Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
Çalıştığım spor salonunda haftada 3 gün düzenli boks antrenmanı yapan 168 boy 60 kilo ağırlığında 45 yaşlarında ama dikiş makinesi gibi direkleri var eski bir boksör vardı.22.00 ayrıldık ben hayırlı akşamlar abi dedim yolun karşısına geçtim o da öteki tarafında yolun ben arkamı döndüm iki üç adım attım arka taraftan sesler yükselmeye başladı dönüp baktım bizim ihtiyarı 2 kişi sıkıştırmış.2 sinide tanıyorum ümit hocanın orada antrenman yapan havalı vg ciler ben acıyarak baktım 2 çam yarmasına çünkü burun buruna bizim ihtiyarın yanında duruyorlar az sonra duvara çarpacaklarından habersiz bekliyorlar bende hemen teli çıkarttım kameraya çekeyim diye bu anı ama buna fırsat kalmadan ihtiyar sol direği çıkarttı ardından sağını öyle bi yüklendi ki karaciğere birinci eleman devrildi ama çok kötü düştü kafasını yere vurdu.Karnını tutuyo yerde arkadaşıda onu bıçakladı bıçakladı diye bağıra bağıra kaçtı.Baya gülmüştüm.

boxer bende k boxa başladım 1 aydır yapıyorum sağ direk kroşe hareteketlerini biliyorum yani anlamadığım acaba neye şaşırdın sence nasıl olması gerekirdi
konu hakkında ki fikrime gelince sokak dövüşlerinde yumruk tabi çok etkilidir ama bence her zaman çalışan insanın tekmesi yumruğundan daha güçlüdür ve helede tekmenizi karşınızdakini göğüsüne kadar kaldırıp sert vurabiliyorsanız o saatten sonra kavgaya devam edebilecek bir yiğit ben tanımıyorum ayrıca bunu yaparken tüm gücünüzü harcamaya da gerek yok bunları şuna dayanarak söylüyorum idmanda hoca göğsüme sert olmayan bir tekme atmıştı da bi an nefes gitti 1-2 sn çok kötü hissettim hele de bu tekme sert gelseydi :D bayılırdım heralde
1- Tekme atarken daha uzun zaman gerekiyor ve tek ayak üstünde kalıyosun.
2- Yumruk olayına gelince ilk atak çok hızlı olmalı ve tekrarlanabilir olmalı sol direk çok daha hızlı çıkar ve ıskalasa bile anında ikinci sol direk çıkartılabilir.İlk önce sağı çıkartabilmek için rakibin baya bi yıpranmış olması gerekir ki bunu maçlarda görebilirsin sokak kavgası anlık onun için olmaz.

boxer peki bilmiyorum bu benim içinmi geçerli herkestemi böyle oluyor ama benim sol direğim sağ direğe göre çok etkisiz gibi yani sol direkle rakibe hasar veremem gibime geliyor.
evet tekme atarken daha uzun zaman gerekiyor ama çalışınca tekmede de çok hızlı olabiliriz hele yakın mesafede tekmeyi kaval kemiğiyle atarsak çok daha fazla etkili oluyor yavaşta vursan karşındakinin canını acıtabiliyor...
tek ayak üstünde duruluğundan biraz sakat tabi ama ya hep ya hiç kanunundan yola çıkarsak :D tekmeyi attığın an rakibin yıkılma ihtimali çok daha yüksek tabi tekmeyi attıkran sonra hala ayaktaysan :D

Çalıştığım spor salonunda haftada 3 gün düzenli boks antrenmanı yapan 168 boy 60 kilo ağırlığında 45 yaşlarında ama dikiş makinesi gibi direkleri var eski bir boksör vardı.22.00 ayrıldık ben hayırlı akşamlar abi dedim yolun karşısına geçtim o da öteki tarafında yolun ben arkamı döndüm iki üç adım attım arka taraftan sesler yükselmeye başladı dönüp baktım bizim ihtiyarı 2 kişi sıkıştırmış.2 sinide tanıyorum ümit hocanın orada antrenman yapan havalı vg ciler ben acıyarak baktım 2 çam yarmasına çünkü burun buruna bizim ihtiyarın yanında duruyorlar az sonra duvara çarpacaklarından habersiz bekliyorlar bende hemen teli çıkarttım kameraya çekeyim diye bu anı ama buna fırsat kalmadan ihtiyar sol direği çıkarttı ardından sağını öyle bi yüklendi ki karaciğere birinci eleman devrildi ama çok kötü düştü kafasını yere vurdu.Karnını tutuyo yerde arkadaşıda onu bıçakladı bıçakladı diye bağıra bağıra kaçtı.Baya gülmüştüm.
45 yaşındaki babaları yaşında insana neden bulaşırlar anlamam ama iyi olmuş istediklerini almışlar işte boxa k boxa spor gözüyle bakmadığını söyleyen insanlara bu örnek fazlasıyla yeter sanırım

boxer peki bilmiyorum bu benim içinmi geçerli herkestemi böyle oluyor ama benim sol direğim sağ direğe göre çok etkisiz gibi yani sol direkle rakibe hasar veremem gibime geliyor.
evet tekme atarken daha uzun zaman gerekiyor ama çalışınca tekmede de çok hızlı olabiliriz hele yakın mesafede tekmeyi kaval kemiğiyle atarsak çok daha fazla etkili oluyor yavaşta vursan karşındakinin canını acıtabiliyor...
tek ayak üstünde duruluğundan biraz sakat tabi ama ya hep ya hiç kanunundan yola çıkarsak :D tekmeyi attığın an rakibin yıkılma ihtimali çok daha yüksek tabi tekmeyi attıkran sonra hala ayaktaysan :D
Birkaç ay daha antrenman yap antrenman maçlarına başla o zaman daha kolay anlayacaksın dediklerimi.

boxer söylediklerin için sağol ...bu arada ben kick boxun yanında body çalışmayıda planlıyorum bu nedenle yaptığım idman programını Antrenman bölümünde paylaştım sende bu işin için de oludğundan bana en iyi yardımcı olabilecek kişilerdensin rica etsem oraya da bakıp bi yorumlarmısın

Valla acıkcası o zaman korkmadım deil ne vurucağımı düşünmeden bitirici yumruklar atmaya calıstım. Ama yazıyı kısa yazdım o yüzden öle oldu biraz.:D
Orada tam sol göğüs kafesime sağ tekme ile vurdu sol elimle tuttum tekmeyi sağ direk vurdum tekmeyi bıraktım geri geri gitti hemen bitanede Tyson stili kroşe vurdum.. :D Direk Klitschko tarzı,Eskiv müdafa kroşe ve aparkatlar Tyson Style.. dumbelllls

Sol direklerle birlikte biraz öne atılsan fena olmaz bnim sana tavsiyem boksörlerin videosunu izlemen bana zamanında cok faydası olmuştu..

herkesin eline sağlık konu gercekten güzelleşmiş herkes bişeyler katmış bu başlığı takibe alıyorum :)

arkadaşlar "OSMANLI TOKADI" nı tek geçerim...yeniçerilerimiz savaş sırasında karşıdan gelen at zayi olmasın diye önce ata vururmuş at devrilirmiş ve ardından attan düşen düşman askerine indirirmiş gülle gibi tokadını adam ölürmüş. duh tabi başımıza iş almak istemiyorsak osmanlı tokadını pek kullanmamak yerinde olsa gerek.ya da öldürmeyip bayıltmak en ideal şekli olsa gerek. :D

Ya aslında sokak dövüşünde herkes arkasına güveniyo.Ben ve 2 arkadaşım(3'ümüzde Türkiye Şampiyonuyuz.) Kadiköyde rıhtıma gidiyoduk arkadaşın üzerine bitane cocuk bisiklet sürdü napıyosun sn falan dedi işte sonra yandan beyabi kalabalık serseri ordusu geçti biraz ilerledik sonra geldiler arkadan arkadaşa vurdular döndük arkamıza baktık resmen büyükten kücüğe sıralanıyolar yumruğu yiyen arkadaşta sinirlendi falan ama serseriler var 15-20 kişi işte hemen ellerini ceplerine attılar bişi yapsak davrancaklar kelebeğe bıçağa falan.Bizde bişi yapmadık yola devam ettik ama yumruğu yiyen arkadaş gururuna yediremedi açıkcası beyabi sinirlendi.:D

Aslında birazda kişiye bağlı kişi ne yaptığını bildikten sonra sorun olcağını sanmıyorum ama boks yaptığım için bana boks sıcak geldiği için boks diyorum..

Son düzenleme:
sokak dövüşünde ne karateciler ne kung-fu'cular ne de vücutçular,sadece sokakta en fazla vakit geçirenler avantajlıdır..:))Bu yüzden suratında yara bere, dikiş izleri olan insanlara dayılanmak, riskleri göze almak demektir..Belki klişe bi muhabbet olucak ama "senin allahın var mı laaaan" diyip size dalan adam avantajlı mıdır bilinmez ama zaiyat yaratacağı kesin:))Psikopatlık derecesini de göze almak gerekir kısacası..

Ya aslında sokak dövüşünde herkes arkasına güveniyo.Ben ve 2 arkadaşım(3'ümüzde Türkiye Şampiyonuyuz.) Kadiköyde rıhtıma gidiyoduk arkadaşın üzerine bitane cocuk bisiklet sürdü napıyosun sn falan dedi işte sonra yandan beyabi kalabalık serseri ordusu geçti biraz ilerledik sonra geldiler arkadan arkadaşa vurdular döndük arkamıza baktık resmen büyükten kücüğe sıralanıyolar yumruğu yiyen arkadaşta sinirlendi falan ama serseriler var 15-20 kişi işte hemen ellerini ceplerine attılar bişi yapsak davrancaklar kelebeğe bıçağa falan.Bizde bişi yapmadık yola devam ettik ama yumruğu yiyen arkadaş gururuna yediremedi açıkcası beyabi sinirlendi.:D

Aslında birazda kişiye bağlı kişi ne yaptığını bildikten sonra sorun olcağını sanmıyorum ama boks yaptığım için bana boks sıcak geldiği için boks diyorum..

burada 100 metreciler daha avantajlı :D

sokak dövüşünde ne karateciler ne kung-fu'cular ne de vücutçular,sadece sokakta en fazla vakit geçirenler avantajlıdır..:))Bu yüzden suratında yara bere, dikiş izleri olan insanlara dayılanmak, riskleri göze almak demektir..Belki klişe bi muhabbet olucak ama "senin allahın var mı laaaan" diyip size dalan adam avantajlı mıdır bilinmez ama zaiyat yaratacağı kesin:))Psikopatlık derecesini de göze almak gerekir kısacası..
aynen katılıyorum tecrübe farklı bişey

Pek sokak kavgası etmedim genelde insanlar bana bulaşmaz. Güçsüz sayılmam.
Ama ben arkadaşlarımla dolaşırken 3 kişiydik 7 kişi bize gelip bayağı artislik yaptı. Bir şey desekydik fena olacaktı elimiz armut toplamasada sonuçta 7 kişi .. İşte bu tür durumlar yüzünden aikidoya başlama kararı aldım hem bize yakın hemde araştırdım güzelmiş.
Sizin görüşleriniz nedir?

Ama ben arkadaşlarımla dolaşırken 3 kişiydik 7 kişi bize gelip bayağı artislik yaptı. Bir şey desekydik fena olacaktı elimiz armut toplamasada sonuçta 7 kişi .. İşte bu tür durumlar yüzünden aikidoya başlama kararı aldım hem bize yakın hemde araştırdım güzelmiş.
eğer ki bir hayat tarzı değilde sokakta kendini savunmak için spora başlıyacaksan aikido kısa vade de iyi bir çözüm değil
insanlar aikidoya 3-4 yıl gidip de işin felsefesini iyice kapınca sokakta kendilerini savunacak hale geliyorlar ki ztn aikido terbiyesine sahip birisi de sokakta kavga etmez
sokakta kendini savunmak için de k box ya da boxa başlamanı tavsiye ederim...4-5 ay sonra gerçekten kendini iyi geliştirebilirsin ...ayrıca idmanlarıda diğerlerine göre daha ağır olduğundan vücudunuda daha çabuk forma sokar

Valla aikido tavsiye etmem boksda öğrenmesi biraz uzun sürüyo ama bn boks tavsiye ediyorum vurduğunun kaşını yararsın.. :D

TABİKİ KÖTÜ ÖRNEK OLMAYALIM GEREKMEDİĞİ SÜRECE KAVGA ETMEYELİM.!

Back
Yukarı