Sagopa kajmer

Zamanında çok dinledim ama Allah'tan bırakmışım...daha dinlenecek o kadar çok rapçi var ki..sansi,şeyho,şanışer vs vs vs

Sanırım o Vale de Sagopa'nın tarzındaymış..

Şurada yazılanları görünce şaşırıyorum. Türkçe rapin en önemli ilk temsilcisinden bahsediyoruz. Ceza da onun öğrencisidir, bunu Ceza'yı çok sıkı dinleyen adamlar dahi bilir.

Rap müziğini çok fazla sevmem ve dinlemem de. Ancak Sagopa yazdığı liriklerle çok çarpıcı sözlerle kendini ifade edebilen bir kaleme sahiptir. Sadece bunun için rap dinlemem de Sagopa dinleyebilirim.

Adamın kimin müridi olup olmadığına kim nasıl şahitlik etmiş bunu da anlayamadım. Konuyu bu şekilde baltalayıp da kitlenmesine sebep olmasın kimse. Kimsenin özelinde seçimleri de buradaki kimseyi ilgilendirmiyor. Bu konuların konuşulacağı pano da burası değil.

Sagopa Kajmer, Türkçe rap dinleyen en büyük kitleye sahiptir ve sahip olduğu kitledeki ona olan bağlılık da Türkiye'de başka bir sanatçıya duyulan bağlılıkla karşılaştırılamayacak kadar sıkıdır.

İsteyen dinlemez ama herkesin yaptığı işte ona saygı duyup ve kendisini olduğu gibi kabul etmek zorundadır.

Şurada yazılanları görünce şaşırıyorum. Türkçe rapin en önemli ilk temsilcisinden bahsediyoruz. Ceza da onun öğrencisidir, bunu Ceza'yı çok sıkı dinleyen adamlar dahi bilir.

Rap müziğini çok fazla sevmem ve dinlemem de. Ancak Sagopa yazdığı liriklerle çok çarpıcı sözlerle kendini ifade edebilen bir kaleme sahiptir. Sadece bunun için rap dinlemem de Sagopa dinleyebilirim.

Adamın kimin müridi olup olmadığına kim nasıl şahitlik etmiş bunu da anlayamadım. Konuyu bu şekilde baltalayıp da kitlenmesine sebep olmasın kimse. Kimsenin özelinde seçimleri de buradaki kimseyi ilgilendirmiyor. Bu konuların konuşulacağı pano da burası değil.

Sagopa Kajmer, Türkçe rap dinleyen en büyük kitleye sahiptir ve sahip olduğu kitledeki ona olan bağlılık da Türkiye'de başka bir sanatçıya duyulan bağlılıkla karşılaştırılamayacak kadar sıkıdır.

İsteyen dinlemez ama herkesin yaptığı işte ona saygı duyup ve kendisini olduğu gibi kabul etmek zorundadır.

Duygularıma tercuman olmussun.. ;)

Turkce rapin en onemli ilk temsilcisi Sagopami? Cok komik :)

Turk rapinin temelleri almanyada atilmistir, 90li yillrin basinda bu almanyanin neo irkci nazilerden bikan turk gencligi arasinda basladi turk rapi ve turk gencliginden ilk cikan albumlesmis ve patlama yapan ornek 95 yilinda carteldir. Sago filan yeni yetme cocuk kalir yani almanyadaki turk rapcileri yaninda. O radyoda dj lik yapardi o donemler :)

Adamin kimin muridi oldugunu sorgulamiyoruz ki sahitlik etmeye gerek yok kendisi zaten ovunerek soyluyor, sadece bir insanin nasil 90 derece donebilecegini orneklemek icin soyledik, isteyen istediginin etegini oper, ayak suyundan su icer, beni hic ilgilendirmez. Burda dini bir tartisma icinde degiliz, onun kadar hepimiz muslumaniz! Sadece yanar donerligini vurguluyoruz :)

Yaptigi ise saygi filan duymuyorum, zerrede haz etmem. Benim RAP kulturume veya dunyadaki RAP anlayasina ters isler yapiyor.

Muzik olarak dinlemek isteyen dinlesin, RAP dinlemek isteyene guzel tavsiyelerde bulunabilirim :)

Rap bir kulturdur, sizin icin bastan yazamayiz bu kulturu kusura bakmayin :) Zaten kendiside ben rap yapiyorum demekten cok ben bu muzigi yapiyorum begenen dinlesin tarzindadir.

Son vukuatida yasadigi sitede camdan kendisine hayran olan kendi sitesinde oturan bir cocugu karisi ile eve alip, dovmesidir, bakalim kac sene ceza alicak kisiyi hurriyetinden yoksun birakmak ve 15 yasindan kucuk cocuga eziyetten.

Maleface son paragrafında yazdıgın bır ıftıradır ve artık modası gecmıstır!..

Bu olayı kac ay hatta neredeyse yıl once uydurdular..

Herkes ıfadesını verdı olay netlıge kavustu..

Ama madem sevmedıgın haklde bu kadar takıp edıyorsun (!) olayın sonucu nereye baglanmıs onu da sen arastır derım..

Son olarak bır ınsan bır kere kufur ettı ve onu devam ettırmedı dıye yargılanacaksa bu alemde, varsın onu rap sanatcısı saymasınlar bızıde rap dınleyıcısı..

Hayır anlamıyorum, adam ana avrat duz gıtse (kı bu kufurler sana bana ona herkese gelır) mutlu olacaksınız..

Yazdıklarımdan da sadece Sagopa dınlıyorum sanmayın, underground cok sıkı takıp ederım her ne kadar son 4-5 aydır sınav yuzunden ılgılenemesemde..

Haa ama en sevdıgım herıf kendısıdır bu alemde..

Sago'nun isminin geçtiği yerde tartışma niyeyse kaçınılmaz oluyor, halbuki çok kaliteli işlere imza atan bir adam, bi türlü anlam veremiyorum.

Türkçe rapin ilk temsilcileri Killa'nın da dahil olduğu İslamic Force adlı Almanya çıkışlı bir gruptu diye hatırlıyorum.

8 senelik Rap dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki Sagonun yaptığı iş Rap değildir.

CEza SAgonun öğrencisi falan da değildir. Bunu kim uydurdu gerçekten çok merak ediyorum. Öyle olsaydı Cezanın eski şarkıları da Sagonunkiler gibi küfürden geçilmezdi.

Rap dinlemek istiyorsanız Ceza dinleyin, Sansar dinleyin, DA Poet dinleyin, Saian Patron Pit10 dinleyin.

Ben şahsen SAgonun samimiyetine inanmadığım için onu sevmiyorum, inansaydım dine dönüşünü takdir edebilirdim.

Oyle tabı ınanıp ınanmama meselesı ama ben kotu ısler yapan bır adam yerıne en azından ornek olmaya calısan bır adama ınanırım..

Ha bu arada yıne belırteyım konu sahıbı oldugumdan sozler banada gelıyor, bende cok genıs bır kıtleyı dınlerım..

Sagopa Kajmer
Kolera
Sansar Salvo
Killa Hakan
Ceza
Fuat Ergin
Da Poet
Pıt10
Şahsi
Vale
Giryan
Giryeli
Abluka Alarm
Kaygı Kanrevan
Polemick
Alaturka Mavzer
Dr Fuchs
Emre Baransel
Kadıkoy Acil
Ayben

Su an bılgısayarımda bulunanlardan sadece ılk anda aklıma gelenler..

Yanı o kadar adam dınledım yınede Sago'dakı "liriKalite" "MüziKalite" yok yanı kımsede bence..

Neyse konumuz ıyı mı kotu mu dıye tartısma yerı degıl dıye dusunuyorum zıra sevmeyenınden kat kat fazla bır kıtlesı var, realite bu..

Ben son parcalarından en cok Abluka Alarm'ın son albumundekı Sagopa Kajmer feat'i Unut Dedi Hatıram'ı begendım..
Dınlenmesını oneririm..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:54 ----------

Haaa bu arada cok guzel bır haber vereyım...

"SAGOPA Feat KOLERA" albumu gelıyor...

Albumun adı "BENDEKI SEN"..

Malefice tamam evet Abluka ıyı guzel de, bır sayfa once Sagopa'ya giydiriyordun..

Ablukanın stili de Sagopa'ya benzer, kaldı ki Kuvvetmira Sagopa Kolera ve Abluka Alarm'dan olusuyor..

Yanı yorumlarda bıraz daha dıkkatlı olmak ve objektıf bakmak lazımmıs degıl mı..

Neeyse sonuc olarak sana onerım Abluka'yı begendıysen Vale ve Sahsı'ye de bakman.. ;)

Sagopa'ya laf atanları anlamıyorum.
Acaba kendilerini sabah akşam sağa sola diss atan rapçi kılığına girmiş hangi şaklabanları dinliyor ?

Su da var 46 mıydı 36 mıydı neydı underground'un fame olmak ısteyen rapper'ları hepsı bırer parca sagoya dıss yazıp album yapmıslardı.. Bu albume sansarlar vslerde dahıl yanlıs bılmıyorsam, bugun dınledıgımız pek cok ısım.. Bu baslı basına sagonun buyuklugunu ortaya koyar..

bir zamanlar bir yunus vardı bi lyricler döserdi aklımızı alırdı
yeni nesil ozan derdik kafkef
ama simdi yerinde yeller esiyo..başka işlere sardı

Sagopanın eski stilide süperdi şimdikide çok güzel.Bendede 1998 yılından bu yana çıkardığı tüm albümler var.Şuanda zaten Türkiyenin en çok dinlenen rapçisi aynı zamanda en büyük rapçisi...

Bende bir sagopa hayranı olarak hem parçaları için hem davranıs ve tarzı için kendisini çok seviyorum. Şarkılarını derinden dinleyen ve kliplerini izleyen anlar özellkle vatan ve islam sevğisi yüksek bir insan.

sagopa kajmer hakkında yorum yapmak için illa onu sevmek zorunda mıyız? ben ne yazık ki sevmiyorum ama yorum yapmak zorunda hissediyorum kendimi sagopa kajmer in rap ile uzaktan yakından alakası yok. türkce rap diye birşey vaR ortada ne arabeks ne rap :) ve en kral rapci sagopa kajmerdir diyen ciddi sayıda hayranı var bu adamın. birçok sagopa hayranlarına sormuşumdur rap dinler misiniz diye evet derler peki tupac ı tanıyor musunuz diyorum o kim diyolar:D adamlar ortalıkta rapciyiz diye geziniyorlar ama efsane tupac ı tanımıyorlar rap sever olmak sadece bi adamın yaptıgını dinlemekle olmaz onun için sagopa dinliyenler genel olarak rap müzik hayranı degiller. dünyadan ülkemize giren bütün müziklerin nasıl anasını aglattılarsa rap in de anasını aglattılar. rap i rapden çıkarıp başka birşey yaptılar bu isimlerin hepsinide saymak istemiyorum zaten çoğunu tanıyorsunuzdur :)

Back
Yukarı