Siz büyüklerimin yardımı lazım(beslenme)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar öncelikle şöyle başlayayım.Bu sporda yaklaşık 4.ayım oldu.İlk 3 ay gittim sonra ara verdim.Zayıftım ektomorf vücuda sahibim.İlk 3 ay güzel bir beslenmem vardı ilk ay 2.5 kg sonraki aylar 1.5 kg aldım.Sonra ara vermek zorunda kaldım yaklaşık 3 ay kadar.Şimdi tekrar başladım fakat iştahım çok kötü.Eskisi gibi değil.Günlük kalori ihtiyacımı bile çıkaramıyorumdur.Gainer aldım fakat oda dokunuyor bünyeme kullanamıyorum.Kalorisi yüksek günlük ihtiyacımı tamamlayabileceğim besinler nelerdir? Hatta beslenme programı yazabilirmisiniz? Teşekkürler

Kuruyemiş kullanabilirsin. Ceviz fıstık badem gibi. Hem kalorileri yüksek hem sağlıklı yağ kaynağı

Teşekkürler.Peki hocam şu müsli yani yulaf ezmesi hakkında konuşmak istiyorum.Bunu kilo aldırıyor diyende var kilo verdirir diyende var net bir bilgi yok mu? Birde bana beslenme programı lazım

Herhangi bir besin sana kilo aldırır yada kilo verdirir diye bir şey yoktur. Kilo alımı günlük kalori ihtiyacının üstünde kalori alırsan gerçekleşir. Kilo verme olayıda tam tersi, günlük kalori ihtiyacından daha az kalori alırsan kilo kaybedersin. Yulaf ezmesi konusuna gelirsek kaliteli karbonhidrattır. Kilo almak isteyende kilo vermek isteyende kullanabilir. Beslenme programı oluşturman için boyunu yaşını kilonu ve günlük kalori ihtiyacını bilmemiz lazım. Tabiki bir de hedefin ne onu öğrenmemiz lazım.

Herhangi bir besin sana kilo aldırır yada kilo verdirir diye bir şey yoktur. Kilo alımı günlük kalori ihtiyacının üstünde kalori alırsan gerçekleşir. Kilo verme olayıda tam tersi, günlük kalori ihtiyacından daha az kalori alırsan kilo kaybedersin. Yulaf ezmesi konusuna gelirsek kaliteli karbonhidrattır. Kilo almak isteyende kilo vermek isteyende kullanabilir. Beslenme programı oluşturman için boyunu yaşını kilonu ve günlük kalori ihtiyacını bilmemiz lazım. Tabiki bir de hedefin ne onu öğrenmemiz lazım.
boy 1.73 kg 58.5 hedef 65 kg.

boy 1.73 kg 58.5 hedef 65 kg.
Günlük kalori ihtiyacından 400-500 kalori fazla alarak hedefine ulaşabilirsin. Ancak temiz ve dengeli beslen bence

Yumurta
Yulaf
Lor
Kuruyemişler (fıstık,ceviz,badem)
Zeytinyağı
Tavuk göğsü
Yağsız kırmızı et
Yoğurt
Muz
Bulgur
Patates
Gibi besinlerden program oluşturabilirsin. Kilo başına 1.6-1.8 gr proteinde almalısın en az. (Bu haftada kaç gün antrenman yaptığına göre değişebilecek bir değer)

Değerli üyemiz ;
Forumda, ezbere yani sıfırdan diet listesi istemek doğru olmadığı gibi kurallara da aykırıdır.

Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, makaleleri ve üyelerin beslenme başlıklarını okumanızdır. Besinlerin 100gr içeriklerini inceleyip ne kadar protein-yağ-karbonhidrat-vitamin-mineral-sıvı almanız gerektiğini ilgili başlıklardan öğrenip kendi vücut tipiniz, hedefiniz, yaşam tarzınız ve ekonomik durumunuza uygun beslenme programı çıkarınız.
Hala tereddütleriniz varsa, forumda kurallara uygun başlık açarak üyelerin yorumlarına başvurabilirsiniz.

ilginizi çekebilecek başlıklar :
https://www.bodyforumtr.com/forums/beslenme.24/
https://www.bodyforumtr.com/threads/beslenme-ile-ilgili-tavsiyeler.6/
https://www.bodyforumtr.com/threads/en-Çok-sorulan-sorular-ve-cevapları.11375/

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı