Salonlarda görmek istemediğimiz davranışlar ve şahıslar

salonda gaza getirici şarkılar çalmaya başlayınca (eye of the tiger gibi) kendini kaybedip hoplayıp zıplamaya başlamakla kalmayıp aletlere yumruk atıp tekme savuran insanlara gıcık oluyorum(şaka değil yapan var)..pump etkisi yaptığını falan zannediyorlar galiba hareketlerinin...

Bugün salonda barbell curl yaparken 3. sette bileğime dikkat etmedim ve biraz acı hissettim seti bitirdiğimde. Barı yere koyduğumda başıma gelen salona yeni yazılmış tipin biri kolumu ovduğumu görünce "sakatlıycan kendini çok ağır değil mi o?" dedi. Döndüm baktım iyi niyetle "bileği sağlam tutmadım ondan" dedim. "Hafif gir biraz" dedi, döndüm birşey demedim. Neyse, "beraber kullanabilir miyiz barı" dedi ben de "tamam" dedim sonra bu akıllı geçti scot curl sehpasına yanında arkadaşıyla benim zorlanarak çalıştığım 25kg ile scot curl yapmaya çalışıyor. Hatta iki kişi bile düzgün tutamıyordu barı. Gelmiş bana öğretecek nasıl yapılacağını azıcık da yüz versem.

Sonrasında bu sefer de inc. dumbell curl yaparken hocam "birini tamamen indirmeden öbürünü kaldırma hile yapma" falan dedi şakayla karışık, bir de baktım öbür taraftan gülüyor aynı herif. Gel de sinirlenme...

Salonda tanıdığım tanımadığım herkesin dediği şey gücüme göre zayıf göründüğüm. 1.5 yıl aralıksız sporun vermiş olduğu güçle salondaki prolar dışında en yüksek kiloyu girenlerdenim. Üyeler sürekli değişiyor zaten durmadan yeni yüzler görüyorum ve böyle gelen her dallamanın beni 2-3 aylık sporcu sanması beni deli ediyor...

hayatında süper set giant set vs bilmeyen tiplerin 'neden önce pazı sonra arka kol giriyosun yanlış yapıyosun' diyenler

set arası dinlenmelerde önümdeki agırlığı alan tipler

salona gelip tüm aletlerle 3 5 tekrar yapıp bu kadar çalışacagına hamallık yapsan hem para kazanırsın hem şişersin diyenler

çok şişme sarkar yaşlanınca diyenler

o şeyleri bende içsem o kiloları bende kaldırırım diyen tipler

ilaçla yapmış kesinlikle diyenler (evet grip ilaçlarıyla yaptım )

Bench ya da makinelerde set aralarında dolaşmayıp oturanları salonlarda görmek istemiyorum. Özellikle bunu genelde hanımlar yapıyor. Hanımlar, sizlere sesleniyorum, lütfen böyle yapmayın!

Set arasında kullandığım dumbelleri hemen birileri kapıyor. Artık dumbelleri kaptırmamak için 40 takla atıyorum. Önceleri üzerine havlumu koyuyordum kullanan olduğunu anlasınlar diye ama yine de anlamayan çok çıkıyordu. Alan kişi tek başına çalışacaksa hiçbir sorun olmuyor ama bir arkadaş grubu varsa eğer dakikalarca beklemek zorunda bırakabiliyorlar.
Son çare olarak sürekli dumbellerin yanında duruyorum ve set aralarında kullanmak isteyen olursa da kaç kişinin kullanacağını sorup ona göre verip vermemeye karar veriyorum.

protein tozuna ilaç diyenler
stretching yaparken sen ne yapıyorsun yaaa diyenler (bu diyenler en az 2 yıllık body geçmişine sahip.)
bi harekete konsantre olmuş yapıyorken uzaktan, heyyy yanlış yapıyosun diyenler.
evet özellikle bu tiplere uyuz oluyorum.

yeni başlamış çıta gibi birinin gelipte ahmet enünlü hocamızı gösterip bunun gibi ne zaman olurum demesi :)

Bu adam nasıl bu kadar kas yapmış demesi
Çalışırken tip tip bakması ve bu kaç kilo demesi cevap vermeyince popağan gibi he he moruk he he gibi tabirleri..
1.haftayı henüz doldurmadan soyunma odasında 27cm gelen kollarını sıkıp off şişmeye başlamışım demesi :)
En uyuz olduğum şey ise bilip bilmeden milletin içinde sen ilaç kullanıyormusun demeleri..
Birde yaş farkımız yok o kaldırıyor bende kaldırırım düşüncesi ile 80kg incline girmeye çalışıpta barı hareket ettiremeyenler..

Yukarıda yazılanları okudum da, ben bayagı sanslıymısım ki, yazılanların cogu basıma gelmedi. Belki sebebi antrenman boyunca mp3 dinlemem :)

Beni deli eden tek sey, set arası dinlenirken, birinin beni lafa tutup sogutması. 45 sn dinleneyim derken bir de bakmısım 5 dakika olmus, ter sogumus, konsantrasyon kaybolmus.

Benim gittiğim salonda var bir tip. Haftanın 5-6 günü salona gelir, iki saat durur ve bu süre boyunca sadece sohbet eder, hocayı lafa tutar, sanki çok samimiymiş gibi birileriyle selamlaşır, muhabbet eder. Sanki dünya şampiyonasına hazırlanıyormuş gibi triplere girer. Tam tip anlayacağınız. Uyuz oluyorum.

Benide en sinir eden biraz vücut yaptım diye herkese bilmişlik taslayıp artislik yapmaya çalışmalrı.özellikle liseli çocuklar çok yapıyor bunu yolda kasıla kasıla yürümeler falan:)

Salonda tanıdığım tanımadığım herkesin dediği şey gücüme göre zayıf göründüğüm. 1.5 yıl aralıksız sporun vermiş olduğu güçle salondaki prolar dışında en yüksek kiloyu girenlerdenim. Üyeler sürekli değişiyor zaten durmadan yeni yüzler görüyorum ve böyle gelen her dallamanın beni 2-3 aylık sporcu sanması beni deli ediyor...

kendinde bir hata arıyor musun bununla ilgili,yada hedefin bu muydu

Yatarak ve yaslanarak yapılan hareketlerde havlu kullanmayan şahıslar.. Senin terlerini ben silmek zorunda mıyım arkadaş ??

Arkadaslar bahsetmis ama;
Okulunspor salonunu kullanmaktayim. Spora gelen bircok kisiyi salon disindada tanimaktayim. ancak oyle adamlar cikiorki yada kendilerini spor salonunda okadar guzel belli ediorlarki arkadaslaiginizi gozden gecirmek zorudna kaliorsnz.
Ornek mi?
190 a 100 kiloluk bana(yag oranimm 15% civari) 180 e 72 kiloluk tuy sikletin gelip yanlis yapion, hic yapma daha iyi demesi.
Ertesi gun gelip gogusler sonmusmu ne demesi.
Benchte snn kadar basarim yakinda demesi.
Bana beslenme konusunda ogutler vermeye kalkismasi, yalan yanlis seyler ogutlemesi vs.vs.

Benim tepkim- bi kelime daha edersen bana seni..., dyiip bidaha vverdigi selami bile almam.

Kiskanan cok oluyor kacinilmaz ama dayanamiorm abarttiklarinda.

Arkadaslar bahsetmis ama;
Okulunspor salonunu kullanmaktayim. Spora gelen bircok kisiyi salon disindada tanimaktayim. ancak oyle adamlar cikiorki yada kendilerini spor salonunda okadar guzel belli ediorlarki arkadaslaiginizi gozden gecirmek zorudna kaliorsnz.
Ornek mi?
190 a 100 kiloluk bana(yag oranimm 15% civari) 180 e 72 kiloluk tuy sikletin gelip yanlis yapion, hic yapma daha iyi demesi.
Ertesi gun gelip gogusler sonmusmu ne demesi.
Benchte snn kadar basarim yakinda demesi.
Bana beslenme konusunda ogutler vermeye kalkismasi, yalan yanlis seyler ogutlemesi vs.vs.

Benim tepkim- bi kelime daha edersen bana seni..., dyiip bidaha vverdigi selami bile almam.

Kiskanan cok oluyor kacinilmaz ama dayanamiorm abarttiklarinda.
Aynı durumdan bende muzdaripim benimde gerek boy olarak gerekse kilo olarak aynıyız zaten.Ancak ben yeni birşey keşfettim sanada tavsiye ederim sana öğütlerde bulunan kişinin karşısında biraz 'salağa' yat yani bilmiyormuş sanki doğru söylüyormuş gibi dinle ancak cevap verme soru falanda sorma zaten kendiliğinden gelip söylüyor birde soru sorsan nasıl olur acaba buyüzden sessiz sedasız dinle tamam de geç zamanla kendiliğinden gelmemeye başlıyor yanlış,saçma sapan öğütler.

Ben daha çok body salonu değilde fitness spor salonuna gittiğim için kızlarda oluyor özellikle konsantrasyon ve bench te sürekli bana bakıyolar sırıtıyolar , birbirlerine birşey söyleyip kahkaha atıyolar. Bazen sinir bozucu olabiliyor

Kosu bandinin ustune "15 dakikadan fazla kosmayiniz!!!"diye yazi yazan spor salonu sahibine,
Kosu bandinin en son 3 hiz kademe dugmesini koli bandiyla kapatan salon sahibine, ( cok elektrik gidiyormus yuksek hizda)
Gunes tamamen batana kadar iceride hic isik acmayan salon sahibine,

Back
Yukarı