterli enerji, karbonhidrat ve yağın olması gerekir. Kas kaybedeceğiniz aşikar.
Yorumunuz için teşekkürler.Bugün tartı 75.6 yı gösterdi.Muhtemelen yoğun bir su kaybı içindeyim.Bacaklarımda halsizlik başladı.Masabaşı bir iş yapıyorum.Haftanın 3 günü spor.Zayıflayabilmem için 1600 kalorilik bir makro oluşturdum mantıklı yorumunuzdan dolayı.200gr kh. 100gr pt ve 50gr yağ.Yalnız anlamadığım nokta şu ben 200 gr kh yi nasıl alacağım?Beyaz ekmeğin yarısı kh. Yani protein ve yağı hiç hesaba katmasan bu günlük 2 ekmek demek oluyor.Ben günlük 2 ekmek yersem nasıl zayıflayacağım.Kafama yatmayan bir şeyler var.Hadi beyaz ekmek yemedim diyelim.8 dilim tam tahıl yedim.Ben zaten normalde bu kadar yemiyorum.Abur-cubur ve fast food her hafta 1 2 defa yiyordum.demek ki bunları kessem ve akşam 6 dan sonra hiç bir şey yemesem kilo verebiliyor olmam gerekiyor.Fakat bunu da denedim ayda 2 kilo ancak gitti.normal yememe dönünce 1 haftada geri aldım onuda çünkü diyet esnasında az su tüketmiştim ve gidenin su olduğunu anladım.KH yi geçtim protein de ciddi mir miktar. Aslında 200gr kh. 100gr pt ve 50gr gün içerisinde tıka basa tok olmak demek ve zayıflamak demek.Tıka-basa tok durup nasıl zayıflayabilir ki insan.Atladığım birşeyler olmalı.

Yorumunuz için teşekkürler.Bugün tartı 75.6 yı gösterdi.Muhtemelen yoğun bir su kaybı içindeyim.Bacaklarımda halsizlik başladı.Masabaşı bir iş yapıyorum.Haftanın 3 günü spor.Zayıflayabilmem için 1600 kalorilik bir makro oluşturdum mantıklı yorumunuzdan dolayı.200gr kh. 100gr pt ve 50gr yağ.Yalnız anlamadığım nokta şu ben 200 gr kh yi nasıl alacağım?Beyaz ekmeğin yarısı kh. Yani protein ve yağı hiç hesaba katmasan bu günlük 2 ekmek demek oluyor.Ben günlük 2 ekmek yersem nasıl zayıflayacağım.Kafama yatmayan bir şeyler var.Hadi beyaz ekmek yemedim diyelim.8 dilim tam tahıl yedim.Ben zaten normalde bu kadar yemiyorum.Abur-cubur ve fast food her hafta 1 2 defa yiyordum.demek ki bunları kessem ve akşam 6 dan sonra hiç bir şey yemesem kilo verebiliyor olmam gerekiyor.Fakat bunu da denedim ayda 2 kilo ancak gitti.normal yememe dönünce 1 haftada geri aldım onuda çünkü diyet esnasında az su tüketmiştim ve gidenin su olduğunu anladım.KH yi geçtim protein de ciddi mir miktar. Aslında 200gr kh. 100gr pt ve 50gr gün içerisinde tıka basa tok olmak demek ve zayıflamak demek.Tıka-basa tok durup nasıl zayıflayabilir ki insan.Atladığım birşeyler olmalı.

Atladığın nokta şu. Kilo verebilmek için enerji yakman lazım, enerji yakman için hücrelerin aktif çalışması lazım, hücrelerin aktif çalışması için de onları beslemen lazım :)

Az tükettiğiniz halde zayıflayamamanızın sebebi adaptasyon diyebiliriz. Kalori alımınız ciddi şekilde azaldığında vücuttaki rezervler daha iyi kullanılmak için dinlenme metabolizma hızınız düşer. Bir nevi savunma sistemi diyebiliriz. Ancak uzun vadede düşen metabolik hızın size yansıması kötü olabilir. Bu yüzden kalori hesabı ve bir miltar açık ile ilerlemenizi önerdim.
Makrolar için söyleyebileceğim, 1600 kalori zorlanmadan alınacak bir kalori. Hatta çoğu yetersiz bulup aşar bu kalorileri. Ancak sizin besin tüketiminiz az olduğundan size fazla gelmiş olabilir.
Eğer 1600 kalori alacaksanız ve makro ile besin seçimlerinde zorlanıyorsanız basit ve örnek olabilecek bir dağılım paylaşabilirim.

Az tükettiğiniz halde zayıflayamamanızın sebebi adaptasyon diyebiliriz. Kalori alımınız ciddi şekilde azaldığında vücuttaki rezervler daha iyi kullanılmak için dinlenme metabolizma hızınız düşer. Bir nevi savunma sistemi diyebiliriz. Ancak uzun vadede düşen metabolik hızın size yansıması kötü olabilir. Bu yüzden kalori hesabı ve bir miltar açık ile ilerlemenizi önerdim.
Makrolar için söyleyebileceğim, 1600 kalori zorlanmadan alınacak bir kalori. Hatta çoğu yetersiz bulup aşar bu kalorileri. Ancak sizin besin tüketiminiz az olduğundan size fazla gelmiş olabilir.
Eğer 1600 kalori alacaksanız ve makro ile besin seçimlerinde zorlanıyorsanız basit ve örnek olabilecek bir dağılım paylaşabilirim.
haftanın 3 günü spor yaptığımı ve her spor gününde 400 kalori yaptığımı varsayarsam.Ve 1600 kalorilik diyet ile 400 kalorilik bir açık oluşturduğumu düşünürsem haftada 4000 kalori yapar ve sanırım neredeyse hiç kas kaybetmeden haftada 0,5 kilo veririm. 15kg verebilmek için 30 hafta diyet uygulamam gerekiyor.Gerçekten uzun bir süre. Elinizde 1600 kalorilik bir diyet varsa pt kh ve yağ dengesini içeren paylaşırsanız sevinirim.

Acaba bir miktar kas yıkımını da göze alıp daha ağır bir diyet yapsam ve bu 15 kg kaybı 10 haftaya sıkıştırsam daha sonra sadece spor ile geri kalan 20 haftada 2 kg kas yapamaz mıyım?
Bu arada yumurta diyetime arada sırada günde 1 2 dilim ekmek ekledim.Aksi halde bacaklarımda ağrı olmaya başladı.1-2 dilim ekmek neden bilmiyorum o ağrıları engelliyor.[DOUBLEPOST=1533115801][/DOUBLEPOST]Bir diğer sorumda bizlere okullarda hep en son vücuttaki proteinlerin enerji kaynağı olarak kullanıldığı öğretildi. Vücut hangi mantıkla az beslenen birinin kaslarını yağlarından önce yakmaya yöneliyor?

haftanın 3 günü spor yaptığımı ve her spor gününde 400 kalori yaptığımı varsayarsam.Ve 1600 kalorilik diyet ile 400 kalorilik bir açık oluşturduğumu düşünürsem haftada 4000 kalori yapar ve sanırım neredeyse hiç kas kaybetmeden haftada 0,5 kilo veririm. 15kg verebilmek için 30 hafta diyet uygulamam gerekiyor.Gerçekten uzun bir süre. Elinizde 1600 kalorilik bir diyet varsa pt kh ve yağ dengesini içeren paylaşırsanız sevinirim.

Acaba bir miktar kas yıkımını da göze alıp daha ağır bir diyet yapsam ve bu 15 kg kaybı 10 haftaya sıkıştırsam daha sonra sadece spor ile geri kalan 20 haftada 2 kg kas yapamaz mıyım?
Bu arada yumurta diyetime arada sırada günde 1 2 dilim ekmek ekledim.Aksi halde bacaklarımda ağrı olmaya başladı.1-2 dilim ekmek neden bilmiyorum o ağrıları engelliyor.[DOUBLEPOST=1533115801][/DOUBLEPOST]Bir diğer sorumda bizlere okullarda hep en son vücuttaki proteinlerin enerji kaynağı olarak kullanıldığı öğretildi. Vücut hangi mantıkla az beslenen birinin kaslarını yağlarından önce yakmaya yöneliyor?
Okulda öğretilmiş olan durum normal koşullar için geçerli. Yani normal bir diyet sürdürüp, gerekli enerjiyi aldığınızda. Proteinler temel enerji kaynağı olmadığından ve glikoneogenez oldukça masraflı olduğundan proteinler kullanılmak istenmez. Ancak siz yeterli enerjiyi ve proteini almıyorsunuz, aldığınız enerji çok düşük olduğu için yumurtadan aldığınız protein enerji için kullanılıyordur. Pozitif azot dengesi sağlayamadığınız, kasların ihtiyacı olan proteini almadığınız için kas yıkımı kaçınılmaz.
Diyet kişiye özgü olduğu iöin doğrudan liste paylaşamam ancak akşam 1600 kalpriyi nasıl alabileceğinizi belirten bir mesaj atarım.

Evet arkadaşlar.Yumurta diyetine uzun süre devam edemedim.Çeşitli bacak ağrıları ve halsizlik durumu söz konusu oluyor.Şuan bende herhangi bir probleme sebep olmayan kendimce bir diyete başladım.
Sabah 3 yumurta,salatalık,domates (1 dilim proteinli tam tahıl ekmeği yemeye çalışıyorum.Pek iştahım olmuyor bazen yiyemiyorum.)
öğlen 250 gram( pişmemiş haldeki ağırlığı) haşlanmış tavuk gögsü
akşam spor öncesi 1 adet muz, spor sonrası light süt ile beraber 50 gram yulaf,
Yatmadan önce mayalamaya başladım 1 bardak kefir.

Şu an sabah aç karna 74,8 kg çıkmaktayım. Vücüdumda gözle görülür bir incelme var fakat yağ oranım hala fazla.3 ay boyuca yaptığım sporun etkilerini kilo vermeye başlaınca fark ettim.Üçgen bir form almaya başlamış vücudum.Bakalım bu diyet ile kilo vermeye devam edebilecek miyim.Buradan sizlerle paylaşırım

Bu yazdıkların da yetersiz gibi gözüküyor. Eğer okumayı seviyorsan ve İngilizce yeterli ise

https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/tailor-made-nutrition-1

Şu seriyi okuyup beslenme programını o şekilde düzenlemeni tavsiye ederim. Bir de katı ve sabit bir diyet yerine esnek bir programa yönel. Ne kadar katı olursa uygulanabilirlik o derece azalıyor. Yavaş sonuç al ama devamlılık olsun.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı