Sauna Nedir ? Saunanın Yararları...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selamlar

Bu konu bence üzerinde çok durulması gereken bir konu, orta ölçekli spor salonlarının çoğunda sauna vardır. Fakat benim gördügüm çok bilinçsiz kullanılıyor. Ben saunanın kullanımını egzersiz yapmadıgımız bir gün gerçekleştirilmesinden yanayım. Metabolizmanın, bireyin yaptığı egzersizler ve saunanın etkisi sonucu su kaybına uğraması bence sağlık problemi teşkil eder.

Acaba sauna seansı averaj olarak kaç dakika olmalıdır ve egzersiz yaptıgımız günler saunanın kullanımı nasıl olmalıdır?

Saunanın bi dakikası yoktur nezaman vücudundaki teri tamamen boşalttığını ve daha terleymeyeceğini hissettiğinde sauna seansı o anda biter.ayrıca zorlamamak gerekir 5dakika kalabiliyorsan okadar kal önemli olan vücudun daha ter atamayacağını anladığın anca saunadan çıkmandır

Ciddi anlamda merak ediyorum. Vücut geliştirme ve cardio sonrası vücutta aşırı bir su kaybı oluyor. Bunun üzerine saunaya girmek laktik asit ve toksinlerin atılmasının yanında ciddi su kaybına da neden olacağı için vücut çok daha fazla su kaybedecektir. Bu yüzden açıkçası çekiniyorum. Uzman birileri açıklarsa çok sevinirim. Ayrıca iki ayrı başlık altında tartışma ve fikirler devam ederse çok sevinirim.

1. Cardio sonrası sauna
2. Body building antrenmanı sonrası saunanın yararları oldu

teşekkürler.

Katılyorum size tşkler bir arkadaşımda sauna hakkında bu önerilerde bulunmuştu.
Daha ayrıntılı bir bilgide http://www.yazsana.net/alternatif-tip-bilgileri/saunanin-faydalari-1213.html burda var

Girişi güzel çıkışı baya yorucu oluyor :D ama çok gerekli bir şey sağlık açısından tabi özellikle her hangi bir madde bağamlılığında tedavi sürecinin baya hızlandırdığını duymuştum vücudun hızla temizlenmesini sağladığı için

Back
Yukarı