@shaq antreman sonrası amaç protein tozunun kana hızlı karismasiysa neden süt tercih ediyorsunuz ? süt daha geç sindiriliyor.
Peki karbonhidrat ihtiyacınızı neyden karsiliyorsunuz.ben meyve suyuyla karistirip alıyorum.Okuduğum makale ve tecrübelerime göre kişisel görüşüm şu: aslında vücudumuzun o kadar acil seviyede proteine ihtiyacı yok. Gün boyu sağlam beslenme ile kaslar desteklenebilir. Birde idman sistemi, gün içi beslenme ve amaçda önemli.
Bu konuya hakim gözüktüğünden soruyorum başkan benim boy 1.80 66kgyim ektomorf vücut yapısına sahibim . Günlük almam gereken besinlerin %50sini karbonhidratlardan , %30unu proteinlerden ve %20sini yağlardan almam gerekiyor diye araştırmalarım sonucu bulgu aldım sence doğru mudur ? Yardımcı olabilcen mi sağolDeğerli BodyForumTR Ailesi,
Son zamanlarda hedeflerimi netleştirmem ile beraber bir beslenme günlüğü oluşturmaya karar verdim. Esas amacım yağ yakmak olacak. Ancak yaklaşık 3-4 aylık bir süre yağ yakımını ön planda tutmayacağım. Genel olarak hedeflediğim tarih ise Ağustos başı yani yaklaşık 7-8 aylık bir sürem var. Belirli bir beslenme programına sabit kalmak yerine vücudumun ihtiyacına göre hareket edeceğim. Programın genel hatları ise aşağıdaki gibi olacak.
Şuanki Bigiler:
Boy: 190
Kilo: 120
Bazal: 3100
Yağ Oranı: %23
Haftalık İdman Sayısı: 6
Tahmini Günlük Alınan Kalori: 3600-3700
Vücut Tipi: Endomorf
Hedefler:
Kilo: 95-100
Yağ Oranı: %15'den az
Günlük Kalori Alımı: 3000
Öğün Sayısı: 4
Kullanacağım Supplementler:
MuscleMeds Carnivor Protein
MuscleTech Amino Build
Opti-Men
Merak ettiklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
İyi Forumlar
Genel olarak doğru diyerbiliriz ancak bazı şeyler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bunu zamanla kendi vücudunu tanıyarak sen ayarlayabilirsin.Bu konuya hakim gözüktüğünden soruyorum başkan benim boy 1.80 66kgyim ektomorf vücut yapısına sahibim . Günlük almam gereken besinlerin %50sini karbonhidratlardan , %30unu proteinlerden ve %20sini yağlardan almam gerekiyor diye araştırmalarım sonucu bulgu aldım sence doğru mudur ? Yardımcı olabilcen mi sağol
Bunların toplam kalori miktarı 4000kcalı bulur mu ki daha hafif bi liste gibi duruyorKahvaltı:
2 Yumurta
100 gr Lor Peyniri
50 gr Yulaf
Hindi Füme
1 Bardak Yeşil Çay
Öğlen Yemeği:
100 gr Lor Peyniri
100 gr Ton Balığı
Salata
Yoğurt
Akşam Yemeği
Çorba
Haşlanmış Sebze
200 gr Tavuk
Salata
Yoğurt
etse etse 1500 eder 2000 kcal bıle etmezHayir bulmaz. 3000 kaloriden az oldugunu dusunuyorum. 2500 civari olabilir. Hesap kismini ilerleyen donemlerde yapacagim.
O kadar az oldugunu sanmiyorum yarin hesaplama yapar burayada yazarimetse etse 1500 eder 2000 kcal bıle etmez![]()
Bence bu dirty bulk mu yoksa cleab bulk mu yaptığınla paralel bişey. Dirty bulk ise fast food dahil yenir , cleab bulk ise yiyeceğin kalitesine bakılırO kadar az oldugunu sanmiyorum yarin hesaplama yapar burayada yazarim
cok kalori almaktan onemlisi kaliteli kalori almak. Buna gore bir plan olusturun.