Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
bence hangi dövüş stilini bilirseniz bilin sokak kavgalarında hiçbir avantajı olmaz çünkü sokak kavgası ringdeki bir dövüşten çok daha farklı olur.Ama Krav maga en etkili dövüş stili olabilir sokak kavgasında

rav maga sporunu yaptınmı.yapmadığın belli. eğer yaptıysan diğer spor dallarında kötülememen gerek. sokak kavgası dediğin olay o kadar basit birşeyki. iyi bir sporcuya denk gelirse (karate, judo, kickbox farketmez) kavga teke tekse en fazla 30 - 40 saniye süreceğini garanti ederim sana.adam ne olduğunu anlamaz bile ;)thums:

rav maga sporunu yaptınmı.yapmadığın belli. eğer yaptıysan diğer spor dallarında kötülememen gerek. sokak kavgası dediğin olay o kadar basit birşeyki. iyi bir sporcuya denk gelirse (karate, judo, kickbox farketmez) kavga teke tekse en fazla 30 - 40 saniye süreceğini garanti ederim sana.adam ne olduğunu anlamaz bile ;)thums:

adam 1 yıl kareteye gitse nolcak öteki adam çocukluğundan beri sokaklarda gençliği kavgayla geçmiş hangisi alır ;)

adam 1 yıl kareteye gitse nolcak öteki adam çocukluğundan beri sokaklarda gençliği kavgayla geçmiş hangisi alır ;)

önemli olan 1 yıl yada 3 ay gitmesi değil. o süre zarfı içinde kendini ne kadar geliştirebildiğidir... burdaki tartışmada sokak dövüşçüsüne 1 profl belirleyelimde bari, sonuçta sokaktaki kavga edenlerin hepsi aynı yetenege sahp değiller. yada aynı güçte değiller. şimdi güçlerin boyların kiloların eşit olduğu bir karşılaşmayı baz alırsak sokaktaki adamın tabiri caizse amele usulu kavga sitilinin kareteye veya başka bir dövüş sporuna üstün gelmesi mümkün değildir.

ben krav maga sporunu yapmadım ama yapan ve bunu israil ordusunda öğrenmiş bir arkadaşım var ve onun dediğine göre rakibini cevredeki herseyi kullanarak yada sadece yumruk,tekme vb. kullanarak saf dışı bırakmak,öldürmek üzerine kurulu bir spor o yüzden krav maganın en etkilisi olabilecegini soyledim ve ben hiçbir sporu kotulemiyorum

• Like
Reactions: mkt
Her sporun kendi özelliği var ama Krav maga spor değil. Krav maga profesyonel özelliğini kullanır, bir anda saldırgana vurur ve oradan kaçar.
Ben kahramanım edası ile olay yerinde kalmaz bilir çünkü akrabaları,arkadaşları vs vs olay yerine doluşur.
ring dövüşçüsü değildir, saldırgan ne kadar iri olursa olsun ondan korkmaz, zaten olay başlarsa bir şey yapmak yapmamaktan iyidir. Onun için saldırganı alt etmek için çevresinde ve yanında ne varsa kullanılır maksat yaşamaktır.Her insanın dağ kadar olsa da zayıf noktası vardır şekil şemal ile ancak zayıfları ve cesaretsizleri korkutursunuz.
Krav maga da her spordan alıntı vardır, spor değildir sistemdir.
Bütün sporları yapan kişiler bizim kardeşimizdir onları seviyoruz.

abicim bir de kung fu kursları açılmış bence onlar en iyisi

ben teknik bilinmesinden yanayım güclü vuruşlar iyi tekme ama bunun yanında tabikide sokak dövüsünden sasılmamalıdır

sokaklar ayrıdır ne bilirsen bil eger bir kavgada kural yok ise kurallarla dövüsemezsiniz bir sokak dövüşcüsü ringte kural tanımaz bir ring dövüşcüsüde sokakta kural tanımaz

kurallsızlıgı kural edininin su gibi nereye akarsanız oranın seklini alın ve kavgada ne olucaksa akısına bırakn bir sonraki hamle düsünmeyin o kendilinden gelir !

Bence en güzel spor Muay Thai yani Thai Box(Tayland Boksu) , dirsek ve dizde içeriyor o yüzden çok sert ve etkili bir spor. Murat Kazgan'ı tanırmısın bilmem yakınım kendisi ama o Türkiye'den çağrılmış tek A Class Kafes Dövüşçüsü yani MMA(Mixed Martial Arts) bunu öğrenin yeter her sporu içeriyor.Murat Kazgan'ın salonu Libadiyede başka yok Türkiyede öneririm herkese

Arkadaşlar bir kere hayatınız adamayacaksanız ki sokak kavgasına da hazırlanmak amacı ile öyle birşey yapmazsınız uzak doğu sporlarını (karete-kungfu-wushu-teakwondo..) eleyin.Bana felsefesi var demeyin.Sokakta filozofluk sökmez... En kısa yoldan kickbox-box-muay thai gibi şeyler çok işe yarar.Sokak kavgası yumruk yumruga tekmeyle olur.Bu yazdığım üçlüden herhangi biride gerçekten işe yarayacaktır.Saçma sapan bir yumruk atıp adamın üstüne çullanmaktansa etkili bir yumruk atabilmek daha iyidir bence.Yada yok adam benim üzerime doğru koşsunda ben onun kolunu tutup fırlatim onun enerjisini kullanim falanmış geçin arkadaşlar yıllarınızı verip kendinizi adamadıktan sonra boş ! mantıklı düşünelim lütfen.Sonuna kadar uzakdoğu sporlarından yanayim ama sokak diyorsanız hepsini eleyin.Kickbox - Muay Thai - Box 3 ünden birine gidin :)

Arkadaşlar bir kere hayatınız adamayacaksanız ki sokak kavgasına da hazırlanmak amacı ile öyle birşey yapmazsınız uzak doğu sporlarını (karete-kungfu-wushu-teakwondo..) eleyin.Bana felsefesi var demeyin.Sokakta filozofluk sökmez... En kısa yoldan kickbox-box-muay thai gibi şeyler çok işe yarar.Sokak kavgası yumruk yumruga tekmeyle olur.Bu yazdığım üçlüden herhangi biride gerçekten işe yarayacaktır.Saçma sapan bir yumruk atıp adamın üstüne çullanmaktansa etkili bir yumruk atabilmek daha iyidir bence.Yada yok adam benim üzerime doğru koşsunda ben onun kolunu tutup fırlatim onun enerjisini kullanim falanmış geçin arkadaşlar yıllarınızı verip kendinizi adamadıktan sonra boş ! mantıklı düşünelim lütfen.Sonuna kadar uzakdoğu sporlarından yanayim ama sokak diyorsanız hepsini eleyin.Kickbox - Muay Thai - Box 3 ünden birine gidin :)

yada en basitinden adamın kaval kemigi yada hayalarına tekmeyi at ve kac :D

merhaba ben milli boksörüm bu konuyla ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum

yorumların çoğunu okudum. yazanların bir çoğu hayatlarında savunma sporlarıyla iştigal olmamış bu bariz. öncelikle sparringi olmayan hiçbir savunma sporu sokakta etkili olamaz.

iyi bir boksörle başa çıkabilecek tek dövüşçü iyi bir kick boxerdır. -ki sokakta genelde kot pantalonla oldukları için bacak ayak sokak kavgalarında kullanılamaz- kavgaların ortalama süresi 15-20 saniyedir. ayrıca boks camiasında olanlar bilir, boksta başarılı olamayan sporcular kick box a geçer. yani zorluk, dayanıklıklık, güç, kondisyon, kuvvet vasıflarına en çok ihtiyaç duyulan spor bokstur. bu vasıfları elde etmiş iyi bir boksörle diğer dövüş sanatlarını icra edenlerin başa çıkabileceğine pek ihtimal vermiyorum.

bana göre en az bir tane savunma sporunun temellerini öğrenmek her zaman iyidir ama emin olun badr hari bile karşısında 2 tane bıçaklı tinerci görürse 0 dan 100e 5 saniyede çıkar

Alanında usta kişi her zaman avantajlıdır.Karete kötüdür boks kötüdür aikidio iyidir vs. diyemeyiz.Kung fu yapan biri karete yapan birini döver diye bi kural yok.Tamamen kişisel gelişmeye bağlıdır.Ama konu sokak dövüşüyse muay thai yapan biri normal bi insana göre daha avantajlıdır bence.

Wing-Chun hikaye... Aikido da hikaye... Taekwondo hikaye... Hiçbiri sokak dövüşüne uygun değil. Aikido reflekslerini kazanmak için 20 yıl Aikido yapman lazım o zaman bile garanti değil işin. Bence en faydalıları Kick-Box yada Muay Thai. Muay Thai sokağa çok uygun, kavgada yapışma olacağını düşünürseniz tekvando bir işe yaramaz dibinizdeki adama tekme atamazsınız. Ama muay thai ve kickboxta diz darbeleri öğretilir. Size yapışan bir adama dizinizle sağlam bir vurdunuzmu karşınızdaki kim olursa olsun afallar. Box tabiki çok etkili ama ben kick boxu tercih ederim.

Ayrıca neden Judo yada Güreş yok? Bir judocuyla boğuşmak timsahla boğuşmaktan farksız. Sizi tuttuğu anda kendinizi yerde bulursunuz, yere düştünüzmü de o zaman judo daki tüm boğma ve kırma hareketlerine açık hale gelirsiniz. Judocuların bilekleri de çok güçlüdür.

beyler bence boks tekwando şu bu hikaye adı üstünde sokak ne olacağı belli olmaz kural yok bişey yok her türlü tarzda olabilir bence sağlam bir ilk vuruş kazandırır sokak dövüşcüleride zaten karma dövüşürler tek tarz olmaz die düşünüyorum

beyler bence boks tekwando şu bu hikaye adı üstünde sokak ne olacağı belli olmaz kural yok bişey yok her türlü tarzda olabilir bence sağlam bir ilk vuruş kazandırır sokak dövüşcüleride zaten karma dövüşürler tek tarz olmaz die düşünüyorum
boks, kickboks veya muay thai hakkında bilginiz var mı?
bu sporları yapanları hiç gördünüz ve de bu şahıslarla hiç kavga ettiniz mi?
bir deneyin, tavsiye ederim.
sokaktaki normal kaşınan adamı bu sporları ciddi bir şekilde 2-3 yıl yapmış adamların kaşıması işten bile değildir, musabık adamla dövüşene sadece acırım ben.
bu sayılan dallara güreşi de ekleyelim tabii ki.
sıradan bir adamın o sıradan yumruğu ile bu sayılanları altetmesi mümkün değildir veya çok çok küçük bir ihtimaldir.

Tabikide boks cevap basit bana göre.
Kixkbox da düşünülebilir ama sokakta adama kot pantolonla tekme atamayacagmıza göre boks daha mantıklı geliyor.Kickboxcununda yumrug vardır ama boksör kadar sağlam v seri olamaz kickboxcu yumruktan yoruldumu tekme atar ama bosörün yorulma durumu söz konusu değildir.Ayakta kalabilmek için yumruk atmaktan yorulmamalıdır ve ona göre eğitimini alır zaten.

Biraz daha araştırma üstün körü gitmeyin,uğraştığınız sporları yazmayın :) Mixed martial arts müsabakalırnda,ismindende anlaşılacağı gibi sporcular istediği tarzda dövüş tarzıyla ringe çıkma şansınu buldular. Ve bu spor dünyanın en hızlı populerleşen sporudur www.[B]mixedmartialarts[/B].com Geçen zaman içinde ringde ne boksçu kaldı,ne kickboxçu,ne karate ne de tekvando. Bir tarz vardı ki hepsine üstünlük sağladı,brazilyalı ju-jitsu ustalarının peşpeşe gelen şampiyonlukları, dövüşçüleri bu tarz hakkında daha fazla araştırmaya ve öğrenmeye zorunlu kıldı.Çünkü bu sporun artısı,insan limitlerini zorlayacak akıl dolu teknikler,kitleme,tutma,atma,devirme,vurma kombinasyonlarından ve yer dövüşünden oluşuyordu. Bununla beraber Rus askerlerinin silahsız düşman öldürme tekniklerinden oluşan ve ju-jitsu'ya çok benzeyen Sambo adlı dövüş stili kendini gösterdi.Şu an dünyanın en iyi ağır sikleti olarak gösterilen rus dövüşçü emelianenko kardeşlerin kullandığı tekniktir sambo. Cevabımın burda bittiğini de zannediyorsanız yanılıyorsunuz :) çünkü şu andki mma dövüşçülerinin sadece 1 hocası yok! Artık hepsinin boks,tekvando,ju-jitsu hocaları var,yani her bir dövüşçü eksik yanlarını kapatmak için birden fazla teknik öğrenmekte bulmuş başarıyı. Aynı örnekleri sokak için de düşünürsek sanırım cevap, iyi olan avantajlı :)

Back
Yukarı