shaq Beslenme Günlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu öğleden sonrası için programım:

Kahvaltı:

2 Yumurta
100 gr Lor Peyniri
50 gr Yulaf
1 Bardak Süt
10 Zeytin
1 Tam Buğday Ekmeği
1 Adet Domates

Toplam : 57,5 gr Protein, 63 gr Karbonhidrat, 38 gr Yağ, 750 Kalori

Öğlen Yemeği:

100 gr Lor Peyniri
100 gr Ton Balığı
Salata
Çorba
150 gr Makarna
Yoğurt

Toplam: 84 gr Protein, 157 gr Karbonhidrat, 15 gr Yağ, 1050 Kalori

İdman Öncesi ve Sonrası:

Supplement
Süt

Toplam: 36 gr Protein, 20 gr Karbonhidrat, 6 Yağ, 280 Kalori

Akşam:

Çorba
Haşlanmış Sebze
150 gr Bulgur
200 gr Tavuk
1 Bardak Süt
Yoğurt

Toplam: 63 gr Protein, 80 gr Karbonhidrat, 40 gr Yağ, 900 Kalori

Ara Öğün:

Meyve
1 Bardak Süt

Toplam: 7 gr Protein, 25 gr Karbonhidrat, 7 gr Yağ, 60 Kalori

Genel Toplam: 247,5 gr Protein, 345 gr Karbonhidrat, 96 gr Yağ, 3170 Kalori

Kalorileri fazla hesaplıyorsunuz gibi geldi. Burası nasıl 900 kalori:

Çorba: 200
Haşlanmış Sebze: 50
150 gr Bulgur: 170
200 gr Tavuk: 200 (yağsız göğüs)
1 Bardak Süt: 128
Yoğurt: 95

793 yapar.

birde makarnayı ekleyeyim
dün antremandan önce makarna yemiştim hemde bir tencereye yakın
antremanda hiçbir hareket beniz zorlamadı bir ara barbel curlda kemiklerim kırılacak sandım ama kaslarda hiç zorlanma hissetmedim
kısacası makarnanın önemini hatırlatmak istedim :)

Sadece makarna mı yoksa yanında protein kaynağı da var mıydı ek olarak ?

Dün bir hevesle gidip 7 paket kepekli makarna aldım, daha önce hiç denememiştim. Bakalım nasıl sonuç verecek.

genelde mutlaka protein ağırlıklı beslenirim
mesela tavuk ağırlıklı ekmeksiz bazen az pilavlı yerim
ama makarna yediğim gün protein olarak çok çok çok az kıyma yemiştim ve makarna salçalı yoğurtlu idi
antremanda hissedilir güç artışı yaşadım :)
kıymalı makarna yediğim zaman bu güç artışını hissedemiyorum proteinin sindirimi zor olduğndan olsa gerek

Kalorileri fazla hesaplıyorsunuz gibi geldi. Burası nasıl 900 kalori:

Çorba: 200
Haşlanmış Sebze: 50
150 gr Bulgur: 170
200 gr Tavuk: 200 (yağsız göğüs)
1 Bardak Süt: 128
Yoğurt: 95

793 yapar.

Çorba, sebze, süt ve yoğurdu yediğim miktara göre hesapladım.
Selamlar !

Öğünlerde tükettiğin yiyeceklerin besin değerlerini hangi site veya sitelerden öğreniyorsun ? Ben de proteinin yanında karbonhidrat, yağ ve kalori değerlerini hesaplamak istiyorum beslenme programımın. Güvenilir kaynaklar varsa onlardan faydalanayım senin de referansınla.

Benimde tam bilgim yok ama geçen bir site buldum miktar, adet, porsiyon ve yemek olarak baya detaylı ve kolay geldi. Değerlerde önceden elimde olanlar ile yakındı. Onu kullanarak yaptım. Siyah Zeytin Kaç Kalori | Besin Değeri | Diyet & Egzersiz | Diyetkolik işine yarar inşallah :)

Dün mesajı attıktan sonra araştırma yaptım. 4 tane link buldum, senin de işine yarayabilir :)

Nutrition facts, calories in food, labels, nutritional information and analysis – NutritionData.com
Foods List
Meyvelerin besin değerleri ve kalori tablosu, hangi meyve kaç kalori
Men's Health Türkiye |

İlk iki link biraz daha detaylı, üçüncü link Türkçe ve oldukça sade fakat bakliyat değerleri yok, 4. link temel besinlerin değerlerini vermiş özet halinde.

ilk 2 siteyi baya beğendim teşekkürler :)

Bugün B beslenme programımı uyguladım. Faarklar isse akşam tavuk yerine balık yedim. 1 dilim su böreeğini yedim ek olarak. İdman ise güzel geçti. Biraz geç açıldım ama verimliydi.

Birazcık günlüğe güzellik getirmenin zamanı geldi.

Kahvaltı:
Yarım ekmek karışık tost, 2 dilim ekmek ve tahin pekmez, süt
Öğlen:
Çorba, yoğurt, makarna
Ara Öğün:
Çay ve bisküvi
Akşam
Yumurta, tavuk, çorba, ezme

Siz siz olun böyle beslenmeyin :)

Haha :)
Bende bi katkida bulunayim..
Kahvalti; patatesli omlet + 150 gr sosis, 2 dilim peynirli borek
Oglen; 200 gr kadayif 200 gr tavuk gogus
Ara ogun 100 gr kadayif
Gerisini dusunuyorum henuz karar vermedim :)
Pazar ayini oldu gunah cikarmak icin :D

Bir haftadır A beslenme programını uyguladım. Beslenme gayet iyi gidiyor ancak henüz istediğim etkiyi alamadım ancak güç ve enerji olarak istediğim seviyedeyim. Yoğun bir hafta geçirdim. Uyku ile ilgili biraz sorunlar var. Halledersem güzel olacak.

Supplement olarak ise ufak değişiklikler var. Amino Build'i dibinde kalan 4-5 günlük kısmı ile beraber attım. En son tadı çok garipleşmiş ve gün boyu ağzımda garip bir tad bırakmaya başlamıştı. Onun yerine xtend almayı planlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Onun dışında kreatin ekledim. Uzun vadeli olarak iyi bir destek olacağı kesin. Daha önce yağ yaktığım ve bol idman yaptığım bir dönemde güzel verim almıştım.

Bu arada Dr.Steelhammer çin yemeğinin fotoğrafını senin için çektim. İlk fırsatta buraya koyacağım.

Bir haftadır A beslenme programını uyguladım. Beslenme gayet iyi gidiyor ancak henüz istediğim etkiyi alamadım ancak güç ve enerji olarak istediğim seviyedeyim. Yoğun bir hafta geçirdim. Uyku ile ilgili biraz sorunlar var. Halledersem güzel olacak.

Supplement olarak ise ufak değişiklikler var. Amino Build'i dibinde kalan 4-5 günlük kısmı ile beraber attım. En son tadı çok garipleşmiş ve gün boyu ağzımda garip bir tad bırakmaya başlamıştı. Onun yerine xtend almayı planlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Onun dışında kreatin ekledim. Uzun vadeli olarak iyi bir destek olacağı kesin. Daha önce yağ yaktığım ve bol idman yaptığım bir dönemde güzel verim almıştım.

Bu arada Dr.Steelhammer çin yemeğinin fotoğrafını senin için çektim. İlk fırsatta buraya koyacağım.

Xtend piyasada yoktu birkaç ay öncesine kadar, şu an durum nedir ?

Xtend almayı düşünüyorduk biz de fakat bulamayınca 2 seferdir Universal Atomic-7 alıyoruz. BCAA'nın etkisi nasıl anlaşılır bilmiyorum fakat tadı oldukça güzel :) İçeriği de iyi.

Xtend piyasada yoktu birkaç ay öncesine kadar, şu an durum nedir ?

Xtend almayı düşünüyorduk biz de fakat bulamayınca 2 seferdir Universal Atomic-7 alıyoruz. BCAA'nın etkisi nasıl anlaşılır bilmiyorum fakat tadı oldukça güzel :) İçeriği de iyi.

Xtend gelmiş. Hatta zamlı gelmiş diye tartışılıyordu. Supplementler'de ve dışarda birkaç adet mağazada gördüm. Universalı ilk defa öneren gördüm incelemekte fayda var :)

Çin yemeğini merakla bekliyorum :)
Kreatin tercihin ne oldu marka olarak.. Piyasadaki monolar arasinda cok fark yok, su an hardline creapure kullaniyorum ancak bittiğinde tekrar olimp kreatin i tercih edeceğim, ilk kullandigim kreatin diye mi bilmiyorum ancak anormal etki almıştım, 6 farkli kreatin turu vardi sanirim icinde.. Yag yakimi surecinde de kesmedim kreatin i.. naturel sporcu icin olmazsa olmazlardan bence..

x3OJN4.jpg

Dr.Steelhammer Çin yemeği bu titretmişim biraz :)

Back
Yukarı