Sende haklısın

ne yapalım artık 8 yılı devirdikten sonra ara sakatlıklar ve iş güç derken kısa vadeli spordan uzaklaşmalar falan egoma yenik düştüm. Bunu da utanarak söylüyorum. Siz yinede bulaşmayın bu işlere

imamın dediğini yap yaptığını yapma hesabı
Öncelikle aradan geçen süreçte olanları biraz anlatayım, iyice günlük veya blog havasına bürünsün ortam

Üniversiteyi uzattık, şu an 6. yılımdayım kısmetse gelecek dönem bitecek. Ara staj işleri vardı, yurt dışı erasmus staj bursu kazandım (başarımı seveyim

) işlemleri ayarlayıp 2 aylığına yaz dönemi İsviçre'ye gittim. Doğal olarak orada spor salonu imkanım olmadı. Bende trx gibi bir "suspention training kit" tarzı bir aparatım vardı onu aldım yanıma. Vakit buldukça parkta aleti asabildiğim yerlerde sporumu yaptım. 2 ay deadlift ve squat yapmayınca felaket güçten düşülüyor. Ama bunun yerine calisthenics hareketlerine başladım. Front lever, back lever, windshield wipers ve favorim pistol squat ve hanging leg raise in airwalk versiyonu gibi. Staja gitmeden öncede gittiğim salonda power rack ve squat imkanım olmadı, imkanlar doğrultusunda overhead squat falan yaptım 1 yıla yakın. Bacak gelişimimi baya kötü etkiledi, performasım düştü resmen. Rugby oynamayı da boyun sakatlığı atlattıktan sonra bırakmıştım eskisi kadar deli yükü gibi antreman yapamaz oldum bir süre. Son 3 aydır falan yeni açılan Macfit e başladım, sonunda power rackıma kavuştum, zorla ayrılmışızda geri barışmışız gibi oldu sarıldım alete

Şimdi orda canımı çıkarma seviyesinde antremanlara devam edeceğim.
Bunların yanında bir kız arkadaşım oldu 1.5 senedir falan beraberiz, umarım buraları bir şekilde bulup okumaz

kız arkadaşın olunca spor işi zora biniyor

Benimle vakit geçir gitme spora muhabbeti çok oluyor

Neyseki onu da salona yazdırdım, işi hafifleyince o da squat deadlifte geliyor

Sporcu adama sporcu sevgili şart

Aradaki muhabbetlerimiz:
-Sen gelip göremedin ama squat rekorumu kırdım ama belim pert
-Ahh canım gel ben senin o beline masaj yaparım

(sonuç benim ona masaj yaparak işin bağlanması ve sızlayan bel kasları

)
-O kolsuzu giyme salonda
-Nedenmiş?
-Kızlar falan var salonda seni falan keserler aynadan olmaz sadece ben kesicem seni
Dertleşme kısmının sonuna geldik sırada antreman var
Geçen hafta squatlarda aşırı zorladığım belimi, dün yokuş yukarı ağır viteste bisiklet sürerek pert haline getirdim. Çok büyük umutlarla salona gittim bugün, yolda diyordum 80kg 50 tekrar deadlift falan yaparım bu beli adam etmem lazım diye.
60kg barı ayarladım ısınma etabı falan da bittikten sonra eğildim kaldırıcam yok bel diyorki abi yapma etme bırak olduğu gibi kalsın o. Cidden öylede oldu. Bende diğer hareketlere geçtim
-ısınma: 2 x 20 wide grip barfiks (sırtım her zaman canavar gibidir

)
-lat pulldown 3 x 15
-dumbell rowing 4 x 15-10 40kg (kemer falan taktım ki hiç sevmem ama belim cidden felaket durumda)
-rowing machine 4 x 15-10
-reverse grip rowing machine 3 x 10 + giant drop set (pinleri 2şer 2şer düşürerek sona kadar 10 ar tekrar)
genel anlamıyla deadlift yapıcaktım ama olmayınca cila olsun diye biceps yaptım
-dumbell scott curl 3 x 15-12
-seated hammer curl 3 x 15
-machine curl 3 x 20-10
serbest ağırlık seven, öneren ve tercih eden biri olarak bu kadar makine bazlı hareket beni hayal kırıklığına uğrattı
daha sonra mide ve sonda windshield

15dk kardiyo ve temel esneme hareketleriyle bitirdim
artık antreman sonlarına 10 dk esneme ve germe ekliyorum. foam rolling gibi atraksiyonlara da başladım

ama temel ağırlık hareketlerinde artık vücüt ağırlığınızla 20 tekrara başladıysanız, tendon ve eklem sağlığı için önemli şeyleri atlamak olmaz, bu kadar temkinli olmama rağmen belim mesela bugün antremanımın içine etti. 60-70 yaşında torunlarımla spora gidebilmek istiyorsam eklem ve tendonları tüketmemek lazım
Şimdilik bu kadar. geçen sene antreman sonundaki barfiks videosu:
https://www.facebook.com/1102462607/videos/10202183231997910/?l=6368095208996135298