Sizce nasil?

914a46b6af68bb1e98e9eaa28291916f.jpg
1. gune ait program

bence bacak antrenmanı eksik. başka hareketler de eklemelisin. leg extension, glute kickback, leg curl, lunge gibi. bunların hepsi farklı bölgelerini çalıştırır.
triceps ve sırt çalışmıyo musun?

Gayet abuk başka bir programla daha karşı karşıyayız. 2'ye bölünecek programlarda kasların yorgunken tekrar çalışmaması için en mantıklı iki split itme/çekme veya alt vücut/üst vücuttur, bence ikincisi. Bu şekilde karışık splitlerde ise kaçınılmaz olarak göğüsle triceps ve omuz, sırtla biceps çakışır. 12 hareket çok yoğun, önden karın yorulursa cable crossoverda, pulloverda, özellikle de squatta performans düşer. "E tamam da ben çok ağır çalışmıyorum zaten" denilebilir, buna iki şekilde karşı çıkarım. Birincisi neden? Dikkate değer değişiklik yaratmak için ağır girmek zorundasın, kaldı ki şuraya bir göz at derim: https://www.bodyforumtr.com/threads/bayanlar-kaslanmaktan-korkmayın.8135/ İkinci karşı çıkışım da vakit yönünden olur. "Tamam ama ben gene de kas falan istemiyorum" deniliyorsa o zaman neden 12 hareket? Kas kazanma amacı yoksa amaç sadece kas kaybetmemektir, bunun için de birkaç temel hareket yeterliyken pulloverlar, cable crossoverlar, bicepslere falan gerek yok zaten. Haftada 2-3 defa squat, deadlift, bench press, row, omuz press ve crunchtan oluşacak bir programla bu sağlanacakken müsabakaya hazırlanıyor gibi 12 hareketin bir anlamı yok.

Bu eğer bir günlük antrenman programın ise,gerçekten çok boş bir program olmuş,sen mi hazırladın,yoksa başka biri mi?Zira sen hazırladıysan,ne amaçlayarak hazırladın?Bu bildiğimiz salona gelen bayanlara,salonda çalışan boş beleş hocaların verdiği program olmuş.

5-6 hareket daha bacak mı?Bir günlük programdan bahsediyorsunuz değil mi?Zira bırakın bir bayanı,erkeğin bile göğüs-bacak ve bicepsini 3 er hareket,4 er setten girmesi sakıncalıdır.Üstüne 5-6 hareket daha bacaktan bahsediyorsunuz.Benim önerim,bayan olarak bacaklarınıza önem vermeniz yönünde,leg extension,leg curl,leg press ve squat gibi bir bacak günü yapabilirsiniz.Kollar,omuzlar,sırt ve göğsünüzü ise diğer günlere orantılı bir biçimde dağıtmanızdan yana.Ayrıca temel hareketlere yönelin ve ağır çalışmaya çalışın,tabiki tekniği doğru yaptığınız en ağır ağırlıktan bahsediyorum.

Dediğiniz gibi,bir bayan olarak biceps,triceps gibi ufak kas gruplarına yönelerek yol almanız zor olur[DOUBLEPOST=1417633447][/DOUBLEPOST]2 gün bacak karın çalışacaksanız,pazartesi ve cumartesi şeklinde yapın ki,kasların toparlanma sürecinde büyüsünler.çarşamba veya perşembe de üst bölgenizi çalıştıran temel hareketler yapmanızı öneririm

Back
Yukarı