shaq Beslenme Günlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@shaq antreman sonrası amaç protein tozunun kana hızlı karismasiysa neden süt tercih ediyorsunuz ? süt daha geç sindiriliyor.

Okuduğum makale ve tecrübelerime göre kişisel görüşüm şu: aslında vücudumuzun o kadar acil seviyede proteine ihtiyacı yok. Gün boyu sağlam beslenme ile kaslar desteklenebilir. Birde idman sistemi, gün içi beslenme ve amaçda önemli.

Okuduğum makale ve tecrübelerime göre kişisel görüşüm şu: aslında vücudumuzun o kadar acil seviyede proteine ihtiyacı yok. Gün boyu sağlam beslenme ile kaslar desteklenebilir. Birde idman sistemi, gün içi beslenme ve amaçda önemli.
Peki karbonhidrat ihtiyacınızı neyden karsiliyorsunuz.ben meyve suyuyla karistirip alıyorum.

115 Kilo olarak düzenli hayata geçmiş bulunuyorum. Artık temel amacım yağ oranımı yüzde 10 seviyesine düşürüp sakatlıkları toparlamak.

Sabah: Yulaf Ezmesi 2 Yumurta Peynir
Öğlen: Bulgur Tavuk Çorba
Akşam: Çorba Sebze Yoğurt Salata

Diğer günler daha detaylı yazacağım. Belki ilerleyen günlerde foto eklerim...

Burayı hortlatmanın zamanı geldi sanırım :)
Vücudu tam olarak toparlamış ve sakatlıklardan arınmış şekilde geri dönüyorum. Günlük olarak buradan paylaşım yapacağım. Büyük ihtimalle perşembe gününden sonra tam olarak dönüyorum.

Değerli BodyForumTR Ailesi,

Son zamanlarda hedeflerimi netleştirmem ile beraber bir beslenme günlüğü oluşturmaya karar verdim. Esas amacım yağ yakmak olacak. Ancak yaklaşık 3-4 aylık bir süre yağ yakımını ön planda tutmayacağım. Genel olarak hedeflediğim tarih ise Ağustos başı yani yaklaşık 7-8 aylık bir sürem var. Belirli bir beslenme programına sabit kalmak yerine vücudumun ihtiyacına göre hareket edeceğim. Programın genel hatları ise aşağıdaki gibi olacak.

Şuanki Bigiler:
Boy: 190
Kilo: 120
Bazal: 3100
Yağ Oranı: %23
Haftalık İdman Sayısı: 6
Tahmini Günlük Alınan Kalori: 3600-3700
Vücut Tipi: Endomorf

Hedefler:
Kilo: 95-100
Yağ Oranı: %15'den az
Günlük Kalori Alımı: 3000
Öğün Sayısı: 4

Kullanacağım Supplementler:
MuscleMeds Carnivor Protein
MuscleTech Amino Build
Opti-Men

Merak ettiklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

İyi Forumlar
Bu konuya hakim gözüktüğünden soruyorum başkan benim boy 1.80 66kgyim ektomorf vücut yapısına sahibim . Günlük almam gereken besinlerin %50sini karbonhidratlardan , %30unu proteinlerden ve %20sini yağlardan almam gerekiyor diye araştırmalarım sonucu bulgu aldım sence doğru mudur ? Yardımcı olabilcen mi sağol

Bu konuya hakim gözüktüğünden soruyorum başkan benim boy 1.80 66kgyim ektomorf vücut yapısına sahibim . Günlük almam gereken besinlerin %50sini karbonhidratlardan , %30unu proteinlerden ve %20sini yağlardan almam gerekiyor diye araştırmalarım sonucu bulgu aldım sence doğru mudur ? Yardımcı olabilcen mi sağol
Genel olarak doğru diyerbiliriz ancak bazı şeyler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bunu zamanla kendi vücudunu tanıyarak sen ayarlayabilirsin.

Kahvaltı:

2 Yumurta
100 gr Lor Peyniri
50 gr Yulaf
Hindi Füme
1 Bardak Yeşil Çay

Öğlen Yemeği:

100 gr Lor Peyniri
100 gr Ton Balığı
Salata
Yoğurt

Akşam Yemeği

Çorba
Haşlanmış Sebze
200 gr Tavuk
Salata
Yoğurt

Kahvaltı:

2 Yumurta
100 gr Lor Peyniri
50 gr Yulaf
Hindi Füme
1 Bardak Yeşil Çay

Öğlen Yemeği:

100 gr Lor Peyniri
100 gr Ton Balığı
Salata
Yoğurt

Akşam Yemeği

Çorba
Haşlanmış Sebze
200 gr Tavuk
Salata
Yoğurt
Bunların toplam kalori miktarı 4000kcalı bulur mu ki daha hafif bi liste gibi duruyor

Benim kilo almam lazım yaklaşık 4000-4500kcal almamlazım günlük şuan 68kg civarındayım tartılmayalı oldu baya ama , bu kaloriyi günlük almak zor oluyo ara öğün yemiyorum ondan herhalde

etse etse 1500 eder 2000 kcal bıle etmez:)
O kadar az oldugunu sanmiyorum yarin hesaplama yapar burayada yazarim :)

cok kalori almaktan onemlisi kaliteli kalori almak. Buna gore bir plan olusturun.

O kadar az oldugunu sanmiyorum yarin hesaplama yapar burayada yazarim :)

cok kalori almaktan onemlisi kaliteli kalori almak. Buna gore bir plan olusturun.
Bence bu dirty bulk mu yoksa cleab bulk mu yaptığınla paralel bişey. Dirty bulk ise fast food dahil yenir , cleab bulk ise yiyeceğin kalitesine bakılır

Back
Yukarı