Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
Biraz daha araştırma üstün körü gitmeyin,uğraştığınız sporları yazmayın :) Mixed martial arts müsabakalırnda,ismindende anlaşılacağı gibi sporcular istediği tarzda dövüş tarzıyla ringe çıkma şansınu buldular. Ve bu spor dünyanın en hızlı populerleşen sporudur www.[B]mixedmartialarts[/B].com Geçen zaman içinde ringde ne boksçu kaldı,ne kickboxçu,ne karate ne de tekvando. Bir tarz vardı ki hepsine üstünlük sağladı,brazilyalı ju-jitsu ustalarının peşpeşe gelen şampiyonlukları, dövüşçüleri bu tarz hakkında daha fazla araştırmaya ve öğrenmeye zorunlu kıldı.Çünkü bu sporun artısı,insan limitlerini zorlayacak akıl dolu teknikler,kitleme,tutma,atma,devirme,vurma kombinasyonlarından ve yer dövüşünden oluşuyordu. Bununla beraber Rus askerlerinin silahsız düşman öldürme tekniklerinden oluşan ve ju-jitsu'ya çok benzeyen Sambo adlı dövüş stili kendini gösterdi.Şu an dünyanın en iyi ağır sikleti olarak gösterilen rus dövüşçü emelianenko kardeşlerin kullandığı tekniktir sambo. Cevabımın burda bittiğini de zannediyorsanız yanılıyorsunuz :) çünkü şu andki mma dövüşçülerinin sadece 1 hocası yok! Artık hepsinin boks,tekvando,ju-jitsu hocaları var,yani her bir dövüşçü eksik yanlarını kapatmak için birden fazla teknik öğrenmekte bulmuş başarıyı. Aynı örnekleri sokak için de düşünürsek sanırım cevap, iyi olan avantajlı :)

hehe,tam da 20 dk önce mma üzerine NG'de belgesel vardı,izledim:) araba kazası simülasyonlarında kullanılan üzerine sensör yerleştirilmiş test mankenine 3 şampiyon darbeler atıyordu.yumruk ve kaval kemiğiyle vurulan darbelerde boks ve muay thai şampiyonlarından hiç eksikleri yoktu güç ve isabet olarak.Üstüne de jui jitsu kavrama tekniklerini kullanabiliyorlardı tabii.
Teke tekte ölümcül,tek geçerim.

Yalnız akrşınızda birden fazla kişi varsa yere düşmek büyük hata olur,ya da kavrama teknikleriyle tek bir kişiye yüklenmek.Diğerleri size sağlam darbeler indirebilir,tabii genetik üstünlük ve yılların çalışmasıyla yoğrulmuş bir müsabık etkilenmez ama sizi acıtabilir:) Hareketli oabilmek de büyük avantaj bu gibi durumlarda ve sağlam darbe atıp geri çekilmek yeri gelince çok kullanışlı olabilir.
Yani şahsi önerim önce muay thai öğrenilmesi,sonra kavrama tekniklerine geçilmesi;)

hehe,tam da 20 dk önce mma üzerine NG'de belgesel vardı,izledim:) araba kazası simülasyonlarında kullanılan üzerine sensör yerleştirilmiş test mankenine 3 şampiyon darbeler atıyordu.yumruk ve kaval kemiğiyle vurulan darbelerde boks ve muay thai şampiyonlarından hiç eksikleri yoktu güç ve isabet olarak.Üstüne de jui jitsu kavrama tekniklerini kullanabiliyorlardı tabii.
Teke tekte ölümcül,tek geçerim.

Yalnız akrşınızda birden fazla kişi varsa yere düşmek büyük hata olur,ya da kavrama teknikleriyle tek bir kişiye yüklenmek.Diğerleri size sağlam darbeler indirebilir,tabii genetik üstünlük ve yılların çalışmasıyla yoğrulmuş bir müsabık etkilenmez ama sizi acıtabilir:) Hareketli oabilmek de büyük avantaj bu gibi durumlarda ve sağlam darbe atıp geri çekilmek yeri gelince çok kullanışlı olabilir.
Yani şahsi önerim önce muay thai öğrenilmesi,sonra kavrama tekniklerine geçilmesi;)

Mma güzel şey atletlerin birbirine üstünlük sağlamak için yaptıkları antremanlar ve psikolojik oyunları takip etmek çok hoş :) bu başlığa aslında sokak dövüşünü ele alarak yazmadım, sadece bir tekniğin diğerine üstünlük tartışmasını görünce gözümün önünde olan ve milyonlarca insanın takip ettiği mma'den bir örnekle aslında tek bir tekniğin de yeterli olmadığını söylemeye çalıştım :) bu arada sana da katılıyorum arkadaşım doğru yazmışsın sokak kavgası için düşünürsen. Amca oğullarını toplayıp gelirse eleman yere düşme mümkünse :p

beyler bence boks tekwando şu bu hikaye adı üstünde sokak ne olacağı belli olmaz kural yok bişey yok her türlü tarzda olabilir bence sağlam bir ilk vuruş kazandırır sokak dövüşcüleride zaten karma dövüşürler tek tarz olmaz die düşünüyorum

tamam dogruda bir dövüs sporuylan ilgilendiginde avantajlisin .....ben boks yapiyorum ve ögrendiklerimin bana bir kavgada yardimci olacagindan cok eminim ......hapkido ve biraz thaiboxda yaptim .....kardesim jeet kun do yapiyor ve ben zaten kücüklügümden beri cok ilgileniyorum böyle seylerlen ve benden size tavsiye : aikido , taekwondo , capoeria ve wing tsundan uzak durun eger sokak icin yapmak istiyorsaniz ......ve boks kickboksdan daha iyidir sokak icin

boks, kickboks veya muay thai hakkında bilginiz var mı?
bu sporları yapanları hiç gördünüz ve de bu şahıslarla hiç kavga ettiniz mi?
bir deneyin, tavsiye ederim.
sokaktaki normal kaşınan adamı bu sporları ciddi bir şekilde 2-3 yıl yapmış adamların kaşıması işten bile değildir, musabık adamla dövüşene sadece acırım ben.
bu sayılan dallara güreşi de ekleyelim tabii ki.
sıradan bir adamın o sıradan yumruğu ile bu sayılanları altetmesi mümkün değildir veya çok çok küçük bir ihtimaldir.

Pro seviyesinde vücudu olan testo küründeki bir bodyciyle kavga etmemelerini öneririm bende sonuçları asfalttan kazımak oluyor :)

Pro seviyesinde vücudu olan testo küründeki bir bodyciyle kavga etmemelerini öneririm bende sonuçları asfalttan kazımak oluyor :)
Eyvallah, ona itirazım olmaz
:)
buna itirazım olur (ki o alıntıladığınız yazı o endenle yazılmıştır, sayılanlar vgcileri yer-bitirir demedim, demeyi düşünmedim bile);
beyler bence boks ... hikaye adı üstünde sokak ne olacağı belli olmaz kural yok bişey yok her türlü tarzda olabilir bence sağlam bir ilk vuruş kazandırır sokak dövüşcüleride zaten karma dövüşürler tek tarz olmaz die düşünüyorum
yine de iri bir boksör de feleğini şaşırtabilir azman bir VGciye.
Ha tüy siklet vs. 120 kg VGci dersen o hikaye muhtemelen farklı olur.

Son düzenleme:
Eyvallah, ona itirazım olmaz
buna itirazım olur (ki o alıntıladığınız yazı o endenle yazılmıştır, sayılanlar vgcileri yer-bitirir demedim, demeyi düşünmedim bile);
yine de iri bir boksör de feleğini şaşırtabilir azman bir VGciye.
120 kg ı siz küçük görüyorsunuz galiba 120 kg testo küründe 250 275 bench giren hayvanlarıda tanıyorum yada one hand dumbbell curlde 150 lbs ustu basanları :)

120 kg ı siz küçük görüyorsunuz galiba 120 kg testo küründe 250 275 bench giren hayvanlarıda tanıyorum yada one hand dumbbell curlde 150 lbs ustu basanları :)
yo,
küçük gördüğüm vs. yok.
sadece vg'ci ile boksör arasında hiçbir "şu kesin döver" dememişken, vg'cileri küçük görmeyin uyarınıza istinaden, kimsenin vg'cileri küçük göremeyeceğini ancak "iri" bir boksörün de "iri" bir şahsı dövebileceğini ifade etmek istedim.

Sizin analizinizde tek değişken "güç"ken, benim kavgaya bakışımda çeviklik hız denge ve de teknik de rol oynuyor, gücün yanısıra.

son olarak bir kez daha;
120 kg'lik VGciyi küçük gördüğümü hangi sözüme bakarak çıkartıyorsunuz?
şunu diyorsanız; burada VGcinin avantajlı olduğu ifade edilmiştir.

beyler sokak dövüşçüsü dediğimiz kişi de heralde sıradan bi vatandaş değil ona göre yazın benim görüşüm güreşten yana boksör den dayak yiyin tekvandocudan yiyin ama güreşciden asla sopa yemeyin kırılmadık yeriniz kalmaz söyleyim :D ayrıca tekvando boks kickbox muay tai hepsinin antrenmanlarına girdim bi zat gördüm güreş kadar ağırı ve kondisyon isteyeni yok kendinizde izleyebilirsniz

beyler sokak dövüşçüsü dediğimiz kişi de heralde sıradan bi vatandaş değil ona göre yazın benim görüşüm güreşten yana boksör den dayak yiyin tekvandocudan yiyin ama güreşciden asla sopa yemeyin kırılmadık yeriniz kalmaz söyleyim :D ayrıca tekvando boks kickbox muay tai hepsinin antrenmanlarına girdim bi zat gördüm güreş kadar ağırı ve kondisyon isteyeni yok kendinizde izleyebilirsniz
güreşçiden dayak yememek lazım eyvallah
ama boksör de MTci de ayrı ayrı hayvandır, tehlikelidir.
judocuyu da ekleyeyim, hiç komik olmaz hiçç.
en güzeli hiç kavga etmemek.

karate, aikido vs gibi tekniklerin kısıtlı olduğu pratikler fazla işinize yaramayacaktır. gerçek bir kavga anında sekizinci dan siyah kuşak karateci bile olsanız adrenalinden shuto uke yapmak aklınıza gelmeyecek kafa göz gireceksiniz.
bir başka konuda branşların birbirlerine üstünlüğü zırvası. wing tsun mu boks mu daha etkilidir hedesi sadece kişiden kişiye göre değişir. sağlam refleksler, çeviklik ve ulaşılabilecek maksimum güç kişinin ne kadar etkili çalıştığıyla alakalıdır. örneğin bir wing tsuncu saniyede 6 zincir yumruk çıkarabilir. aynı şekilde iyi çalışmış bir boksörde sürat bakımından ondan eksik kalmaz diyebilirim.
branşınız değil ama sürat çok önemli. kaç kişiyle dövüşürseniz dövüşün birkaç saniyede bitirin işi. gerekirse yere yığıldıktan sonra koşarak uzaklaşın. beş yerinden bıçaklanmış biri olarak yazıyorum. bu riski almayın.

bende bi süre kick box eğitimi ve teakwondo eğitimi aldım teakwondo sadece insanın esnek ve vücudunu rahat kullanabilmesine yarıyor fakat kick box esnek vücutları kullanmayı öğretiyor şahsen herkese teakwondo ile başlayıp kick box ile devam etmesini öneririm

Ben kendim kickbox yapıyorum ama sokak gerçekten başka bu konuda hergünü sokakta geçen sokak kavgaları ile hayatı yaşayan çoçuklar adamlar var tecrübe gerektiriyor birazda .

Wing Chun u kesin deneyim derim :) Bruce Lee nin hocası Ip Man in Dövüş Sanatıdır :) Ip Man 1 ve Ip Man 2 yi seyrederseniz gerçekten Wing Chun u seviceksiniz :)

Ben kick boks yaptım fakat yine de aikido tercih ederim zaten savunma sanatı tamamen sana saldıran olursa anında yere yapıştırırsın fakat bizim buralarda olmadığı için kick boks yaptım fakat oda güzel taş gibi sağlam oluyorsun.

bence dal olarak karşılaştırmaktansa yapan kişi olarak bakmak lazım biraz da sonuçta her sporun veya dövüş sanatının iyi yapanı var kötü yapanı var. Ve her ne kadar yaptığın sanat veya sporda çokta iyi olsan sokak çok farklıdır ve yapılan antremana benzemez. Çünkü salonda antreman sırasında darbe aldın mı genelde bırakılır çünkü arkadaşının sana kastı yoktur veya kurallar kısıtlar ama sokakta işin rengi değişir kural olmaz saldıran kişi arkadaş değildir ve sana zarar vermeye gelir. Ve seninde bişeyler yapman gerekir eğer kendine zarar gelmesini istemiyorsan. Ben bu yüzden Wing tsun'u seçtim. Çünkü diğer dallara göre kuralı olmayan herseyin serbest olduğu bir dal. Gerçek bir hocadan ders alındığında ve düzenli bir biçimde çalışıldığında gerçekten etkili ve tehlikeli. Hatta Almanya'da wing tsun guardının bile yapılması durumunda para cezası alıyorsun. Ve bildiğim kadarıyla başka hiçbir dövüş sanatı için bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama yok.
Video olarak : https://www.youtube.com/watch?v=P67csnRnK5A
bir izleyin derim.

bence dal olarak karşılaştırmaktansa yapan kişi olarak bakmak lazım biraz da sonuçta her sporun veya dövüş sanatının iyi yapanı var kötü yapanı var. 4) Ve her ne kadar yaptığın sanat veya sporda çokta iyi olsan sokak çok farklıdır ve yapılan antremana benzemez. Çünkü salonda antreman sırasında darbe aldın mı genelde bırakılır çünkü arkadaşının sana kastı yoktur veya kurallar kısıtlar ama sokakta işin rengi değişir kural olmaz saldıran kişi arkadaş değildir ve sana zarar vermeye gelir. Ve seninde bişeyler yapman gerekir eğer kendine zarar gelmesini istemiyorsan. Ben bu yüzden Wing tsun'u seçtim. 1) Çünkü diğer dallara göre kuralı olmayan herseyin serbest olduğu bir dal. 2) Gerçek bir hocadan ders alındığında ve düzenli bir biçimde çalışıldığında gerçekten etkili ve tehlikeli. 3) Hatta Almanya'da wing tsun guardının bile yapılması durumunda para cezası alıyorsun. Ve bildiğim kadarıyla başka hiçbir dövüş sanatı için bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama yok.
Video olarak : https://www.youtube.com/watch?v=P67csnRnK5A
bir izleyin derim.

1 Yanlış. Herşey serbest falan değildir WTde. Luta Livre MMA desen neyse. KKBde de yazıyorsun sen değil mi?
2 de yanlış. WT vasat bir daldır, iyidir vs. ama en tehlikeli falan değildir. EWTO WT hele, aman hiç girmeyelim o geyiklere.
3 bu YALAN. Ya meşru müdafaa vardır bir yerde yahut yoktur, hauptsache Selbstverteidigung yani, eğer meşru müdafaa şartları varsa her türlü duruş ve vuruşu kullanabilirsin.
Kraken nereden duydun bu geyikleri sevgili arkadaşım? (Özellikle hukuk konularını?)
Kernspecht?
Mann-o-mann, der ist so ein Arschloch, Ich rede tacheless, wie immer. Schenk ihm kein Vertrauen bitte.
4) sport-kunst ayırımı doğru bir ayrım değildir. Muay Thai KB BJJ Kyokushin KUDO Enshin MMA hepsi de spor değil mi? sokakta bir döv bakalım bunları!!! mümkün değil.
gelsin hastane, ondan sonra.
işin içine silah sokacaksan; "çıplak el" yapılan hiç bir sistem işe yaramaz o zaman, hiçbiri.
FMA, Kali vs. tavsiye edilir.

1 Yanlış. Herşey serbest falan değildir WTde. Luta Livre MMA desen neyse. KKBde de yazıyorsun sen değil mi?
2 de yanlış. WT vasat bir daldır, iyidir vs. ama en tehlikeli falan değildir. EWTO WT hele, aman hiç girmeyelim o geyiklere.
3 bu YALAN. Ya meşru müdafaa vardır bir yerde yahut yoktur, hauptsache Selbstverteidigung yani, eğer meşru müdafaa şartları varsa her türlü duruş ve vuruşu kullanabilirsin.
Kraken nereden duydun bu geyikleri sevgili arkadaşım? (Özellikle hukuk konularını?)
Kernspecht?
Mann-o-mann, der ist so ein Arschloch, Ich rede tacheless, wie immer. Schenk ihm kein Vertrauen bitte.
4) sport-kunst ayırımı doğru bir ayrım değildir. Muay Thai KB BJJ Kyokushin KUDO Enshin MMA hepsi de spor değil mi? sokakta bir döv bakalım bunları!!! mümkün değil.
gelsin hastane, ondan sonra.
işin içine silah sokacaksan; "çıplak el" yapılan hiç bir sistem işe yaramaz o zaman, hiçbiri.FMA, Kali vs. tavsiye edilir.

1) Ben daha önce bu konu hakkında hiç konuşmadım. Galiba başkası ile karıştırdın 2)bana wt de yasaklanan şeyler konusunda örnek verirsen daha iyi olur. ewto konusunda neden bu yargıya vardığını ya da kimden böyle düşündüğünü merak ettim açıkçası 3) Sana bu konu hakkında ne söylesem yeterli gelmez canlı tanık bile olsa,eğer bu konu hakkında bir yazı bulursam ilk fırsatta pm atarım çünkü inanması zor bir durum. Ben bunu Almanya ya giden orada wt hocalarıyla tanışıp konuşan birinden duydum her söylenene inanmam ama hocamın böyle bir konuda yalan söyleyeceğine de ihtimal vermem. Ama yazılı bir kanıt bulmaya çalışcam. 4)(Kyokushin konusunda yeterince bilgi sahibi değilim) Onun haricinde evet spor ve bende eğer karşıma öyle bir fırsat gelirse ve ben de gerekli seviyeye gelirsem denemek isterim. Senin bahsettiğin dallarda ki sporcular bu işi meslek olarak yapan kişilerse eğer ben burda boşuna dil döküyorum demektir... Silahtan kastım sokak mantığı ile (bıçak , sopa..) gibi şeyler samuray kılıcı , mızrak vb şeyleri kastetmedim.

Back
Yukarı