Sinav cekmekle ilgili..

Merhaba arkadaslar,
sinav cekmekle ilgili ayrintili bilgi verebilecek olaniniz var mi acaba?

Mesela,

en cok hangi kas gurubuna etki eder?

hangi kas gurubu icin gercekten etkili bir harekettir?

cok tekrar iyimidir kotumudur zarari olurmu?

sinav cekerken nelere dikkat etmeli?

yapilmasi zararli olabilecek hatalar varmidir? vs vs?

onerileriniz var mi?

ve eger varsa sinav cekmekle ilgili diger bilgiler..

Forumda bununla ilgili yeterli bilgi bulamadim, bu yuzden bu basligi actim. Umarim sorularima cevap verirsiniz,

herkese iyi calismalar.
Morpheuss

baska bilgisi olan var mi acaba?

Aklımda kaldığı kadarıyla;

Şnav hareketinde en çok göğüs etkilenir. Daha sonra omuz ve tricepslere de etki eder; tabi ki normal şnavda geçerlidir bunlar. İki elin parmak uçlarının birbirine baktığı dar şnavda ise tricepsler en çok çalışır...

Arttırabildiğiniz kadar arttırın. 200 hatta fazlası... Der Arnold kitabında...

Püf noktası vücudun düzgün olması belin kırılmaması > içe çökmemesi ya da kamburlaştırılmaması vs dir, üst seviyede dirsekler düzleşinceye kadar kalkıp göğüs döşemeye değene (değmeden) kadar inmek... İnerken nefes alıp kalkarken nefes vermek.

Bir de; kitaplardan ayrı olarak kendi bilgim (yanlış olabilir); body için yedire yedire yavaşça yapılması (tabi çok da yavaş değil), kondüsyon için ise hızlı yapılması gerektiği yönünde...

Ayrıca hareketi zorlaştırmak ve üst göğüsü daha fazla etkilemek için ayaklar bir sehpaya ya da bir masaya konulabilir. Daha da üste direk duvara yaslarsanız omuz adalesi en fazla etkilenir...

Bozuk cümle yapısı ve anlatım için anlayış gösterin...

Son düzenleme:
hergun arttirabiliyorsan helal olsun,
ama ben 2 gun cektim, evet 2 gun ust uste cektim,

su an;
goguslerim, tricepslerim ve kanatlatim iptal durumda, ozelliklede goguslerim. Azicik cekebilecek duruma gelince bile 1 tane bile cekebilecek olayim yine basliyicam ama, gercekten muhtesem bir hareket bence :)

Ya iyi hoşda hergün aşırı derecede çekmek kasları belli bir süreden sonra küçültmez mi yoksa antrenmanın yanında 2 günde bir çeksek trisepsleri ve göğüsleri büyütmede bir faydası olur mu.

antremanının peşine yani bir hareketinin hemen ardından süperleyen pro.lar biliyorum göğüs için şınavı

gogus icin yaptiklari kesin :D su an 1 sinav bile cekicek halim kalmadi, gogusleri bu kadar calistirdigini bilseydim cook oncelerden baslardim

Arkadaşlar ilk hevesinizi anlıyorum ama bu iş dinlenmeden yapılmaz.Vucut geliştirmede önem sırasına göre sayacak olursak 1.Beslenme 2.Dinlenme 3.Antrenman şeklinde devam eder. Ksalarınızın dinlenmesine izin vermezseniz sizi hayal kırıklığına uğratırlar ,gelişemezsiniz ve en önemlisi bu spordan soğursunuz.Hangi kas gurubunu çalıştırdıysanız birgünü boş geçirin veya farklı kas gruplarını çalıştırın.

Sen son hız aralıksız çekmeye devam et bakarsın 1 ay sonra göğüsler büyüyeceğine küçülmüş:)

tmm iste :) bana boyle devasa kaslar gerekimiyor, formda olayim yeter :) benimki vucut gelistirmeden cok fitnessada giriyor olabilir bilemiyorum,

ama
100 Sinav
200 Mekik
100 Barfix cekebileyim rahat rahat, boyle uzun sureli bir gucum olsun tmmdir :)

hantal bi görüntü istemiorum,şık olsun estetik olsun şişkin gögüs istemem ama sevdiğim bi hareket şınav sabahları ve akşamları 40'ar şınav çekerim,salondaki antrenmanda gögsün şişmemesi için barın ağırlığını indirip tekrarı biraz artırıyoruz hesabı acaba şınavları da mı indirsek?yani o 40'ı 20 yapmak gerekli mi yoksa böyle devvam mıdır?irileşmek,gömlek kollarını,sweatshirtlerin içini şişirmek istemeyen bodyci arkadaşların nacizhane görüşlerini beklerim.

:badgrin:
100 Sinav
200 Mekik

100 barfiks:D 100 barfiks çekebilen birisi herhalde 4000 şnav çekiyordur diye düşünüyorum...;) Zannedersem 10 barfiks demek istedin

Ya da barfiksi pek beceremediğim için ben mi çok abartıyorum bu hareketi bilemiyorum...

tmm iste :) bana boyle devasa kaslar gerekimiyor, formda olayim yeter :) benimki vucut gelistirmeden cok fitnessada giriyor olabilir bilemiyorum,

ama
100 Sinav
200 Mekik
şaka mı bu 100 barfiks çeken birini bulursan bize de sole bide biz bakalım şuna yahuu :D

2 tane barfiksi max çekiyorum 14 yaşındayım ve çalışmaya başladım
ama çok zor yapamıyorum ne önerirsiniz

benim barfiks rekorum 17 yaşım 15 100 barfiks çekeni bul ona bütün herşeyimi veririm diyebilirim tarihte öyle biri olduğuna inanmıyorum
şınav konusuna gelince şınavı her gün yapmak fazla yararlı olmaz 1 gün yapıp bir gün dinlendirmelisin adeleleri
Kolay gelsin :D

benim barfiks rekorum 17 yaşım 15 100 barfiks çekeni bul ona bütün herşeyimi veririm diyebilirim tarihte öyle biri olduğuna inanmıyorum
şınav konusuna gelince şınavı her gün yapmak fazla yararlı olmaz 1 gün yapıp bir gün dinlendirmelisin adeleleri
Kolay gelsin :D
Araştırmadan yazma bence :) Yanlış söylemiyorsam 1 saat arayla 2122 barfiks rekoru var toplam 6 saatte..

Back
Yukarı