Öncelikle bu forumu googleda buldum.Yani yeniyim
Body ye baslayalı 6 ay oldu.Ve her gün hic bilmediğim seyler ögreniyorum vucut gelistirmede.Bende internetten forum aramaya başladım body ile ilgili ve bu forumu buldum.Öncelikle çok ii abiler var burda şampiyonlar fln ve bu abiler bana güven verdi bilgi konusunda
.Çünkü bu spor bi anlamda insan sağlığı.Nese lafı uzatmayayım.Yaşım 17 kilom 65 boy ise 1.81.Geçen yaz doktora gittim kilo alamıyorum fln dedim.O da kas yaparak kilo alabilirsin dedi.Fitnessa başla dedi.Bende düsündüm hem kilo alirim hemde guzel bi vucudum olur dedim.üniversiteyi kazaninca okulda başladim fitnessa.Ama tabi çok düzenli gidemedim.Bazen haftada 1 gun bazen 3 gün bazen hic...Ama her geçen gün güçlendiğimi hissediyordum.Gecen yaz max 4 barfix çekerken simdi 8 cekebiliyorum.Ama bi çok sorum var
Cevaplarsanız çok mutlu olur ve güvenle fitness ima giderim.
1.sorum:Fitness ta ara vermek örneğin yaz tatilinde yapamicam 3 ay bunun bana kötü bi zararı olur mu???
2.sorum:Boyun kaslarından pek hoşlanmıyorum bazı adamları görüyorum o kadar çok boyun kası çalısmıski o böle kabarmis ve sanki omuzlar düsük gibi durmus.Ben ise omuzlarımın dik yukarda,genislemesini ve top gibi olmasını istiom neler tavsiye edersiniz.(en sonunda calistigim programi vercem)Birde bu boyun kaslarını calıstırmak istemiom
.Hangi hareketlerde calısıo boyun kaslarimiz.
3.sorum:Ben cok iri olmak istemiom yani bole hafif kaslar belli olsun güzel ve estetik bi vucudum olsun bakmaya doyamayım kendime aynada
.Yani benim icin ESTETİK onemli bunun icin neler tavsiye edersiniz.
4.sorum:Basit beslenme tavsiyeleriniz nelerdir.Ben ole cok istahli oturmuom sofraya beslenme olarak tavsiyeleriniz???
5.sorum
rogramımdaki karin kası(alt ve ust) ve beldeki kalcanin üstünde bi kas var adini bilmiom,bunlarla ilgili bana verilen hareketler yetersiz gibi sizlerde hareket verir misiniz?Bu programa uygun ozellikle karin kaslarım icin
.
Programim:
Bench press 3*12
İncline bench press 3*12
Front Lat Pull Down 2*12
Lat with dumble 3*8(bu hareket rowingin dumble i ile yapılanı nası tarif edilir bilmiom
Bi ayagini ve elini destek olarak dayayip geriye doğru cekiiosun dumblei
Shoulder press with bar 3*10
Lateral Raise 3*10
Curl with bar(biceps) 3*12
Concentration curl(biceps) 3*12
Triceps push down(makinada) 3*12
Mekik 3 * max
Back extension 3* max

1.sorum:Fitness ta ara vermek örneğin yaz tatilinde yapamicam 3 ay bunun bana kötü bi zararı olur mu???
2.sorum:Boyun kaslarından pek hoşlanmıyorum bazı adamları görüyorum o kadar çok boyun kası çalısmıski o böle kabarmis ve sanki omuzlar düsük gibi durmus.Ben ise omuzlarımın dik yukarda,genislemesini ve top gibi olmasını istiom neler tavsiye edersiniz.(en sonunda calistigim programi vercem)Birde bu boyun kaslarını calıstırmak istemiom

3.sorum:Ben cok iri olmak istemiom yani bole hafif kaslar belli olsun güzel ve estetik bi vucudum olsun bakmaya doyamayım kendime aynada

4.sorum:Basit beslenme tavsiyeleriniz nelerdir.Ben ole cok istahli oturmuom sofraya beslenme olarak tavsiyeleriniz???
5.sorum

Programim:
Bench press 3*12
İncline bench press 3*12
Front Lat Pull Down 2*12
Lat with dumble 3*8(bu hareket rowingin dumble i ile yapılanı nası tarif edilir bilmiom

Shoulder press with bar 3*10
Lateral Raise 3*10
Curl with bar(biceps) 3*12
Concentration curl(biceps) 3*12
Triceps push down(makinada) 3*12
Mekik 3 * max
Back extension 3* max