Merhabalar.20 yaşındayım.Boyum 178,kilom 64. 1 ay önce başladığım ve yavaşça arttırdığım programım son haliyle şu şekilde.40 dakika tempolu koşu yapıyorum(300 metre koşu,50 metre yürüme şeklinde).Ardından sırayla 30 şınav,30 mekik,30 serbest squat,30 ters mekik,30 adet 4 kg dambılla kol çalışması yapıyorum.Ardından esneme hareketleri yapıyorum.Son olarakta bacak,karın ve kol esnetmeleri yapıyorum.Ve çalışmamı 1 saat sonunda bitiriyorum.Şimdi merak ettiğim şeylerse şunlar.Bu şekilde kendi imkanlarımla 1 yıl içinde iyi bir vücut elde etmem mümkün mü?Ama iyi vücuttan kastım hantal iri yarı bir vücut değil.Hızlı,dayanıklı ve esnek bir vücut istiyorum.Şahsen dövüş sanatlarına merakım var ve 1 yıl sonrada kung-fu ya başlamak istiyorum.Bir yandanda bacak esnetme çalışmalarımda zorluyorum ve tamamen bacağımı açar hale getirmeye çalışıyorum bu yüzden.Bu çalışmanın beni yavaşlatması,hantallaştırması gibi bir tehlike var mı?Bruce Lee gibi bir vücut elde etmem mümkün mü düzenli çalışmayla?Kondisyonum arttıkça ne tür eklemeler yapmalıyım?Yada ne tür değişiklikler daha iyi olur?Önerilerini ve düşüncelerinizi merakla bekliyorum.Teşekkür ederim.
Son düzenleme: