size spor yapmanız konusunda aileniz destek oluyor mu?

Ben 42 yaşında bekarım ana babayla kalıyorum bacaklar kollar ince iş yerinde çöpcü gibi giyiniyoruz ama iş değiştirmem lazım gideceğim eyrde takım elbise giyilecek şartlar imkanlar çok daha iyi bacaklarımı kollarımı biraz kalınlaştırmak gömlek giyebilmek iş ile ev arasında mekik dokumanın haricinde biraz sosyal aktif olmak için dün akşam yıllık 1000 tl ye spor salonuna yazıldım hem gücüm kuvvetimde yerine gelir birazcık ve masabaşından hiç kalkmayan bir muhasebeci olarak bu yola girdim ama gelin görün ki akşam evde bizimkiler tarafından hakarete uğredım ne 1000 tl si sende akıl yok mu ne işin var bizim arkadaşların çocukları gidip bıraktı sende bırakırsın yarım kalır delimisin diye moralimi sıfırın altına indirdiler zaten ortaokul yıllarındada karşı çıktılar spora sen zayıfsız zaten iyice zayıflarsın dediler spora gidenler hayvan gibi oldu ben ise 35 yaşına kadar 55 kg kemik torbası şimdi biraz kilo aldım 70 oldum amacım biraz kaslı yapılı 80 olmak azimliyim ama bugün iptal ettir üyeliğini diye çort sert itirazlarla karşı karşıyayım sizin aileniz size destek mi veriyor kösteek mi oluyor acaba ne iştah kaldı ne afiyet bende

42 yaşındaki adam aileyi dinler mi yavv...Tamam annelerimiz babalarımız başımızın tacı ama bir yerde sınır çizmelisin. Yoksa Onlar 90 ında olsa sen 70 inde olsan sana yine karışmaya devam ederler. Kırmızı çizgini çiz ve orayı aşmamalarını sağla.
Benim ailem kick boks, judo yaptığım dönemler pek karışmazdı ama kafes dövüşüne başladığımda biraz şaşırdılar, bana karışamayacaklarını bildikleri için pek bir şey de diyemediler ama garip karşıladılar:)

Kendi hayatını kendin yönet kendin karar ver , 42 yaşında adamsın kimsenin sözüne bakma sen abi, ben zamanında kaleci olmak istiyordum ne güzel küçükken takımdada oynuyordum ailem engel oldu üzülerek ayrıldım, spora yazılıncada kendi maaşımdan harcadım diyerek 3 ayda 300 tl veriyorsam 100 tl filan diyerek yavaş yavaş alıştırdım :D şuan ev suplement dolu hiç ses çıkarmıyolar bir süre sonra

Teklik bence dünyadaki en büyük güçtür. Hayatımda bugüne kadar kime istemeden farkında olmadan bağlılık duyduysam veya kendimi boşverdiysem veya takıntılı olduysam o kişi bir gün bile hayatımda günlük rutinime yer almasa hep birşeyler eksik gibi hissettim. Hele uzun dönemli hayatından birşeyler çıkınca o "ortada kalmışlık" hissi acizliğin da kendisi. Her insan bir başkası için vesiledir. Dönüm noktasıdır. Sahip olduğun herşey senin sınavındır. Sahip olmadıkların ise ancak deneyip görebileceğin sonuçlar barındırır. Anne, baba, kardeş, eş, arkadaş... ne olursa olsun birşey doğru mu değil mi ona bakmalısın. Spor yapmak yanlış mı? Değil. Spora o kadar para vermek yanlış mı? Belki evet belki hayır. Neden yanlış olur? Sen ailenim parasını harcıyorsan, veya durumunuz gerçekten kötüyse ve ciddi meseleler için paraya ihtiyacınız varsa tabii ki yanlış olur. Peki neden doğru olur? Kendi emelimdir hakkındır alın terindir kimse birşey diyemez. Durumlar iyidir veya acil birşey yoktur kimse birşey diyemez. Vs vs... Ne yapacakmışsın o parayla? Daha çok mu yemek yerdin? Daha çok mu kıyafet alırdın? Zor günler için mi saklardınız yoksa? Ya da 1 yıldan daha kısa sürede o parayı kötü alışkanlıklara vermek mı iyidir? Yoksa akşama kadar oturup hareketsiz kalıp kötü de beslenip vücudu toksinlerle doldurup hastane ve ilaç masraflarına harcamak mı daha iyidir? Size tavsiyem kişisel gelişimi hedef edinin. Kitaplarla başlayın. İmkân olursa konferanslara katılın. Farklı insanları tanımaya çalışın. Kendinizi sevin. Siz geliştikçe hayatınız değişir. Bambaşka birisi olur çıkarsınız. Bu mevzular ülkemizde birçok ailede ve her yaş grubunda oluyor. Bu her na kadar vicdan gibi görülse de. Vefa veya sadakat diye görülse de. Apaçık bir şekilde sömürülmektir. Ne hayat hikayeleri var... Hepsi de ölürken "keşke gözümü karartıp, kulağımı tıkayıp, sadece susup kafama koyduğumu tek seferde yapsaydım" diyen insanlardan birer nasihat. Ki bence gerçek nasihati dünyadan artık ayrılacağını anlayanlar verir.

42 yaşında adamsın direk istediğin seye odaklan milletin dediklerine kulak tıka cevap bile verme 1000 tl vermişsin hakkınıda vermemezlik yapma sporunu ve beslenmeni düzgün sekilde yap ama kesinlikle kim ne der diye takilma yapman gerekeni yap ve istediğin kişi ol.

abicim bu arada yaşça küçük kalıyorum ama aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazdım sen istedikten sonra yapamayacağın şey yok yeterki iste ve çabala çabalamadan istediklerimizin sahibi olamayız hadi kolay gelsin.

Back
Yukarı