Beyler öncelikle benim icin esas salon, cok önceleri var olmuş olan, ama maalesef artık kapanmış olan, Feneryolundaki Herkül.
İlk vücut geliştirmeye başladığım, sihirli bir atmosfere sahip, body'i öğrendiğim, asla unutmayacağım bir yerdi Herkül.
İşletmecisi, Özer Baysaling abimin kardeşi, Özgür Baysaling'di.
Kesinlikle mükemmel bir adamdı, güleç yüzlü, bembeyaz saçlı, ellili yaşlarda ama oldukça fit, sürekli beyzbol sapkasiyla dolasan, bende hep Amerikali havasi yaratan bir istanbul beyefendisiydi.
Zaman zaman Özer Baysaling'de gelirdi, ve sıkı durun, o zaman kara cehaletimden dolayı tanımadığım Ahmet Özhan'da idman yapardı Herkül'de.
Set aralarından bazen şarkı söylerdi o güzel sesiyle, bende derdim kendi kendime, çok efendi, güleç ve hatır soran bir insan ama biraz üşütük galiba, tabii sonra kendi cehaletimden utandım :lol:
Herkül'de her türlü alet vardı, eskiydi aletler ama kesinlikle ihtiyaç olan her alet vardı.
Şimdiki salonumda olmayan, ayakta ve oturarak kalf makinasi, decline bench, incline dumbbell bench sehbaları orda vardı.
Orda idman yaparken sahip oldugum enerjiyi anlatamam size, 3 saat idman yaptığımı bilirim.
Tabii gereksizdi ama olsun, o heyecanla, süper keyifliydi her bir idman.
O dönem gücüm cok artmıştı, orda yardımlı çalışma yönünden hiç sıkıntı yoktu, idmanda partner bulmak kolaydı.
Herkülden sonra Academic dönemi başladı, burasida eski evime yakın, son derece sevdigim bir salon oldu.
Burasi biraz sosyetik olmakla birlikte, genede sevdigim bir salondu, tek sorun sıra bekleme derdi ve gereksiz bayan populasyonuydu.
Şimdi aramızda bayanlar olabilir, yanlis anlamasinlar, ama genel anlamda bayanlar son derece ağır, mıy mıy çalıştıkları için, aletleri gereksiz yere meşgul etme sorunları var maalesef.
Academic'teki Natilius marka aletleri kullanmasam bile, Türkiye'de böyle modern ekipmanlar bulunan salonların bulunması beni cok mutlu etmisti.
Neyseee, son durağım ve hala çalıştığım salon, Moda'daki Academic GYM.
Orta boyutta bir salon olmasina rağmen burda hiç sıra beklemedim, zira aksam saatlerinde belirli bir grup calisiyor burda.
Pek bir "ruh" yok açıkcası, o herküldeki hardcore ortam yok, ki aslında bu salonda bir sürü sampiyon çalışıyor, ama nedense ben Herkül'de yakaladıgım tadı baska yerde bulamadım.
Salonda herkes cok kibar, yer bekleme derdi yok, aletler pek yeni olmasalar bile genel olarak bakımlı ve çok şükür paslı değil
Benimle ilgilenen Hoca son derece ilgili ve bilgili.
Memnunum, ama size bir sey diyeyim, bende Dorian Yates'in dediği gibi, "tuvalette bile çalışırım" içimizde bu aşk olduktan sonra, salon sadece dekordur, önemli olan, insanın içinde yanan ateş.
Benim odam ne idmanlar gördü zamanında

)