Sizce ne kadar mantıklı?

HighR1sc

Üye
Arkadaşlar merhaba iyi günler. Okulda birlikte spor yaptığım bi arkadasım geçmiş senelerde lazar angelov'un extreme cut diye bir Programını almış(kendisinin yalancısıyım):). Kendisi de uygulamıştı ve gözümle gördüm çok iyi sonuçlar alıyordu.ben bu beslenme Programını size sormak ve fikirlerinizi almak istedim.

Not: en fazla 1 veya 2 hafta yapmak öneriliyormuş.
Arkadaşlar program ise aynen şöyleymiş :

Protein kaynakları : somon veya tavuk göğüsü (maddi duruma göre diye tahmin ediyorum)
Karb vs. Kaynağı ise : Brokoli veya avokado
Yağ kaynağı : yemeği her yağışında 5 gr zeytin Yağı.

Programın uygulanışı ise şöyle : günde 5-6 öğün yapılır. Her öğünde 100-150 gram tavuk göğüsü ve bir o kadar da Brokoli. (Benim uygulayacağım)

Yorumlarımızı bekliyorum.

MANTIKSIZ.
Antrenman programlarına varım tamam ancak belirli beslenme programları diye birşey yoktur.Beslenme kişinin kendisine özeldir.Kilo ve kalori ihtiyacınıza göre değişir ve kalorilerden bir miktar kısarak diyet dönemine girersiniz.Amaçladığınız kiloya inene kadar kalorilerden (karb.) kıstıkça kısarsınız.Arkadaşınızın kilosu,kas kütlesi neydi? Sizinki ne? Lazarınki ne idi bunu tavsiye etti,kaldı ki lazar gibi insanlardan esinlenmeniz anlamsız.Bu besinler yağ oranı nerdeyse %5 civarlarında olacak bir kişinin yiyeceği besinlerdir.Karbonhidrat alımınız sıfır.Birden bu diyete başlamanız yağ yaktırsada kas kaybı kaçınılmazdır.Özellikle 70 ve üzeri kas kütlesine sahipseniz tehlikeli.Kaldı ki bu kas kütlesi üzerine çıkmış olsanız beslenmeye dair epey bilgili olurdunuz diye düşünüyorum.
Avokado karbonhidrat değil yağ kaynağıdır.Bu beslenme listesine bakarak ketojenik diyet olduğu çok açık.Makro değerleri %70yağ,%25protein,%5 karbonhidrat olarak ayarlanır.Vücudun çalışma mekanizması değiştirilir,vücut enerji olarak yakabileceği karbonhidratları bulamayınca ketonlar üretir ve bunları kullanır.Ketonlar uzun süreli açlık ve insülin eksikliği gibi kandaki şekerin kullanılamadığı durumlarda yağ asitlerinin oksidasyonuyla üretilen moleküllerdir.Metabolizma hızlı bir değişime girdiği için yağ yakımı çok hızlı olur.Ancak,sağlık açısından riskleri var,karbonhidrat yoksunluğundan dolayı performans düşüklüğü ve çekilmez bir beslenme tarzı söz konusu.Tekrarlıyorum,MANTIKSIZ.Önermediğim bir beslenme tarzı.Bu benim görüşüm,tartışmaya açığım.Yağ yakımı için en ideali low carbdır.Bu da karbonhidratları birden kısmak anlamına gelmiyor.Birden kesilen karbonhidratlar her zaman hızlı kas kaybına yol açar.Yapmanız gereken en doğru yöntem,günlük kalori ihtiyacınızı hesaplamak.Bu miktardan 250-500kcal arası karbonhidratlardan olacak şekilde azaltmak ve kilo verdikçe aynı oranda azaltmaya devam etmek hedef kilonuza ulaşana kadar.

Bahsettiğin sporcu bu işi profesyonel yapan biri. Tükettiği sebzeyi bile seçmesi için bir sebep var. Amatör bir sporcu, profesyonel bir sporcunun beslenmesini alıp uygulayamaz. Ha uygularsa, sonuç hüsran olabilir.

Bunun potasyumu var, kalsiyumu var, kolesterolü var, magnezyumu var, o beslenmeyle içilecek 4 litre suyu var, böbrek ve kalp rahatsızlığı var mı o bile var.
Bunlardan 1 veya bir kaçının vücutta dengesi bozulunca antrenman bitmek bilmez. O yüzden ne kadar çeşit o kadar sağlık. Ha düşük karbonhidrat tüketip yağdan enerji almak mantıklı. fakat uzun vade de sonuç verir.

Back
Yukarı