SCHWARZXXL Antrenman

pozitron, uzun boy bir handikap ama özellikle "bacak boyu/üst gövde boyu" oranının büyüklüğü daha da büyük bir dezavantaj. Hele de bacaklarda özellikle uyluk, yani üst bacak uzunsa. Ben bu üç dezavantajı da bir araya toplamayı başarmışım malesef. Kısacası benim fiziğim powerlifting/halterden çok kısa mesafe koşusuna uygun.

Halter için kullanılacak ayakkabıların iki özelliği olmalı. Bir, topukları yüksek olacak; iki, tabanı düz ve stabil olacak. Vibramlar doğal bir kavrama hissi verse de, topuk kısmı yüksek olmadığı için ve yere çok sağlam bir baskı uygulayamadıkları için bence haltere uygun değiller. Özellikle Crossfitter tayfası tercih ediyor onları ama ben uygun bulmuyorum.
abi nike airmax 90 kullaniorm ben, memnunum

Bende animal videolarına baktım, daha önce böyle video izlememiştim gerçekten harika.

Ancak arms olanını bulamadım. Leg, delt, back ve chest çalışmaları vardı sadece.

Su basliga belki 20 defa girdim her defasinda ornek bir vucudun videosunu gormek icin. Her girisimde bir umut doguyor icime.

Malesef video yok! Videodan gectim Youtube accountu bile silinmis.

SchwarzxxL videoyu izleyebilecegimiz baska bir link yokmu?

SchwarzxxL videoyu izleyebilecegimiz baska bir link yokmu?

Son videoların hepsi aktif. Baştakilerin bulunduğu account'u silmiştim.

Yeni bir video ekledim. Egzersizin adı Klokov Complex. Dmitry Klokov isimli 105 kiloda yarışan Rus haltercinin ortaya attığı bir egzersiz. Bu ikinci deneyişim. İlk seferinde 70 kg ile yapmıştım, bu sefer 80 oldu. Klokov bu egzersizi 205 kilo ile yapıyor. Amacım en azından 100 kg'nin üstüne çıkabilmek.

Hareket;
Clean Pull,
Squat Clean,
Pause Front Squat,
Push Press,
Pause Split Jerk

kombinasyonu şeklinde.

Hareketin calistirmadigi bolge yok yahu. Cok iyiymis cidden. O kadar karmasik ki formu tamamen oturtmak da ayri bir sorun.

Schwarz sunu sorayim ben sana, Axle Press'in Push Press'ten farki nedir? Axle Press'i hic uyguladin mi? Bununla birlikte saniyorum ki cogunlukla guc agirlikli rutinler uyguluyorsun. Dogru muyum?

Benim takıldığım nokta Klokov isimli arkadaşın biraz daha sıksa Hussein Rezazadeh'e ait olan 263 kilo clean&jerk rekorunu kıracak olmasına rağmen rekor denemesinde bulunmamasında.

Axle Press, daha fazla grip strength istiyor. Power ya da squat clean yerine, Muscle Clean yapıldığı için, daha fazla Brute, yani kaba kuvvet gerektiriyor. Daha fazla "Muscle Contraction" var, daha fazla üst vücut kuvveti gerektiriyor vesaire.

Clean&Press(Jerk değil), nispeten Axle Press'i taklit eder hale getirilebilir. Ama gerçek bir Axle Press için Fat Bar lazım.

Benim ağırlık rutinim kabaca her gün aynı.

Back Squat
Front Squat
Snatch Variation
Clean and Jerk Variation

Bu dördü her gün var. Üstüne de bir ya da iki tane destek egzersizim oluyor. Push Press, Deadlift, Clean High Pull, Barbell Row gibi.

Hareketin calistirmadigi bolge yok yahu. Cok iyiymis cidden. O kadar karmasik ki formu tamamen oturtmak da ayri bir sorun.

Schwarz sunu sorayim ben sana, Axle Press'in Push Press'ten farki nedir? Axle Press'i hic uyguladin mi? Bununla birlikte saniyorum ki cogunlukla guc agirlikli rutinler uyguluyorsun. Dogru muyum?

Klokov, 2012'ye katılsaydı iyi sonuçlar alabilirdi. Rusya neden geri çekti çok iyi bilmiyorum.

Benim takıldığım nokta Klokov isimli arkadaşın biraz daha sıksa Hussein Rezazadeh'e ait olan 263 kilo clean&jerk rekorunu kıracak olmasına rağmen rekor denemesinde bulunmamasında.

Hem Back Squat hem de Front Squat yapmanin nedeni nedir?

FS icin quad'lari daha iyi hedef alir denilir, Ronnie de bunu soyler, yabanci forumlarda okuduklarim da bu yonde. Yani soyle, BS gluteal kaslara ve hamstring'lere de odaklanirken, FS'nin hedef bolgesi neredeyse salt quad'lardir! Bu dogru mu? Daha once hic FS yapmadigim icin soruyorum. Eger oyleyse FS'ye gecebilirim ben de.

Bununla birlikte guc rutinin cidden guzelmis. Su an volume rutinleri degil daha cok olympic weightlifting stili calisiyorsun sanirim.

Son düzenleme:
Evet, amacım daha çok olimpik kaldırışları güçlendirmek. BS, snatch; FS ise Clean için gerekli. Ayrıca BS ile daha fazla ağırlık yükleyebiliyorum.

FS daha quad dominant tabi ki.

Hem Back Squat hem de Front Squat yapmanin nedeni nedir?

FS icin quad'lari daha iyi hedef alir denilir, Ronnie de bunu soyler, yabanci forumlarda okuduklarim da bu yonde. Yani soyle, BS gluteal kaslara ve hamstring'lere de odaklanirken, FS'nin hedef bolgesi neredeyse salt quad'lardir! Bu dogru mu? Daha once hic FS yapmadigim icin soruyorum. Eger oyleyse FS'ye gecebilirim ben de.

Bununla birlikte guc rutinin cidden guzelmis. Su an volume rutinleri degil daha cok olympic weightlifting stili calisiyorsun sanirim.

Basligini ele gecirmis gibi olmayayim fakat son sorum Schwarz;

5x5 rutinini uygularken omuzun compound hareketi Standing Military Press, bazen Push Press'e yakinsiyor, alt vucuttan destek alarak, ozellikle Push Press'teki hafif ziplayisla kaldiriyorum. Acaba bu rutin dahilinde, -ki guc ve hacmin biraradaligina yonelik bir rutin, kiloyu daha da arttirip tamamen Push Press'e yonelmemi mi onerirsin, yoksa daha kontrollu bicimde Military Press mi uygulamaliyim?

Push Press, hem hacim hem de güç için yeterli uyarımı sağlayacaktır. Ama arada Strict Press'ler de yapmanı tavsiye ederim.

Son videoların hepsi aktif. Baştakilerin bulunduğu account'u silmiştim.

Yeni bir video ekledim. Egzersizin adı Klokov Complex. Dmitry Klokov isimli 105 kiloda yarışan Rus haltercinin ortaya attığı bir egzersiz. Bu ikinci deneyişim. İlk seferinde 70 kg ile yapmıştım, bu sefer 80 oldu. Klokov bu egzersizi 205 kilo ile yapıyor. Amacım en azından 100 kg'nin üstüne çıkabilmek.

Hareket;
Clean Pull,
Squat Clean,
Pause Front Squat,
Push Press,
Pause Split Jerk

kombinasyonu şeklinde.

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=uHtXspVm2tw[/YOUTUBE]
bunu powerlifting antrenmanina eklesek bayagi bir faydasi olacagini dusunuyorum fakat powerliftingciler haltercilere göre çok çok tembel :D

Deneyimli bir sporcunun videolarını izlemek keyifliydi birşey danışmak istiyorum 0 carb hala devam ediyor musunuz birçok araştırma düşük karbonhidratın testestoron seviyesini azalttığını gösteriyor en son m&f da bir yazı vardı sizin görüşünüz ne acaba ? Yazıdan birkaç örnek

T. TAKTİK NO. 3: Yeterli Miktarda Karbonhidrat Alın

Karbonhidrat alımında cimrilik etmek testosteronda ciddi düşüşe sebep olabilir. New York Columbia Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, yüksek karbonhidratlı diyetlerin düşük karbonhidratlı diyetlere kıyasla, yüksek hormon seviyeleri ile sonuçlandığını göstermiş. Ve bu araştırma sonucunda araştırmacılar testosteron üretiminin en mükemmel düzeyde olabilmesini sağlamak için karbonhidrat alımının protein alımının üzerinde olması gerektiği sonucuna varmış. İlgili başka bir notta da, yüksek lif içeren diyetlerin, daha düşük testosteron seviyeleri ile sonuçlandığı görülüyor.

Bunu da öğrendiğimize göre, ana ve ara öğünlerinize kahvaltı gevreği, meyve suyu, beyaz ekmek, beyaz pirinç gibi düşük lifli karbonhidratları ilave etmekten artık çekinmenize gerek yok. Testosteron üretiminin tam gaz sürmesi için, günlük olarak vücut ağırlığınızın her bir kilosu için en az 4 gr karbonhidrat tüketmelisiniz; örneğin 90 kiloluk birisi için günde 360 gr.

https://muscleandfitness.com.tr/beslenme/alfa-erkegi-beslenme-plani-2

Yağ alımını kesmediğim müddetçe testosteron üretimi ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum. Askerliğim sırasında askeri hastanede, yağ tüketimimi de gayet düşürürerek yaptığım bir diyet esnasında ölçüm yaptırmıştım. Sonuçlar o zaman bile üst sınıra yakın çıkmıştı. Doğru karbonhidrat zamanlaması ile daha iyi sonuçlar da elde edilebilir ama dürüst konuşmak gerekirse, düşük karbonhidratlı beslenme benim kolayıma geliyor.

Yağ alımını kesmediğim müddetçe testosteron üretimi ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum. Askerliğim sırasında askeri hastanede, yağ tüketimimi de gayet düşürürerek yaptığım bir diyet esnasında ölçüm yaptırmıştım. Sonuçlar o zaman bile üst sınıra yakın çıkmıştı. Doğru karbonhidrat zamanlaması ile daha iyi sonuçlar da elde edilebilir ama dürüst konuşmak gerekirse, düşük karbonhidratlı beslenme benim kolayıma geliyor.

SCHWARZXXL son donemde forumda da populer hale gelen beslenmede zamanlamanin onemli olmadigi aslolanin makrolarin toplami oldugu ile ilgili dusunce tipine sanirim katilmiyorsun.

Doğru karbonhidrat zamanlaması ile daha iyi sonuçlar da elde edilebilir

Bu soyleminden onu cikariyorum.

Karbonhidrat işin içine girince, protein ve yağlar için o kadar olmasa da, karbonhidratın alımında belli bir zamanlama tutturmak önemli. Özellikle pre-workout için. Çok erken alım antrenmanda bitkinlik yapabilecekken, çok geç almak da şişkinlik ve performans kaybına sebep olabiliyor.

Back
Yukarı