shaq Beslenme Günlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kendimi besiye çekicem diyince kaloriye pek şaşırmadım, mevcut ağırlığı göz önüne alınca :)

Bugün ön bilgi aldım. Spor hekimliği ve ortopedi bölümüne uğrayarak detaylı bilgi ve durum ön plana çıkacak. Biraz araştırma ile yaklaşık 2-3 ay içinde normal yürümeye başlayacağım. Yaklaşık 6 ay içindede tam olarak spora dönüş yapabilirim. 3 aylık bir süre ağırlıkta çalışmayacağım. Bu nedenle sporu ani kestiğim için ufak sıkıntılar olacaktır. Yarın diyetisyene gidip güzel bir plan alacağım. Enazından beslenme ile verebildiğim kadar kilo vereceğim. Bakalım neler olacak.

Bu arada sakatlık dönüşü antrenman günlüğü tutacağım. İyileşme süreci ile ilgili merak edilenler için örnek olabilir :)

Spor sakatlıklarında spor hekimine görünmek her zaman avantaj olmuştur. Spor hekimi ile görüşmem sonuncunda tahmini 3 ay içinde hafif olarak koşulara başlayabileceğimi söylenilen kadar abartılı bir durum olmadığını sadece dediklerini adım adım yapmamı istedi. Bende başlamış bulunuyorum.

Onun dışında diyete başladım. Pek sağlıklı olmasada çok fazla hareket edemediğim için geçici olarak bu şekilde idare edeceğim.

Sabah:
1 Kase Nesfit
1 Elma

Öğlen:

Ufak bir sandviç

Akşam:

Çorba
2 Kaşık Pilav
75 gr Et
1 Kase Yoğurt

Sabah:
1 Kase Nesfit
1 Elma

Öğlen:

Çorba
Yoğurt
Ton Balığı

Akşam:

Çorba
Ispanak
Yoğurt
Salata

Koltuk değnekleri ile hayat zor :) Yoruluyorum ama yavaş yavaş alışıyorum :)

Sabah:
1 Kare Tost
Süt

Öğlen:

Ton Balıklı sandviç

Akşam:

Mantı

115 Kiloya Düştüm
İkinci kontrole gittim yaklaşık 1 - 1.5 ay sonra koltuk değneklerini kullanmayı bırakacağım. 3 ay sonra ise ufaktan ağırlık çalışmaya başlayacağım. Kısaca yol uzun ve çileli olacak :) Bu arada koltuk değneği baya bir kol ve omuz çalıştırıyormuş :)

Sabah:
1 Kare Tost
Süt

Öğlen:

Ton Balıklı sandviç

Akşam:

Mantı

115 Kiloya Düştüm
İkinci kontrole gittim yaklaşık 1 - 1.5 ay sonra koltuk değneklerini kullanmayı bırakacağım. 3 ay sonra ise ufaktan ağırlık çalışmaya başlayacağım. Kısaca yol uzun ve çileli olacak :) Bu arada koltuk değneği baya bir kol ve omuz çalıştırıyormuş :)
10 kilo mu verdin? Baya gitmiş.. 3 ay sonrasını merak ettim..

Evet arkadaşlar malum sakatlık sonrası uzun süredir spor yapamıyordum. İlk başta koltuk değneği ile dolanıyordum. Uzun süren iyileşme süreci ve 4 kere yapılan doktor kontrolünden sonra spora dönüş için iznimi aldım. Bu uzun aradan sonra vücudumda ciddi kayıplar söz konusu ayrıca kiloda aldım. Bundan sonra öncelikli amacım kilo vermek ve sakatlık nedeniyle oluşan bazı sıkıntıların önüne geçmek. İdman düzenimi ve çeşidinide değiştireceğim. Kafada crossfit'e başlamak gibi bir düşünce var. Araştırma yapıyorum. Onun dışında yüzmeyide alternatif olarak düşünüyorum. Beslenme düzenimi ise gün içindeki ihtiyaçlarıma göre düzenleyeceğim. Yarın sabah itibari ile günlüğümü tekrardan aktif hale getireceğim.

Back
Yukarı