Set arası dinlenme süresi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan albek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

albek

Üye
Forumda aratmama rağmen güncel bilgi bulamadım

CUNY Lehman üniversitesindeki araştırmaya göre set arası 1 dakika ve 3 dakika dinlenme süreleri karşılaştırıldı. ( 8-12 tekrar aralığı )

3 dakika dinlenme süresi kas gelişimi, ağırlık arttırmak açısından daha faydalı olduğu ortaya çıktı.

Ben 1-1:30 dk max dinlenen biriydim şimdi bu süreyi ( özellikle birleşik hareketlerde ) uzatmayı planlıyorum.
Sizlerin düşüncesi nedir ?

isinma setlerinden sonra her sette bir tekrar
daha cikaramayacak kadar agir girdigim icin bir sonraki sete enerjim kalsin diye 90-120 saniye arasi dinleniyorum, bazen bu bile yeterli olmuyor. tabii ki kisiden kisiye degisebilir, oran ayarlamak, idmanin kalanini hesap etmek lazim oyle kendine uygun zamani bulanilirsin

Harekete ve o gün hedeflenen rpe değerine göre değişir ancak ağır girdiğim compound hareketlerde ortalama set arası 4-5dk dinleniyorum. Bazen RPE10'ları denediğim günlerde 7-8dk dinlendiğim de oluyor. Ama örnek olarak göğüs sıkıştırma hareketlerinde, biceps curl türevlerinde, lateral raise gibi izole hareketlerde 1dk'dan fazla dinlenmenin hiçbir mantığı yok. Split çalışırken 40 dakikada 5 set bench press yapıp, kalan 3 göğüs hareketini 25 dakikada bitirdiğim çok olmuştur.

Harekete ve o gün hedeflenen rpe değerine göre değişir ancak ağır girdiğim compound hareketlerde ortalama set arası 4-5dk dinleniyorum. Bazen RPE10'ları denediğim günlerde 7-8dk dinlendiğim de oluyor. Ama örnek olarak göğüs sıkıştırma hareketlerinde, biceps curl türevlerinde, lateral raise gibi izole hareketlerde 1dk'dan fazla dinlenmenin hiçbir mantığı yok. Split çalışırken 40 dakikada 5 set bench press yapıp, kalan 3 göğüs hareketini 25 dakikada bitirdiğim çok olmuştur.
Ben de hemen hemen bu sistemi uyguluyorum compound hareketlerde hem ağırlık artırmayı kolaylaştırıyor hem de kol gibi küçük bölgelerde pump yakalamaya yardımcı oluyor.@albek.

Üst vücut günümde 8 hareketlik bir programım var zaten 2 süper set yapıyorum yani 6 hareketim var. her hareket 4-3 set, çoğu compound egzersiz, 8-12 tekrar aralığı, piramit sistem uyguluyorum.

2-3 dk çeksem dinlenme süresini max 90-110 dk sürer antreman.

Küçük kas gurubu izole hareketlerinde dinlenme süresinde pek oynama yapmam.

Dediğiniz gibi antremanın böyle daha verim alınacağını düşünmeye başladım. süreyi kısa tutayım kası iyice pumplayayim iyi bir his ama ağır kilolara isteksiz girmeme, verimsiz olmasina sebep oluyor özellikle son set öncesi tükenmişliğe ulaştığım oluyor son set hayliyle verimli olmuyordu.

Back
Yukarı