Shoulder Press ve Chest Press hakkında

Arkadaşlar spora başlayalı 4 hafta oldu. Öncelikle Chest Press yaparken siz alttan tutuş mu üstten tutuş mu yapıyorsunuz farkları nelerdir ?

2. sorum ise Shoulder Press Dumbbell lar ile 7.5 7.5 kg ile yapabiliyorum fakat Shoulder Press Machine de 14 kg da son seti tamamlayamıyorum. Sorun ne sizce arkadaşlar

2.Soruyu cevaplayayım,serbest ile makine arasında ki farkı geç makineler arasında bile fark oluyor.

Sebebi makinaların çalışma mekaniği.

Bu arada özellikle omuz bölgesinde (ön,arka artık neresiyse) kaldırdığın ağırlıklar uzun süre artmaz ise antrenmanına farklı hareketler ekle.Birde misal eğer son set 8 Tekrar yapacaksan ve 2,5 veya 5 kilo arttıramıyorsan(en azından 2-3 haftadır artmıyor ise) tekrarı düşür 6-8 aralığına ağırlığı arttır daha sonra eski tekrar sayına dön.

Şimdi omuz bölgesinde yüksek tekrarlar gerek diyenler olacaktır evet öyle ama eldeki imkanlar dolayısıyla 1 kilo veya 2 kilo arttıramıyorsun bazen e haliyle bu da seni engelliyor ben çözümü böyle buldum.

Birde Dumbell Shoulder Press yaparken sehpaya oturduğun bölümü yukarı doğru az bir eğim verirsen daha iyi oturursun.

Back
Yukarı