Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
temel karate antremanları ve uzun bi süre sık sık(el yayı) çalışırsanız gücünüz önemli ölçüde artar bizzat denenmiştir.Bu anketin illa bi cevabı olcaksa karate teakwando kickboks en avantajlı spor (ben karateye giderken kickboksa giden arkadaşlarla yaptığımız teknik dövüşlerde onları alt edebiliodum teakwando da tekme kuvvetliyse büyük avantaj fazla bi teknik istemez ama hareketleri bana göre sınırlı) karate derim ama sokak dövüşü tamamen tecrübe işi mesela bi sokak dövüşünde karşımdaki adama karatede örendiklerimi uygulayayım demiştim baya bi zorluyo adamı ben karateyle sokak dövüşünde adam dövemedim ama çok da yardımını gördüğümü söyleyebilirim. karşındaki adam teknik bilmeyen biriyse o dövüşte usta olmadan karşındakini devirmen zor eğer tecrüben yoksa tabi.
ayrıca örnek verirsem: her ne kadar karatenin temelinde teknik yatıyor gibi görünsede karateye gittiğinizde hocanızın size ilk öğreteceği şey doğru yumruk atma ve nefes kontrol etme bunlar teknik gibi geliyo ama değil yapcağın şey şu ellerini bel hizana koycan yumrukları ordan bileğini çevirerek saniyeden kısa sürede atcan ve bu arada karın kaslarını son kuvvetinle sıkcan ve yumruk atarken bütün vücudun kasılcak bütün nefesini boşaltcan işte burda ani bi güç patlaması oluyo.ve bunu günde (beyaz kuşak için) en az 100 kere ödev olarak veriyolar bu gücünü de konsantrasyonunuda arttırıyor.ne kadar teknik bilirsen bil karşındakinin kolunu çevirecek kadar gücün yoksa da kaybedersin kolu çevircek gücün olupta kolu nerden nasıl çevireceğini bilmezsende kaybedersin 2 si ayrılmaz bir bütündür bu her spor için geçerli.
Kavgaların çoğu ayakta başlar vede yerde biter.Bu da ne demektir ; birincisi ayakta hamle yapabileceğiniz dövüş sanatı.Buna örnek olarak muay thai ,karate,kungfu vsss.İlave olarak dövüş yere geldiğinde dumura uğramamak için yerde hamleler yapabileceğiniz dövüş sanatları . örnek güreş,aikido,juddo,jiijutsuss vs....Bunların ikisini harmanlarsanız sağlam bir dövüş çü olursun yanlız bu iş öyle 1 sene ile olmaz en aşağa 5 senenizi vermelisiniz.Eğer kafanıza koymuşsanız bunların 2 sininde olduğu mix dövüşs sanatından çok öldürme sanatı olan KRAW MAGA veya SİLAT sanatlarını öneririm.Bunu bilen ustalardan kavga anında olabildiğince uzak durmak gerekli. )))))
3 ay kadar muay thai yaptım çok etkili antremanlarda beni izleyen arkadaslarım ciddi ciddi benden tırsamaya basladı.Kickbox ve boxta etkilidir die düşünüyorum .. Bir de salondan bir arkadasım 3 kişiyi aynı anda döwduqunu bılıyorum... ufak tefek bişey ama tekniği kaptın mı qercekten cok tehlikeli olabılıyorsunuz. Güreş , vg yapanlar dar alan karsısındakı kısıyı yakalarsa kemıklerını kırar diye dusunuyorum
Birde muay thai de artistik hareketler yoktur ve kick boxa çok benzer .. gardını alırsın yumrukları vücudla atarsın. low kickler çok önemlidir bana göre karsıda ki kişinin dizini bile kırabilirsiniz . o an adrenalin patlaması yasandıqından fazla öle artistik hareketler yapmak zor bence aikido qibi elini tut at oraya ayaqını yakala at öbür tarafa çok saçma qeliyor. Ama her sporun kendıne qöre bir felsefesi vardır aikodoyu kötülemek için söyLemedim
bence en avantajlısı en cok deneyime sahip olandır cunku sokak kavgası hicbir seye benzemiyor seni yere dusurduler kaybettinmi hayır yerden tas buldun vur kafaya istedigin sporu kullan tası veya gozune gelicek kumu engelleyemezsen is isten gecer 2. olarak danqer16 sen adrenalin patlaması demissinde uzak dogu sporlarını yapan adamlar zaten kendilerine hakim olmayi ogreniyorlar onlar oyle heyecanlanıp hata yapıcak kisiler degiller
bunların hic birinin direk olarak bi faydası yoktur. sadece herhangi biriyle cok uğraşırsanız refleksleriniz canlanır ve sokakta avantajlı olursunuz aynı zamanda soğukkanlı
danger16 o sporlarla uğrasanlar salak diiller sonuc olarak adrenalin patlaması falan yasamıyorlar aksine fazla rahat oluyorlar gir bi arastır bilmediğin konular hakkında biliyormus gibi mesajlar atma
BEnim asıl merak ettiğim kavga sonradan öğrenilebilir mi?Yani dar omuzlu ince kemikli güçsüz tırsak bir çocuk herhangi bir çalışmayla sonradan dövüşmeyi öğrenebilir mi,yoksa hep teoride mi kalır öğrendikleri?Çünkü benim gördüğüdövüş sporlarıyla uğraşan ve ilerlemiş kişiler genelde doğuştan sağlam ve mücadeleci ruhlu oluyor.
Bence içinizde ve fiziğinizde birşeyler eksikse gerisi hikaye,karate kid hikayesi.
Arkadaşlar bence sokak dövüşünde ilk vuran kazanır ve avantajlıdırda...Eğerki siz BB yapan sağlam vücutlu biriyseniz surata vurduğunuz bir yumruk karşıdaki adamın kendine 5 sn gelememesi gibi bir etki yaratır...ilk sağlam surata yumruk vurduğunuzda buna ne boxçu ne kareteci dayanır...İlk vuran kazanır taraftarıyım tabi istisnalar da olması mümkündür...Ama sokak kavgalarında teke tekte prensip budur...
Arkadaşlar bence sokak dövüşünde ilk vuran kazanır ve avantajlıdırda...Eğerki siz BB yapan sağlam vücutlu biriyseniz surata vurduğunuz bir yumruk karşıdaki adamın kendine 5 sn gelememesi gibi bir etki yaratır...ilk sağlam surata yumruk vurduğunuzda buna ne boxçu ne kareteci dayanır...İlk vuran kazanır taraftarıyım tabi istisnalar da olması mümkündür...Ama sokak kavgalarında teke tekte prensip budur...
ilk vurma taraftarısın eyvallahta karşındaki adam boş değilse senı ya bloke eder yada yumruğundan kaçıp sana kontra bir yumruk vurur.çünkü dövüş sanatıyla ilgilenen biri kavgada senınle burun burnuna gelip tartışıcak kadar bilgisiz değildirmesafesini ayarlar her an patlama durumundadır dövüş sporu ile ilgilenmeyenler direk bir tartışmada hasmının burnunun dibine kadar girerler bağırıp çağırırlar ama o adamlar gayet soğuk kanlıdır pozisyonunu alır.
mesela muhammet ali'nin maçlarını seyrettiysen ona yumruk vurmak çok zordur müthiş bir çevikliği vardır ne kadar kombine yumruk atarsanız atın hepsinden kaçabiliyor aynı şekil sıradan bir boksörde sıradan birisinin sallıyıcağı yumruktan veya tekmeden çevir bir hareketle kaçıp karaciğerine vurucağı bir yumrukla senı nefessiz bırakabılır yada uzakdoğu dövüşçüsünün vücudunun hassas bir noktasına vurup senı etkisiz hale getirebılır.
yanı demek istediğim o adamlara ilk yumruğu vurmak zordur çünkü onlar diğerleri gibi değillerdir mesafelerini duruşunu falan ayarlar yada hazırlıksız bir anda bile o sporla ilgilenmenin verdiği refleksle bir anda darbe almadan yumruğunuzdan tekmenizden vs kaçabılırler.
skilful sana katılıyorum çünkü kendimden biliyorum
berkthagar , bence en önemlisi yürek olmalı sonra birde herhangi bir dövüş sporuna gidersin (bence box , kickbox veya muay thai gibi ) güç hız refleks kazanırsın yani çevimsiz birisi olmassın sen yeter ki karşındakinden korkma ama sakın küçümseme de ...
Ben zaten ilk yumruk sallayıpta ıskalayandan bahsetmedim...ilk yumruğu tutturabilen vurabilen kazanır anlamadında dedim.... tabiki karşındaki kişi yumruğunu etksiz hale getirebilir...zaten sokakta böylelerine raslamak pek mümkün deil....lütfen yalnış yorumlamayın..
ben evime kum torbası almayı düşünüyorum birde yazn tekvandoya gidicem bence sokak dövüşünde ruhun iyiyse kazanrsın özgüvenin ve moralin yüksekse her türlü yumruğu atar ve kazanırsın ama muay thai 1 numaar ebnce ailem izin vermedi dayak yer gelirsin olum diye ancak tekvandoya izin alabildim saten askeri liseye gitmek istiyorum ordada juda öğretiyolar işte asıl dövüş öğrenilen yer askeri okullar oraya giden birinn dayak yediğini görmedim burda lise 4 den sonra kuleliyi bırakan biri ardı gözümün önünde 2 kişiyi yerin dibine soktu
sokak dövüşünden kastınız arabadan inip öndeki şöfreü dövmekmidir? yada kız arkadaşınıza yan bakanbirinin ağzını kırmakmıdır. veya okulda haraç kesmekmidir?
eğer mecbur kalnırsa mesela savunma amaçlı olarak aikido önerilebilir. çünkü savunma sanatıdır