C
CENTAUR
Guest
Karasan dedi:CENTAUR dedi:okaysarac dedi:Kapanacak, basacak ve çıkacaksın! ,uper:cry: :?
Her seferinde yapmak istiyorum, fakat yapamıyorum, mutlaka birileriyle sosyal iletişim kurma, fikirlerimi ve heveslerimi paylaşma gereği duyuyorum ,bunu önleyemiyorum cool takılmak istiyorum, nedense beceremiyorum veya bana öyle geliyor, çoğu insan bazı şeylere zaman zaman alınır, uyuz olur, ben de fazla alınganım ama istisnasız her gün başıma gelen şeyler bunlar.
Bu nasıl iştir yaa, kendime de çok uyuz oluyorum. :x
Hiç bi mevzu açmıycaksın, meraba meraba,
Sana söylenenleri geçiştireceksin, yorum yapmıycaksın uzatmıycaksın, ve tartışmaya girmeyeceksin, kendi fikirlerini ısrarla kabullendirmeye çalışmıycaksın ve hatta hiç fikir sunmayacaksın
Soru sorana da en kısa yoldan anlatacak, veya anlatmayıp topu hocaya atacaksın.
Güleryüz gösterip zorla veya gerçekten gülümseyeceksin, hatta espirilere de zorla veya gerçekten güleceksin ama hiç konuşmadan, sete girme vakti geldimmi de saygısızca arkanı dönüp gideceksin.
En önemlisi de, salonda çok samimi ve uzun süredir muhattap olduğun kişiler dışında kesinlikle bir sosyal ortam arayışına girmeyeceksin veya uzun süredir muhattap olupta bazı huylarına uyuz olduklarınla da mesafeyi mümkün olduğu kadar uzaklaştıracaksın, uzaktan seveceksin onları.
Bunlar aslında şimdi benim kendi kendime yapmaya çalıştığım telkinler,
Sevgili arkadaşlar çok dolu ve bıkkın olduğum için böyle stres atmak istedim eğer deli saçması gibi olduysa idare ediverin artık
Antisosyallik bir sanattır herkese nasıbolmaz bu yetenek.![]()
Centaur ne yaptın sen, seninkisi güzel olan.
Tabii iyi niyeti fazla kaçırıyor olabilirsin, ancak asosyallik sanat falan değil, düpedüz hödüklüktür.
Hal hatır sormak, aynı çatı altında çalıştığın insanlara güler yüz göstermek insanlığın güzel bir ifadesidir.
Bazı insanlar bir kaç işi bir arada yapamaz, buna "cool takılmak" adını verirler.
Hayatta gerçek anlamda başarılı olmuş insanların, ki başarı benim için, iş+özel hayat demek.
Kendini çok ciddiye almayan, insanlara karşı samimi bir ilgi duyan, insancıl tiplerdir.
Surat asarak, az konuşarak insan ne kendisi mutlu olabilir ne de çevresine faydası olur.
Cool(!) bir tip gördüğünde, kendi doğrunu değil, onu yanlışını sorgula, seninkisi insanlık, onunkisi hödüklük![]()
Tabii samimi olmak ile yüz göz olmak arasında ince bir çizgi vardır, o konuda özeleştiri yapabilirsin, eğer samimiyetin fazlası başını ağrıtıyor ise, nerede çizgi çekeceğin üzerine düşünebilirsin...
Haklısın karasan çok fazla abartmışım olayı ajitasyona bağlamışım direk :? , galiba sadece kendimi yermeyi bırakıp daha fazla kendimi onaylamam gerekiyordu.
İnce çizgileri sağlam çizmek konusunda iyiyimdir, ama en çok ta benim ve birçoğumuzda da olan bir negatif faktör var, o da kendine kızmak, insan kendine kızdığı ve yetersiz hissettiği zaman dengeleri alt üst oluyor, özeleştirinin dozunu fazla kaçırmamak lazım seninde dediğin gibi, veya hödükler ve dar kapasiteli insanları gözünden tanıdıktan sonra onlardan fazla birşey beklememek lazım, burada da yine insanın ihtiyacı olan kendine itimat.
Şu konuda haklısın bir daha altını çizeyim: Asosyal ve suratsızlık cool takılmak değil, düpedüz hödüklüktür.
Saygılar.