Salonlar ne kadar kapalı kalır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ftck
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ftck

Üye
Arkadaşlar covid19 pandemisi sebebiyle salonlar kapatıldı. Evde bu iş olmuyor. Bende açılana kadar bıraktım ama ne zaman açılır merak ediyorum. Aranızda spor salonu çalışanı yada sahibi varsa bilgi verebilir mi?

Düşünün ki okullar, üniversiteler bu dönemi uzaktan eğitim ile geçirecek. Sporı salonları 2 hafta sonra açılır mı zannediyorsunuz? Şuan iyi günler, maalesef ekonomik anlamda çok sıkıntılı günler bizi bekliyor.

Ayrıca salon işletmecisi tanıdıklarım mevcut, hepsinin görüşü ise en (ve spor bakanlığı ile bazı konuşmalar sonunda bu görüş oluşuyor tabii) Mayıs'tan önce açamayacakları yönünde. Mayıs ise en en en erken tarih ki İtalya, Amerika vs kaç aydır ne vaziyette.

Ayrıca bu iş evde olmuyor derken, doğrusu evde haftanın 3 günü yapabileceğiniz çok güzel antrenman programları mevcut. Önemli olan istek...

Minimum 2-3 hafta daha devam. Durum bizim için pek parlak görünmüyor. Test sayımız çok az, bu da yayılımı arttırıyor. Bence 2-3 ay kapalı kalmasına kendimizi hazırlasak iyi olur. Evde yapmayı ben de sevmiyorum ama bence bir şekilde evde çalışmaya adapte olmak lazım.

Minimum 2-3 hafta daha devam. Durum bizim için pek parlak görünmüyor. Test sayımız çok az, bu da yayılımı arttırıyor. Bence 2-3 ay kapalı kalmasına kendimizi hazırlasak iyi olur. Evde yapmayı ben de sevmiyorum ama bence bir şekilde evde çalışmaya adapte olmak lazım.
Aynen insanlar çok bilinçsiz, büyük bir kesim umursamıyor , çoğu ülkede sokağa çıkma yasağı var , sırf insanlara yardım etmek zorunda kalmamak için yasak ilan edilmiyor , ne var ne yoksa Suriyelilerle veriyoruz (40-50-60 milyar dolara aylarca insanlar idare edebilirdi)

Arkadaşlar covid19 pandemisi sebebiyle salonlar kapatıldı. Evde bu iş olmuyor. Bende açılana kadar bıraktım ama ne zaman açılır merak ediyorum. Aranızda spor salonu çalışanı yada sahibi varsa bilgi verebilir mi?

Spor salonu çalışanı değilim sağlık çalışanıyım bize verdikleri bilgiye göre bu ayın sonuna kadar kesinlikle böyle devam edeceğiz. Nisanın ilk iki haftasıda plana dahil edilebilir diyorlar ancak kesin bir şey çıkmadı. Ancak hastalığın artışı ve ölümlü vakaların artmasına bağlı, eğer vakalar artmaya devam ederse nisanin ilk iki haftasıda garanti olarak gitmiş olarak düşünebiliriz. Bugüne kadarki her taze veride vaka sayıları malesef çok hızlı bir şekilde artmış bulunmakta.

linkedin sitesinde 6 salondan oluşan bir oluşumun sahibiyle tanışıklığım var. yaptığı paylaşımda mayısın 2. haftasına kadar kapalı olacakmış.

3 haftadan uzun sürer muhtemelen. Üniversitelerdeki tatil yazı da kapsayacak şekilde genişletilecekse hazirana kadar sarkabilir.

Ben 2 aylık salon parasına dumbell seti aldım. Beni baya bi idare edicek gibi. Oldschool mantığını benimsediğim ve şatafatlı hareketleri ve hareket çeşitliliğini zaten anlamsız bulduğum için bikaç plaka eklemeyle beni uzun süreler götüreceğini düşünüyorum. An itibariyle salonlara bağlı değilim(en azından aile evinde). Sizede tavsiye ederim. Küçücük vasat salonlar aylık 120-150 lira gibi absürd rakamlar istiyor. 3-4 aylık parasına evde manyak sistem kurulur bence...

Evde mayısa kadar yüksek nabız ile manyak antrenman yapılır. Salondaki pump kültürünü yaşayamazsın evde ama bu mutluluğuna etki ediyorsa evde zor bir antrenman yapabilirsin. İmkanın gerçekten el veriyorsa 15-20'lik kettlebell yada dumbbell almanı öneririm. Çünkü evde istasyon şeklinde hareketlerde bu ekipmanlar kullanışlı olacaktır. Araya dinlenme arası katmaz isen 800-900 kaloride harcarsın.
Salondaki o hipertrofi antrenmanının yerini almayacak, çünkü ne yazıkki ağırlık imkanı kısıtlı ama iyi bir kondisyon kazanırsın bu 1 aylık süreçte. Ağırlık idmanına döndüğünde kondisyonlu ve dayanıklı olman daha avantajına olur o yüzden.
Burpee, Jump Squat, Plyo push up ve DB Squat ve DB Snatch. Bu dediğim hareketler ile 1 senede feci yağ yaktım ve kondisyon, dayanıklılık kazandım. O düşük tekrarlarda yaptığım direnç antrenmanlarından bile bazen daha zor geliyor antrenman. Bu yüzden denemeni öneririm bu hareketleri.
Metabolik antrenman veya devre antrenmanı diye aratırsan baya bir bilgi mevcut. Daha iyi antrenman bile bulabilirsin. Evde antrenman 1.5 aylık süreçte çok iyi olur dostum, tabi ruhsuz bir komşunuz varsa sıkıntı. :)

Gerçekten psikolojim bozuldu. Artık düzenli antrenman rutinime, spor salonuma dönüp berbatlaşan formumu toparlamak istiyorum. Bu pandemi öncesi 1 ay salona gidememiştim. Çok ciddi kas ve yağ kaybım oldu. Hacim gitti. Tam başlayacaktım bu sefer salonlar kapatıldı. Evde çalışarak toparlanmam çok zor. Tek isteğim spor salonlarının açılması.

Lütfen bu konuyla ilgili bir gelişme olursa bu konuda belirtin. Güncel tutmaya çalışalım. Bazıları diyor ki spor salonları en riskli grup olduğu için Eylül ayında anca açılır. Düşünmek bile istemiyorum bu ihtimali.

Son düzenleme:
Gerçekten psikolojim bozuldu. Artık düzenli antrenman rutinime, spor salonuma dönüm berbatlaşan formumu toparlamak istiyorum. Bu pandemi öncesi 1 ay başka salona gidememiştim. Çok ciddi kas ve yağ kaybım oldu. Hacim gitti. Tam başlayacaktım bu sefer salonlar kapatıldı. Evde çalışarak toparlanmam çok zor. Tek isteğim spor salonlarının açılması.

Lütfen bu konuyla ilgili bir gelişme olursa bu konuda belirtin. Güncel tutmaya çalışalım. Bazıları diyor ki spor salonları en riskli grup olduğu için Eylül ayında anca açılır. Düşünmek bile istemiyorum bu ihtimali.
Ben o zamana kadar spor yapmamak yerine corona olup bağışıklık kazanmayı tercih ederim. :D

İtalya 60 milyon ispanya 50 milyon. Türkiye 90 milyon. İtalya da günde 400 500 kişi öldüğüne göre bizde hala 120 130 günlük ölüm olduğuna daha pik noktasından çok uzağız. Haziran temmuz da pik olur. Tüm yaz kapalı kalabilir yani salonlar

Merhaba arkadaşlar İspanyol gribi virüsü vardı Atatürk bile yakalanmıştı ama yenmişti bu virüsü ama 2. Bir dalgası olmuştu gribin ilk dalgasından daha çok insan ölmüştü 2.dalgada coronanında 2.dalgası gelebilir ama sadece düşüncelerim böyle inşallah gelmez ve düzelir herşey normale döner

Back
Yukarı