Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
Ülkemizi göz önüne aldığımızda en çok kickboks yapıldığı için vede sokak dövüşüne en yatkın spor olduğu için kickboks diyorum.

Sokak dövüşünde yani mahalle kavgası yada sıradan kavgada güçlülük önemli ama bence sokak dövüşününde tekniği yada prensipleri vardır. Yabancı ülkelerde bu tip çeteleşmeler ve guruplar mevcuttur.

1. cazgır olacan parçalayacan fırsat vermeyeceksin ve leb demeden indirecen burnun üstüne kafayı zaten kafaya,yüze çaktın mı bitane gerisi Allah ne verdiyse vur gitsin :D

Teknik olarak diyorsak eğer AIKIDO derim çok pis ve etkili teknikleri vardır.

Çoğunluk kikboks demiş ama tabi tartışmalı ve kişiden kişiye göre değişir. Karşıdaki kişiye sağlam bi güreş tekniği olarak el ense çektin mi yüz üstü yerde bulur kendini :)

tekrarlamak istiyorum bana göre böyler bi kıyaslama yanlış hangi dövüşçü iyiyse o çoğu zaman döver.
kareteci 5 yıllıksa 5 aylık bı kick boxcuyu döver yada 5 yıllık bi kick boxcu warsa 5 aylık wt ciyi döver bu işler uzun süreye bakıyo.Hadi neredeyse yakın zaman calışmıs olsunlar,
HER DÖVÜŞ YERDE BİTER(ayrılmadıgı sürece ) yerde jiu jitsu kadar iyi bi spor yok, havada muay tahici yada uzak dogu sporlarından(wt wushu vs. diebiliriz) hangisi olursa.

6 aydan fazla yapıyorsan wing tsun diğerlerine göre daha başarılıdır arkadaşlarımdan duyuyorum :)

ama 20 seneye yakın aikido yaptıysan karşındakilerin şansı yok diyebilirim :)

Bana kalirsa sokakta boks en iyisi ve vucut yapisi kick bokscularinkinden heybetli ayrica gecen gun okudum gazetede 72 yasinda bir boksorun evine hirsiz giriyor ve girmesiyle adam iki yumrukta hastanelik oluyor

aikido, hapkidoyu, tekwandoyu, kareteyi övenler önce bunların youtube'da diğer dövüş stilleriyle yapılan dövüş müsabalarına baksın. özellikle igor vovchanchin'in youtube'da karete, aikido vb. diğer siyah kuşakları perişan edişini bi izleyin derim.

benim favori dövüş sporlarım, kempo (kokkar veya Shorinji), muai tai(kick boxtan farklı olarak dirsek ve kafayı elle çekip istenildiği kadar diz var) ve de JIU JITSU (ninjitsu değil)

aikido, hapkidoyu, tekwandoyu, kareteyi övenler önce bunların youtube'da diğer dövüş stilleriyle yapılan dövüş müsabalarına baksın. özellikle igor vovchanchin'in youtube'da karete, aikido vb. diğer siyah kuşakları perişan edişini bi izleyin derim.

tekvandoda dahil hiç bir savaş sanatını küçümseme

bu videoyu izle https://www.youtube.com/watch?v=fL9ZXos8LfQ
muay thai vs taekwondo
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=fL9ZXos8LfQ[/YOUTUBE]

dövüşçüden dövüşcüye değişir.
normalde muay taici tekvandocuyu yer diye düşünürüm vidoda gördüm ama...

iyi bir tekvandocu sokak dövüşünde rakibinin kaburgalarını rahatlıkla kırabilir tekmeleriyle.

dediğim gibi ne kadar çok kural ne kadar çok tecrübe ne kadar güç ve refleks o kadar iyi olursun

-----------------------
buldukça ekleyelim ozaman video jui jitsu ve tekvandocularla ilgilide videolar var ama ikisinede övgü yapıyor
--------------------------------

buraya ekleyelim videoları istiyorsanız
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sava-sanatlar-d-v-sporlar-t20251.html?p=202124

Son düzenleme:
Bu arada UFC'nin özellikle izlediğim ilk çıktığı zamanlardaki maçlarında karate, aikido, tekwando(dize tekme yok, fazla blok hareketi yok, genelde tekme üzerine) tekniklerini uygulayanlar JIU JITSU tekniğini uygulayanlardan fena dayak yiyordu. (özellikle ilk maçlar ufc 1,2,3,4)

tekvandoda dahil hiç bir savaş sanatını küçümseme

bu videoyu izle https://www.youtube.com/watch?v=fL9ZXos8LfQ
muay thai vs taekwondo
[YOUTUBE]fL9ZXos8LfQ[/YOUTUBE]

dövüşçüden dövüşcüye değişir.
normalde muay taici tekvandocuyu yer diye düşünürüm vidoda gördüm ama...

iyi bir tekvandocu sokak dövüşünde rakibinin kaburgalarını rahatlıkla kırabilir tekmeleriyle.

dediğim gibi ne kadar çok kural ne kadar çok tecrübe ne kadar güç ve refleks o kadar iyi olursun

-----------------------
buldukça ekleyelim ozaman video jui jitsu ve tekvandocularla ilgilide videolar var ama ikisinede övgü yapıyor
--------------------------------

buraya ekleyelim videoları istiyorsanız
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sava-sanatlar-d-v-sporlar-t20251.html?p=202124
videoyu izlerken güldüm çünkü ne tür bi video cıkcagını tahmin etmiştim.
genelde burdaki dövüş stilleri vs leri taraflı videolar iyi adamı 6 aylık sporcunun karsısına cıkarıyorlar...Ayrıca muay thaicinin guardı ilk tekmede yok ve hakeme bakıyo ve tamamen guardı dier tekmelerdede aşşağıda...
kim daha uzun süre hangi dövüşü yaptıysa o alır yada iş şansa bakar

bende kesinlikle boks diyen arkadaşlara katılıyorum...çünkü sokak kavgası eğer kalabalıksa az sürede çok adamı yumruklarınla devredışı bırakman gerekir...sokak kavgalarında tekniğin çok önemi yok önemli olan yumruğunun sağlamlığı bence...

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu bonatschi tarafından (Bugün Saat 14:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood yapmayın
Düzenleme süresini aştıktan sonra yeni bir mesaj yazmak flood mu oluyor? Hayır düzenleme tuşunu kullanabilseydim zaten altına yazmazdım. Flood kısa sürede birbirinin aynısı ya da devamı olan şeyler yazmak diye biliyorum. En az 15 dakika sonra ek bir şeyi düzenleme (edit) tuşu inaktif olduğu için mecburen alta ek mesaj olarak yazdım bir de flood yapmayın diye uyarı aldım. Yine de teşekkür ederim birleştirildiği için.

Son düzenleme:
Düzenleme süresini aştıktan sonra yeni bir mesaj yazmak flood mu oluyor? Hayır düzenleme tuşunu kullanabilseydim zaten altına yazmazdım. Flood kısa sürede birbirinin aynısı ya da devamı olan şeyler yazmak diye biliyorum. En az 15 dakika sonra ek bir şeyi düzenleme (edit) tuşu inaktif olduğu için mecburen alta ek mesaj olarak yazdım bir de flood yapmayın diye uyarı aldım. Yine de teşekkür ederim birleştirildiği için.
O zaman bundan sonraki flood yapma ihtimaline karşı genel bir uyarı ya da hatırlatma olarak algılayabilirsiniz ilgili ibareyi.

Bütün üyelerin her mesajlarındaki niyeti veya amacı takip etmek imkansız olduğundan ardarda atılan mesajlar genelde aynı uyarı ile birleştirilir.
Kişisel algılamayınız.

gğreşçilerin üstüne ne bokscu ne kickbokscu çıkamaz bi kaç kez kampta denk geldik milli takım kampında güreşçi boksucu perişan etti yani :D:D:D:D gözle görmesem inanmam.

herkesin vucut tipine gore degismezmi misal kisa bacakli birinin taekwando yapmasi iyi olmaz ....

san shou yani sanda yı full contact yapacaksın ben 12 yaşımdan beri uzakdoğu sporları ile ilgileniyorum.1.si sporlar arası fark yoktur ustalık derecesi vardır.O ustalık zaten soğunkanlılık sağlıyor musabık bir insan kolay kolay sokakda dövüşmez.Bunu unutmayın.

Sokak kavgasında ilk kazanan psikolojik üstün olandır. Bu psikolojiye neden olan en büyük şey kavga eden şahısların ne için kavga ettiğidir. Eğer kişi örneğin namus davası için oraya gelmişse karşısındaki ister ipman olsun ister mike tyson olsun ister hulk hogan olsun ister bruce lee olsun o adam parçalar. Bu psikoloji hergangi bir dalda uzman bir kişinin üzerindeyse tekniklerini sonuna kadar kullanır.

Fakat diyelim ottan dışkıdan bi sebeple kavga çıktı. Wing Chun alır. Neden ? En başta wing chun'un "saldırı" sanatıdır ve rakibe en hızlı ulaşmanın yolunu arar.

http://vodpod.com/watch/1199983-wing-chun-vs-street-fighter buyrun wing chun vs street fighter.

Video izlemişseniz ilk dikkatinizi çeken şey iri olan kel adamın salladığı kroşe.. Daha sonra zincir yumrukları yemeye başlıyor. Bilinç kapanıyor ve sarılmaya odaklanıyor. Sanırım boksör.. Fakat karşısındaki boksör değil. Devreye dirsekler giriyor. Bundan sonra kel olan kişinin gücü düşüyor. WTci bunu hissediyor ve yere çalıyor. Zincir yumruklara bir süre devam ediyor sonra tekmeliyor. Bütün bu olanlar 23 saniye sürüyor. Boks sokak kavgasında etkilidir. Düşünülmesi gereken ya sıyıyırsa ve karşınızdaki WTciyse...

Back
Yukarı