Siteye güvenerek ağır kiloya girmek.

Merhaba arkadaşlar . Ben deadliftte hiç 130 üzerine çıkmadım . Bugün en son bir hafta arasına sonea 120 kilo ile17 tekrar çıkardım. Ekte verdiğim sitede 150 kilo ile 8 tekrar yapabileceğim yazıyor. Sizce bunu yapmalı mıyım? Sakatlık riski yaşar mıyım?

Ek:

https://strengthlevel.com/one-rep-max-calculator
Sen gene de yavaş yavaş arttır. Hiç kaldırmadığın bir ağırlık, vücudun henüz ona hazır olmayabilir hatta değildir büyük olasılıkla. Egona yenik düşüp sonra deadlift beni sakatladı kimse yapmasın diyenlerin klavyesine koz verme :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sen gene de yavaş yavaş arttır. Hiç kaldırmadığın bir ağırlık, vücudun henüz ona hazır olmayabilir hatta değildir büyük olasılıkla. Egona yenik düşüp sonra deadlift beni sakatladı kimse yapmasın diyenlerin klavyesine koz verme :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısın hocam. Peki sizin deadlift set arası verdiğiniz dinlenme süresi nedir? Ben 2 dakika veriyorum ama tekrar sayım çok düşüyor. Birinci sette 17 tekrar atıyorum. ikinci sette bu sayı 8 9 a düşüyor.

Dinlenirken saate değil de vücuduma bakıyorum genelde ama tahmini 3-5 dakika arası diyebilirim. Bir de bu süre o günkü programa göre de değişiyor. Hafif 5x10 gününde 2-2.5 dakika yeterken ağır günde 5-6 dakikayı bulabiliyor. Deadlift, squat gibi hareketlerde dinlenme süresine pek takılmamak lazım bence ki salonda şuan 2 yarışmacı powerlifter da çalışıyor onlarda benzer yorum yapıyor bu konuya. Ağırlığın altına girip hedef tekrara ulaşabileceğini hissettiğin zaman girmek daha güvenli oluyor. Kafama takıldı her set amrap mı yapıyorsun?

Dinlenirken saate değil de vücuduma bakıyorum genelde ama tahmini 3-5 dakika arası diyebilirim. Bir de bu süre o günkü programa göre de değişiyor. Hafif 5x10 gününde 2-2.5 dakika yeterken ağır günde 5-6 dakikayı bulabiliyor. Deadlift, squat gibi hareketlerde dinlenme süresine pek takılmamak lazım bence ki salonda şuan 2 yarışmacı powerlifter da çalışıyor onlarda benzer yorum yapıyor bu konuya. Ağırlığın altına girip hedef tekrara ulaşabileceğini hissettiğin zaman girmek daha güvenli oluyor. Kafama takıldı her set amrap mı yapıyorsun?

Sayılır hocam İlk set ne yaptıysam her şey onu yapmak oluyor amacım ama çoğunlukla çıkaramıyorum aynı tekrarı . Ama tavsiuenizden sonra dinlenme süresini uzatacağım.[DOUBLEPOST=1542352499][/DOUBLEPOST]
17 tekrar 1 rm hesaplamak için çok yüksek. Maksimum 5 tekrarla 1 rm hesaplayın

Sanırım haklısınız . Teşekkür ederim .

Back
Yukarı