Salatalarınıza Susam

BeachBoy

Üye
attachment.php

SUSAM:
Yağ oranı ve enerji değeri çok yüksek bir besin olan susam protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineraller ve B Vitaminleri açısından çok zengindir.

attachment.php

Vücuda enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır. Göğsü yumuşatarak nefes darlığı ve bronşite iyi gelir. Antioksidan ve kansere karşı koruyucudur.

attachment.php
attachment.php
attachment.php

100 gr susam 17.7 gr bitkisel protein içerir , günlük magnezyum ihtiyacınızın %88 ini çinko ihtiyacınızın %52 sini karşılar. Omega 6 yağ asitleri bakımından son derece zengindir. Günlük yağ ihtiyacınzın bir bölümünü susamdan karşılanabilir.

Eklentiler

• 1.jpg
    1.jpg
    50,6 KB · Görüntüleme: 549
  • 2.jpg
    2.jpg
    39,8 KB · Görüntüleme: 547
  • 3.jpg
    3.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 532
  • 4.jpg
    4.jpg
    52,4 KB · Görüntüleme: 533
  • sesame.jpg
    sesame.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 543
salatalara susamın bır nevı sıvısı da denılebılcek tahın de oldukca yakısıyor bence :)

Methionine yonunden de cok zengındır :)

ve Sesamin - Sesamolin cede zengındır ıkısıde oldukca guclu antıoksıdanlardır :)

Son düzenleme:
ancak , vaktiyle "rusların, stratejik bilim adamlarının özellikle "osmanlıyı" susam yemeleri ve böylece geri kallmaları gerektiği konsunda çabalarını da hatırlatalım....

tabi ki konu , salt susam yenmesi ile ilgili...herifler, "susam tüketimini "arttırarak osmanlının embe..il kalması için çok uğraşmışlar...

ee, sonunda da başarmadıkları pek söyelenez ya...)))

ancak , vaktiyle "rusların, stratejik bilim adamlarının özellikle "osmanlıyı" susam yemeleri ve böylece geri kallmaları gerektiği konsunda çabalarını da hatırlatalım....

tabi ki konu , salt susam yenmesi ile ilgili...herifler, "susam tüketimini "arttırarak osmanlının embe..il kalması için çok uğraşmışlar...

ee, sonunda da başarmadıkları pek söyelenez ya...)))

hocam dediğinizi tam anlayamadım açıklarmısınız

osmanlı -rus çekişme dönemlerinde "ruslar" her yönden bizimkileri bayağı araştırmışlar...sscb zamanında da ...) ve isimlerini şimdi hatırlamıyorum , ama bir takım " rus biokimyacısı" osmanlının susama , afrika ülkeleri duhullerinde sonra bolca gelmesi akabinde , "kafanın geri kalmasını" susamla ilintili olduğunu ve bizimkilerin "susam yemeye "teşvik edilmeleri gerektiği hakkında bayağı ciddi raporları mevcuttu...

eh, şimdi duruma bakılınca pek de haksız sayılmazlar...

neticede , benim gençliğimde "ünivertsite gençliğini askeri darbeler 12 eylül vb , bi de "simit + çay" mahvetmekteydi...(

ama, diğer yanda ironik olarak da rusların birçoğu "tahin helvasını" sever durumdalar ?!...))))

Son düzenleme:
Bilimden kültürden uzak kalımış her toplum çökmeye mahkumdur. Osmanlı dönemin süper gücü olduğundan Avrupa başta olmak üzere onlarca devlet bu devleti yıkmak için türlü misyonik faaliyetlerle halkı yozlaştırarak bilimden ve kültürden uzaklaştırmışlardır. Halkı bilim ve sanattan kopartıp hiçbir işe yaramayan boş işlere ( kökten milliyetçilik , hurafecilk vs.) gibi konulara kanalize etmişlerdir.

Geçmişte olan Sırp , Yunan , Bulgar , Ermeni , Arap ayaklanmaları ve Günümüzdeki Kürt hareketinin nedeni de bu misyonik faaliyetlerdir.

Olayı susama bağlamak tembelliğimize ve akılsızlığımıza bahane bulmaktan başka bir işe yaramaz. Halkımızın içinden çıkmış onlarca Ord. Prof. var bunlar hayatında hiç tahin pekmez veya simit , çörek yememişler mi?

omega 6 bakımından zengin oldugu icin pekde saglıklı degil bence

Salt olarak Omega 6 yağları zararlıdır diyemeyiz. Sadece bu yağları omega 3 yağ asitleri ile desteklemeniz gerekiyor. Susam ile birlikte aynı nisbette keten tohumu tüketirseniz omega 3 - omega 6 dengesini rahattlıkla kurabilirsiniz.

Extra olarak keten tohumunun faydalarından da yararlanmış olursunuz. 100 gr keten tohumu vucudun magnezyum ihtiyacının %98 ini çinko ihtiyacının %29 karşılar.

Salt olarak Omega 6 yağları zararlıdır diyemeyiz. Sadece bu yağları omega 3 yağ asitleri ile desteklemeniz gerekiyor. Susam ile birlikte aynı nisbette keten tohumu tüketirseniz omega 3 - omega 6 dengesini rahattlıkla kurabilirsiniz.

Extra olarak keten tohumunun faydalarından da yararlanmış olursunuz. 100 gr keten tohumu vucudun magnezyum ihtiyacının %98 ini çinko ihtiyacının %29 karşılar.
zaten dışardan oldukca omega 6 alıyoruz yani omega 6 almak icin caba sarfetmeye gerek yok

zaten dışardan oldukca omega 6 alıyoruz yani omega 6 almak icin caba sarfetmeye gerek yok

Başlığın adını boşuna "Salatalarınıza susam" yazmadım. Salatana zeytin yağı yerine susam veya susam türevi tahin de olabilir koyucaksın. Böylece zeytinyağından alacağın düşük vitamin ve mineralsiz omega 6 yağ asitleri yerine bol vitamin ve mineralli susam tüketmiş olucaksın.

Gerçi ben altısına üçüne bakmadan tüketiyorum ama size açıklama olsun.

Şu bizim susam neymiş ya haberimiz yokmuş. öğrenciyiz simit yiyoruz demek baya yararlıymış.

ercanın rus tezide acayipmiş . susam beyindeki nöronları mı yiyo merak ettim bilimsel bi açıklaması varmı bunun.

bende tahinli cörek cok yaparım nefis oluyor ama salatada hic denemedim peki salataya koyarken ne kadar miktar konulmalı sonucta tadı olmayan birsey miktarı ayarlamak lazım

Ben günde 20 gr susam ve 25 gr keten tohumunu havanda dövüp toz haline getiriyorum gün içinde müslilerime , Lapalara , salatalarıma , tavuğun üstüne serperek tüketiyorum. Takriben 17 gr kadar yağ alıyorsunuz fakat bu yağların ortalama %50 si vücudun ihtiyacı olan omega 3 ve 6 yağları oluşturuyor.

Definasyon yapan sporcular için sorun teşkil edebilir fakat benim şuan kilo problemim olmadığından rahatlıkla tüketiyorum. Çünki yediğimden fazlasını antrenmanlarda harcıyorum.

bende tahinli cörek cok yaparım nefis oluyor ama salatada hic denemedim peki salataya koyarken ne kadar miktar konulmalı sonucta tadı olmayan birsey miktarı ayarlamak lazım

tahinli çörek hmmm bayılırım :)

ben susamı şu şekilde koyuyorum mesela rende salataya karıştırırım yada zeytinyağı döker gibi üstünde gezdiririm tahini :)

Maşallah ne kadar hamaratsınız , 5 çayına gelmek isterim :) .Tahin susamı nerden buluruz acaba bizim Sülüman bakkal satmıo bunları.

tahinli çörek hmmm bayılırım :)

ben susamı şu şekilde koyuyorum mesela rende salataya karıştırırım yada zeytinyağı döker gibi üstünde gezdiririm tahini :)
kesinlikle danny boy super oluyor:) bu tahinin belli bir miktarı varmı danny boy bende denemek istiyorum

Back
Yukarı