SCHWARZXXL Antrenman

Maksimum güç veriyorum, negatifte eklemleri korumak adına nispeten kontrollü.

Olimpik kaldırışları öğrenmesi gerçekten çok zor. Power Clean'i oldukça kötü bir form ile yapmaktaydım şu ana kadar. Squat Clean'i iki antrenmandır deniyorum. Form oturmaya başladı gibi.

90 kgs(198 lbs) from hang.
100 kgs (220 lbs) from ground.

Son düzenleme:
SCHWARZXXL dikkatimi çekti her iki harekette el bileklerini çok güzel bir şekilde uygun pozisyona getiriyorsun. Ben yaparken genelde bileğe yük veriyorum. Haliyle ağırlık arttıkça ağrılar artıyor. Dikkat etmeye çalışsam bile bir türlü düzeltemedim. Bunu düzeltmek için herhangi bir önerin var mı?

Bu benim de sorun yaşadığım konulardan biriydi. Ki hala tam oturmuş değil. Çözüm için önerebileceklerim şunlar;

- Bilekleri esnetmek
- Clean grip ile ön Squat yapmak.
- Clean'in "catch" yani yakalama kısmında barı tutmaya çalışmamak. En önemlisi de bu. Bar omuzlarınızın üzerinde durmalı, eller sadece parmak uçlarıyla ağırlığı desteklemeli.

Şu video bana çok yardımcı olmuştu başlangıçta. Tekniği tersten giderek öğrenmek çok daha kolaylaştırıyor.

SCHWARZXXL dikkatimi çekti her iki harekette el bileklerini çok güzel bir şekilde uygun pozisyona getiriyorsun. Ben yaparken genelde bileğe yük veriyorum. Haliyle ağırlık arttıkça ağrılar artıyor. Dikkat etmeye çalışsam bile bir türlü düzeltemedim. Bunu düzeltmek için herhangi bir önerin var mı?

Teşekkürler. İyi bir halter ayakkabısı bulabilirsem daha da iyi olacak inşallah.

halterci olmayan birisi için power clean formu gerçekten çok iyi. tebrikler.

Naturel bir şekilde powerlifting yapılabileceğini de öğrenmiş olduk.Takdir ediyorum gerçekten.Hardcore body building deyince aklıma gelen ikinci sporcusunuz.Diğeri de Mcgrath zaten.

king87, dediklerin powerlifting ayakkabısı. Halter ayakkabılarının topuk kısmı kalın olur. Özellikle benim gibi uzun bacaklılar için çok önemli.

abi başarılar, sende halterci kumaşı var, denedin mi merak ettim daha önce, koparma veya silkme?

Mayıs ayından beri ufak ufak başladım halter çalışmalarına. Öncesinde hiç denememiştim. Koparma hala oturmadı mesela.

abi başarılar, sende halterci kumaşı var, denedin mi merak ettim daha önce, koparma veya silkme?

Boydan kaybediyor.Yanlış hatırlamıyorsam 1.91 boyu vardı kendisinin. 1.86 lık Hussein Rezazadeh'in 263 kiloluk rekorunu hala kırabilen çıkmasa da uzun boyun dezavantaj olduğu bir gerçek.

Schwarzxxl sen tabi ki daha iyi bilirsin ama ben yine de uyarayım dedim.Ben ağır kilolarda çalıştığım zaman ağırlığa odaklanıp pozisyonumu yanlış alıyorum ve ufak çaplı sakatlıklar yaşıyorum.Kaldı ki halter zaten sakat bir spor ve girdiğiniz kilolar az değil.

Ayakkabılar için king87 ye katılmıyorum çünkü converse ayakkabılar çok çabuk deforme olur ama powerlifting için bunu tercih edenler mevcut

zane-sumo-2-640x250.jpg

Benim önerim biraz saçma olabilir ama söyleyeyim.Vibram marka ayağa eldiven gibi giyilen ayakkabılar var.Fiyatı uygun değil ama mükemmel bir kavrama sağlıyor.Ben de sadece denemekle kaldım almadım zaten.Bahsettiğim ayakkabı için

05-07-11-awards-photo.jpg

Vibram-Five-Fingers1.jpg

pozitron, uzun boy bir handikap ama özellikle "bacak boyu/üst gövde boyu" oranının büyüklüğü daha da büyük bir dezavantaj. Hele de bacaklarda özellikle uyluk, yani üst bacak uzunsa. Ben bu üç dezavantajı da bir araya toplamayı başarmışım malesef. Kısacası benim fiziğim powerlifting/halterden çok kısa mesafe koşusuna uygun.

Halter için kullanılacak ayakkabıların iki özelliği olmalı. Bir, topukları yüksek olacak; iki, tabanı düz ve stabil olacak. Vibramlar doğal bir kavrama hissi verse de, topuk kısmı yüksek olmadığı için ve yere çok sağlam bir baskı uygulayamadıkları için bence haltere uygun değiller. Özellikle Crossfitter tayfası tercih ediyor onları ama ben uygun bulmuyorum.

Burkay45, 111 kg'yim şu anda. Boyum 1.92.

Maaşallah boy pos yerinde üstad
deadlift vb hareketler gerçekten senin için çok zor ve risklidir
benim boy 170
benim bir dikkat etmem gerekirse senin 5 dikkat etmen gerekir

Sayin SCHWARZXXL,youtubede'ki hesap sanirim size ayit, eger oyleyse gercekten sasirdim
Frank mcgrath'in videolarini siz yuklemisiniz o videolardan youtubede malesef bulunmuyor sizin hesabiniz haric,o animal serisini defalarca izlemistim..ve bu spora bakis acimi cok degistirmisti..bazi videolari keske tek parca yapsaydiniz part 1 part 2 felan ugrastiriyor,Full olanlar Galaxy'me indirmistim uzun zaman once..size tesekkur etmek istiyorum o videolari yuklediginiz icin,bu arada tebrik ederim kaldirdiginiz kilolar kurlu insanlari aratmiyor
saygilarimla

Chomoloko, o videoları Youtube'da 10 dakika sınırlaması varken eklemiştim. Sonradan eklediklerim tek parça idi.

Bir tane daha ekleyeceğim ileriki tarihlerde.

Back
Yukarı