Yeşilçay ve papatya çayı tavsiye edebilirim; eskiden 1paket sigara içiyordum, spora tekrar başlama ve bitkisel çaylar ile günde 1dala indirdim... Yemekten hemen sonra bu çayları deneyin, hem sigaraya karşı birebir hemde birçoğu yağ yakımına yardımcı... Bilmiyorum her bünye farklıdır, benm sigara isteğimi çok kesti
Düzgün bir beslenme programı yürütebilmenin ise başlıca şartı programın saatini aksatmamakta yatıyor... Hormonlarla ilgili bir belgesel izlemiştim; beni çok etkiledi, orada dediklerini birebir yapmaya başladığımda çok büyük farklar gördüm! Çok basit ayrıntılar ama harfiyen uygulayınca vucut gerçekten çok mükemmel bir düzene giriyor...
Orada anlatılan birkaç ayrıntıyı paylaşıyım; mesela sabah uyandığımız zaman kesinlikle loş bir ortamda durmamamız gerekir, hemen olabildiğince gözümüze çok güneş ışığı girecek şekilde ortamı aydınlatıp, uyanma hormonlarını olması gerektiği gibi çok salgılatmanız gerekiyor... Bunu yaptıktan sonra gerçekten çakı gibi oluyorsunuz, hiç zorlanmadan güzel bir kahvaltı çekebiliyorsunuz; kafeinin uyarması hikaye, vücutta ihtiyacımız olan herşey var zaten...
Ama mesela sabah kalkar oyalanır, perdeyi açmaz, sağa sola dolanırsanız, hormon yeterince salgılanmadığı için bütün gün boyunca yarı ayık yarı uykulu oluyorsunuz, siz uyandığınızı zannetsenizde beyin hormon saatini değiştiriyor... 7 tane akrep yelkovanı olan bir saat gibi düşünün hormon dengesini, düzgün çalıştırırsanız hepsi düzgün gider, birini aksatırsanız zincirleme hepsi değişiyor... Zaten çağımızın en büyük hastalığı zannedilenin aksine DÜZENSİZ BESLENME değil! DÜZENSİZ HORMON DÖNGÜSÜ !!!
Anlattıklarımı sadece 3 gün deneyin diyorum; ne iştahsızlıktan şikayet edip az yersiniz, nede abur cubur sürekli birşeyler yeme isteği duyarsınız! 2 problemide keser yani, iddalı konuşuyorum, sadece deneyin diyorum
Program = Sabah kalkış, yarım bardak su, bir kaşık bal (kortizolü kes önce)
Ardından pencereyi aç güneş ışığını al, hatta hava iyiyse 5-10 dk yürüyüş (melatonin salgısını fırlat)
Ardından komik bir video izle (endorfin salgılat bir güzel)
Ardındanda her vg cinin yaptığına benzer bir kahvaltı işte lor peyniri, yumurtalı bir kahvaltı
Bu 4 şeyi yapın günün geri kalanında nekadar düzgün gideceğine kendiniz şahit olun