SCHWARZXXL Antrenman

@SCHWARZXXL in basligina mudahale etmeyeyim kendisi yanitliyor ancak Stronglift eger agir gelirse baslangic icin Greyskull ve Starting Strenght gibi nispeten daha giris seviyesi powerlifting antrenman metodlari tercih edilebilir.

@SCHWARZXXL sizden birkaç cevap rica edeceğim.hocam bildiğim kadarıyla siz baya uzun süredir keto yapıyorsunuz.ketojenik diyet yapanların genelde söylediği bazı şeyler var.vücudun işleyişinin daha düzgün olduğu,daha ferah/rahat yaşam olduğu,vücutta neredeyse karbosuz sadece yağlar kullanılarak bile ne kadar verimli enerji olduğu vs.sizi keto diyete iten sebebi ben merak ediyorum özel değilse.neden keto yapıyorsunuz ve ketonun sizin spor hayatınıza ve gündelik hayatınıza en büyük faydaları/etkileri nelerdir?uzun süredir keto yapan birinden dinlemek istiyorum ketonun avantajlarını/dezavantajlarını.

-Onlar da olabilir ama StrongLifts 5x5 de başlangıç seviyesi bir program zaten.
@SCHWARZXXL in basligina mudahale etmeyeyim kendisi yanitliyor ancak Stronglift eger agir gelirse baslangic icin Greyskull ve Starting Strenght gibi nispeten daha giris seviyesi powerlifting antrenman metodlari tercih edilebilir.

-Benim için Keto ve IF(Intermittent Fasting) bir bütün aslında. IF hayatımı kolaylaştırıyor çünkü çok yoğun çalışan biri olarak ara öğünle uğraşacak zamanım yok. Keto da IF'i kolaylaştırıyor çünkü fasting kısmında kan şekerinin dalgalanması sonucu oluşan açlık ataklarının önüne geçmeyi kolaylaştırıyor. Tabii ki genel olarak hayat kalitemi de arttırıyor. Özellikle tahıl tüketmenin verdiği miskinlik hissinden çok uzağım. Kimi zaman 3 saati geçen powerlifting antrenmanları, diğer günler koşular, vücut ağırlığı egzersizleri gibi bir çok aktiviteyi, yoğun çalışma hayatıma rağmen kolaylıkla çıkarabilmemin en önemli desteklerinden biri beslenme ayağı.
@SCHWARZXXL sizden birkaç cevap rica edeceğim.hocam bildiğim kadarıyla siz baya uzun süredir keto yapıyorsunuz.ketojenik diyet yapanların genelde söylediği bazı şeyler var.vücudun işleyişinin daha düzgün olduğu,daha ferah/rahat yaşam olduğu,vücutta neredeyse karbosuz sadece yağlar kullanılarak bile ne kadar verimli enerji olduğu vs.sizi keto diyete iten sebebi ben merak ediyorum özel değilse.neden keto yapıyorsunuz ve ketonun sizin spor hayatınıza ve gündelik hayatınıza en büyük faydaları/etkileri nelerdir?uzun süredir keto yapan birinden dinlemek istiyorum ketonun avantajlarını/dezavantajlarını.

-Doğrudur.
Hocam bu carb back loading dedigimiz sistem bildiğimiz antrenman sonrası tatlılı börekli olan demi

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem ki konu açıldı ;
Carb back loading sistemi ve stronglifts 5*5 i uygulayarak elde ettiğim gelişimi , klasik bodybuilding antremanları (split workout) ve antreman önceleri bol karbonhidratlı beslenme ile elde edemedim..
Antremanlarda odaklanma , güç artışı , hacim ve yağ yakımı olarak bu beslenme ve antreman sistemi istediğimi bana fazlasıyla verdi..

Her antreman sonrası vitargo + patates şeklinde karb.yüklemesi yapıyorum..
Hayatımda hiç çıkamadığım ağırlıklara bu sistemler ile çıktım , ilk kez karın kaslarımı gördüm..

Merhabalar hocam, calismalarinizda kolayliklar dilerim.
Onceki birkac sayfada bahsi gecen, hiit kardiyo yontemini uyguluyor musunuz, yapiyorsaniz nasil uyguluyorsunuz bilmek isterim.

Evet, uyguluyorum. 1 dakika koşu, 1 dakika yürüyüş şeklinde 6-7 turluk koşu bandı çalışması, kettlebell swing&şınav ile tabata antrenmanı gibi varyasyonlarım var.

Merhabalar hocam, calismalarinizda kolayliklar dilerim.
Onceki birkac sayfada bahsi gecen, hiit kardiyo yontemini uyguluyor musunuz, yapiyorsaniz nasil uyguluyorsunuz bilmek isterim.

Arkadaşlar; başlığın içerik konusu; schwarzxxl ın antrenman videoları. Fakat son bir kaç gündür beslenme ile ilgili mesajlar yazılmış ve konu dışına çıkılmış.

Yazılan mesajlardan gerekli olanlarını başka bir başlık altında topladım;

https://www.bodyforumtr.com/threads/ketojenik-diyet.100061/page-2#post-980329

Ketojenik diyet ile ilgili yazmak istediklerinizi yukarıda linkini verdiğim başlıkta paylaşınız. Schwarzxxl ın antrenman videolarıyla ilgili düşüncelerinizi ise bu başlıkta belirtin.

Yazılan diğer mesajları da konu bütünlüğü dağıldığı için sildim.

Geçen hafta yayınlamayı planladığım ama seslendirmeye fırsat bulamadığım videoyu şimdi ekliyorum. Bir iki dil sürçmesi olmuş. Daha sonraki videolar umarım daha profesyonel görünecektir.
Buyrun;

Geçen hafta yayınlamayı planladığım ama seslendirmeye fırsat bulamadığım videoyu şimdi ekliyorum. Bir iki dil sürçmesi olmuş. Daha sonraki videolar umarım daha profesyonel görünecektir.
Buyrun;
Saygideger hocam bu glikojen depolarini bosaltma isleminin amaci nedir ve bizler de yapabilir miyiz? Ozellikle benim gibi dusuk karbonhidrat alanlar icin? Cevaplarsaniz cok sevinirim. Iyi forumlar.

Hocam bu antrenman stili tam olarak neyi hedefliyor ? Yani bunu yapmazsak glikojen tam anlamiyla boşalmiyor mu

Saygideger hocam bu glikojen depolarini bosaltma isleminin amaci nedir ve bizler de yapabilir miyiz? Ozellikle benim gibi dusuk karbonhidrat alanlar icin? Cevaplarsaniz cok sevinirim. Iyi forumlar.

Ben de düşük karbonhidrat ile besleniyorum zaten. Hafta içi antrenmanlarında da, kas glikojen depolarımız bu diyet esnasında büyük ölçüde boşalıyor. Haftasonu karbonhidrat yüklemesi yapmadan önce, son bir çok tekrarlı antrenman ile, kaslardaki insülin hassasiyetini arttırıp, onları glikojen depolamaya teşvik ediyoruz. Bu da bir yandan yağ yakıp, bir yandan hafta başında daha dolu glikojen depolarıyla, daha ağır antrenmanlar çıkarabilmek demek.

Hocam bu antrenman stili tam olarak neyi hedefliyor ? Yani bunu yapmazsak glikojen tam anlamiyla boşalmiyor mu

Bunu sadece glikojen boşaltma değil de, insülin hassasiyetini arttırma antrenmanı olarak görmek daha doğru olur. Ketojenik diyete adapte olmuş vücutta zaten kas glikojen depoları boş. Ama haftada 1 bu şekilde geri yükleme yapıldığında vücut hiçbir zaman tamamen "Keto-adapted" moda giremeyebilir. Bu da hala iskelet kaslarının antrenmanda enerji için taşıdıkları glikojen depolarına ihtiyaç duyması demek. Yani, hem ağır antrenman, hem de yağ yakımını beraber sürdürmeyi hedefliyor bu.

Peki hocam bu çeşit karb boşaltma antrenmanları vs değişik tekniklerini carb backloading sisteminde önerir misiniz ? Bu sorudan bağımsız olarak carb backloading için ayrı tavsiyeleriniz var mı ? Carb backloading ile fullbody tarzı çalışmayı düşünüyorum

Tabii ki. Antrenman sonunda yapılan bölgeye özel yakma setleri faydalı olacaktır. Carb backloading için özel bir video da hazırlayabilirim aslında.

Peki hocam bu çeşit karb boşaltma antrenmanları vs değişik tekniklerini carb backloading sisteminde önerir misiniz ? Bu sorudan bağımsız olarak carb backloading için ayrı tavsiyeleriniz var mı ? Carb backloading ile fullbody tarzı çalışmayı düşünüyorum

Bu arada yeni bir video ekledim. Omuz antrenmanları için bir bitiriş hareketi serisi. Hem rotator cuff kasları, hem de omuz başlarını hedef alıyor. Omuz stabilitesine de faydası var.

Hocam carb backloading videosu gelirse çok minnettar olurum. Çok kaynak yok bu diyet hakkında ve direk senin ağzından duymak çok güzel olur.

Hocam bi de ayrı bir soru sorucam kusura bakmazsan;

Şimdi ben temel compound hareketleri yapmayı çok seviyorum yani barbell curl vs uğraşmıyorum direk deadlift bench squat overhead press vsvs. benim sorunum şurda başlıyor. squat baya seviyorum ve çok geliştirdiğine de inandığım için baya yapıyorum. benim bazı sebeplerden dolayı bacakları kalın tutmamam lazım, incelik önemli (çekim vs hazırlıkları) bu sorunu nasıl halledicez ? squatı azaltırsam veya hiç yapmazsam yerine neler koyucam ?
Tabii ki. Antrenman sonunda yapılan bölgeye özel yakma setleri faydalı olacaktır. Carb backloading için özel bir video da hazırlayabilirim aslında.

Tekrar sayılarını düşük tutar, tekrarları minimum negatif direnç ile ve hızlı yaparsan, quadların maruz kaldığı gerilimi süre olarak azaltır ve böylece hipertrofiyi minimize edersin. Kalori alımın da dengede olursa, kütle olarak çok fazla artış görmeden güç kazanımın devam eder. Tabi burada genetik faktörler de devreye giriyor.

Hocam carb backloading videosu gelirse çok minnettar olurum. Çok kaynak yok bu diyet hakkında ve direk senin ağzından duymak çok güzel olur.

Hocam bi de ayrı bir soru sorucam kusura bakmazsan;

Şimdi ben temel compound hareketleri yapmayı çok seviyorum yani barbell curl vs uğraşmıyorum direk deadlift bench squat overhead press vsvs. benim sorunum şurda başlıyor. squat baya seviyorum ve çok geliştirdiğine de inandığım için baya yapıyorum. benim bazı sebeplerden dolayı bacakları kalın tutmamam lazım, incelik önemli (çekim vs hazırlıkları) bu sorunu nasıl halledicez ? squatı azaltırsam veya hiç yapmazsam yerine neler koyucam ?

Hocam ben de ayrıntılı bir carb backloading videonu bekliyorum. Mantığını da yani hangi antrenman sonrası yükleme yapılması gerektiği, ant sonrası kaç saat yapılabileceğini. Eksik kalan proteini (antrenman öncesi iki öğünle yetiremiyorum) nasıl kapayacağımızı vs. anlatırsan müteşekkir olurum. Çok kafamı karıştırdı bu diyet standart alışkanlıklarımdan sıyrılamadım.

Back
Yukarı