Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
ya kavgaya bulaşmayın mesela burgazda kimse bana bulaşmaz ben burgaz fen lisesine gidiom kim bana bulaşır ki yani ne amaçla bulaşıcak ki eline ne geçicek

sahsen win tsun yapiyorum ve hiç bir savunma sporunu rakip görmüyorum.sokak dövüsüde bizler için isinma hareketi sayilir.inanmayanlara ders verilir.inanlarda ne demek istediğimi anlarlar zaten

hem o kadar emin olma şimdi karşına çok çevik bir boksör çıksa o demir gibi karınlarıyla kurşun gibi hızlı ve sert yumruklarıyla seni yenebilir hem ninjitsu falan var insanın sinir noktalarına göre dövüşüyosun wing tsun çok iyi ama yani senin ne kadar iyi yaptığına bağlı ;)

hem o kadar emin olma şimdi karşına çok çevik bir boksör çıksa o demir gibi karınlarıyla kurşun gibi hızlı ve sert yumruklarıyla seni yenebilir hem ninjitsu falan var insanın sinir noktalarına göre dövüşüyosun wing tsun çok iyi ama yani senin ne kadar iyi yaptığına bağlı ;)

Bu tür felsefesi derin sporlar zaten birinden gelebilecek her türlü tepkiye karşı uygulanır.Boksör bir boksörü yenebilir.normal birini yenebilir ama iyi bir uzak doğu sporcusu onu bloke eder.Seninki bodyci herkezi döver demeye benziyor.adam zaten karşıdan gelen boksörün o senin dediğin kurşun gibi yumruğunu yemiyecekki yenilsin.O yumruğu yiyecek olsa yıllarca ne çalışıyorlar bu sporun felsefesi adına.herkes oturur kum torbası alır teknikleri öğrenir boksör olurdu savunmak için kendini.Güçlü olan çok iyi yumruk atan kazanacak diye bir kural yok.Kontrolsüz güç güç değildir diyerek noktalıyayım.

ben zten öyle birşey kast etmedim :D yani şimdi boksörleri biliyorsun çok hızlısırlar ve yani tabi ki bir wing tsun ustası onu yener ama çok iyi bloklar yaptığı için yener şimdi orta seviyde bir wing tsuncu o boksörü yenemez dedim üstteki üyeyede eğer iyi yapamıyorsan seni yenen çıkar kendini sporun adıyla koruyamazsın dedim :D

Evet iddaalı bir arkadaş ama kendisinden çok yaptığı sporun en iyisi olduğunu savunuyor.Senin baktığın açıdan bakarsak iş çok karışık.kimin kimi yeneceği belli olmaz.Dünyanın en iyi boksörü ou yener aikoducu şunu yener vs.Ama hepsinin full performans ve tekniklerine felsefesine baktığınızda kung fu bir adım önde sanki.Bende yakında başlıyacağım ama karar veremedim.Fitness yapıyorum zaten.Üstüne yüzme kursu düşünüyorum.Birde boks mu aikido mu onlardan birini yapmayı düşünüyorum ama 3 spor fazla gelebilir.

esnekliğine bağlı şimdi yani sen büyüksünde benden bu zamana kadar bacaklarının enekliik durumu nasıl yani ne kadar esneksin ona göre sana tavsiye ediyim yapıcağın sporu

esnekliğine bağlı şimdi yani sen büyüksünde benden bu zamana kadar bacaklarının enekliik durumu nasıl yani ne kadar esneksin ona göre sana tavsiye ediyim yapıcağın sporu

Bir ara tekvando yapmıştım orada paso bacak açtırırlardı ama sonra bıraktım kısa bir deneyimdi.Ama genel olarak fazla çevik biriyim.Düşün şuanda kilolarım var,fazla yağlandım ergenlikte.Futbolcuydum babam büyük klüplere gitmemi istemediği,ayağın kırılırsa ne olacak dedi bana futbolu bıraktırdı.ergenliğe girişte bırakınca çok hızlı kilo aldım.4-5 senedirde öyle gidiyor.Ama düşün bu kiloyla yaklaşık 23 kilo fazlam vardı eskiden,şimdi daha az:DO zaman arkadaşlar hayret ederdi.Ulan nasıl kaldırıyor o **** derlerdi.bu kilolarla sayısız rovaşatam vardır gelişine.ah ah hatırlayınca tuhaf oldum yakında formuma kavuşunda sahalara geri döneceğim zaten:DKemiklerimde esnektir.herkezden daha rahat yapabiliyorum bazı hareketleri ama öyle çokta fazla değil tabi.

o zaman kung fu yap yani öyle diyim çünkü en güzeli o hem ben evde kung fu çalışırken hep kendimi öyle filmlerdeki karete kit gibi hissediyorum :D insan mutlu oluyor

o zaman kung fu yap yani öyle diyim çünkü en güzeli o hem ben evde kung fu çalışırken hep kendimi öyle filmlerdeki karete kit gibi hissediyorum :D insan mutlu oluyor

bende öyle düşünüyorum ama internetten videolarını izledim.Çok yakın dövüş KUNG FU.ve ne bileyim tak tak,ellerle kısa hareketler içeriyor.Hiç sevmedim.Aikido bile daha çekici.geçenlerde kayıt için kapıdan döndüm.Ama aslında boks isterim onuda yemiyo şuanda:DZaten vaktimde yok ancak 7 ay sonra başlıyabilirim onada.Tabi gidip konuşacam.çok dayak yiyeceksem o işede girmem:D

o kısa hareketler şimdi iyi kungfucular arasında oluyo yani şimdi kung fu da düz vuruşlar var yani en hızlı şekilde vurabilmek bence önemli olan estetik değil kavgada işe yararlılık onun için bokx kick boks ta çok iyi

en önemlisi deneyimdir kim çok sokak kavgası yapmışsa o yener diye düşünüyorum mesela adam sizi yere düşürdü yerden bir avuç kum alıp adamın surata saçabilirsiniz sonrasını Allah bilir :)

Boksorleri neden bu kadar hafife aliyorsunuz :) Tanigim eski amatorler tek atiyor :) 3-5-8 kisi gercekten fark etmiyor ne olup bittigini anlayana kadar tek yumrukla cene kemegi kiriliyor daha hangi spor boyle birsey yapabilir kickbox vs bence cok yersiz. Dunyadaki en zor sporda zaten boks en yorucu olanini kasit ediyorum. Diger sporlari hafife almiyorum fakat tanigim boksorlerden sonra daha bir uzlasmaci oldum diyebilirim :) Disarida

Wing tsun bazı durumlarda çok efektifken,bazen çok gereksiz olabiliyor,Kick boksta sabah akşam kum torbasına vurup kas yaptığınız için etkili denebilir ,ama Muay thai daha efektiftir. Wing tsun için ayrıca zaman gerekir.

Tercihim Wing Tsun ve Muay thai yanından.

Taekwondo,Aikido,Karate gibi sporlar,tabiki hiç bişey bilmeyen birine karşı üstünlük sağlar ama karşılaştırma yaparsak

Muay Thai = Wing Tsun (2 yıl kadar,uzun süreli çalışılmış.) > Kick box > Diğerleri ,denebilir.

Krav Maga sokak ta bilinen en etkili sistemdir. Ringde hic bir iddasi yoktur cunku ringde yapabileceginiz bir vurus yoktur. Vuruslarin %90i i diger sporlarda illegal olan seylerdir.

Krav magayı merak ettim şimdi :D

israilordusunda askerlere verilir bu eğitim.

İnsanın hayati bölgelerine anlik vuruslar ile saf disi etmektir amaç.

Yüzde yüz etkilidir.

şöyle bir insan anatomisi çıkarırsanız insanlarin hayati bölgelerini görebilirsiniz.

İşte krav maganin hedefi bu hayati bölgelerdir.

uzman bir krav maga ustası 1-2 saniyede karşısındaki adami kolayca indirebilir.

Ancak çok tecrübe ve cok calisma ister.

En temizi Feng Shui'dir arkadaslar.Sokakta yürürken biri size ana avrat düz gitse."aa öyle mi? hayat ne güzel." diyip yolunuza devam edersiniz:D Kavga iyi degildir arkadaslar.Ha bazen kacınılmaz durumlar olur etmek zorunda kalırsınız.O zaman'da en cok ise yarıcak olan kickbox'tır bence.Genelde herkes tekmeleri kullanmaz kavgada.Ama kickbox antremanlarında saglam bi darbe alınca tekrar nasıl gard alınır ayakta durulur buna alıstırıyolar sizi.Ve dedigim gibi tekmeler cok ise yarıyor.Karın bosluguna saglam bir yumruk ardından nefesi kesilen ve egilmek durumunda olan rakibinizin basından tutup saglam bir diz vurusuyla pestilini cıkarabilirsiniz. Tabi ki dedigim gibi kavga kötü biseydir işin ucunda dayak yemek te var hehe

Back
Yukarı