Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
1) Ben daha önce bu konu hakkında hiç konuşmadım. Galiba başkası ile karıştırdın 2)bana wt de yasaklanan şeyler konusunda örnek verirsen daha iyi olur.
WTde yasaklanan değil ama WTde kısıtlanan bir çok şey var. mesela hareket tarzı kısıtlıdır, el ve ayak darbeleri de kısıtlıdır, sadece direkt darbeler vs. Sparing de yapmaz WTciler.
ewto konusunda neden bu yargıya vardığını ya da kimden böyle düşündüğünü merak ettim açıkçası
Yıllarca EWTO-kökenli WT yaptım da ondan.

3) Sana bu konu hakkında ne söylesem yeterli gelmez canlı tanık bile olsa,eğer bu konu hakkında bir yazı bulursam ilk fırsatta pm atarım çünkü inanması zor bir durum. Ben bunu Almanya ya giden orada wt hocalarıyla tanışıp konuşan birinden duydum her söylenene inanmam ama hocamın böyle bir konuda yalan söyleyeceğine de ihtimal vermem. Ama yazılı bir kanıt bulmaya çalışcam.
Valla Almanya'da yaşamış biri olarak hem de WT de yapmış biri olarak, boşuna arama, seni sağlam yemişler. Hocanı da kandırmışlar demek ki !!!
4)(Kyokushin konusunda yeterince bilgi sahibi değilim) Onun haricinde evet spor ve bende eğer karşıma öyle bir fırsat gelirse ve ben de gerekli seviyeye gelirsem denemek isterim.
denersen WTnin gerçek etkinliğini ve de yerini başarıyla tayin edersin.

Etmezsen sen kaybedersin kimseye bir şey olmaz. Bir de cüzdanın tabii ki.

Senin bahsettiğin dallarda ki sporcular bu işi meslek olarak yapan kişilerse eğer ben burda boşuna dil döküyorum demektir...
bunu anlamadım. neyin mesleği? Muay thai diye bir meslek mi var? ne diyorsun burada?

Silahtan kastım sokak mantığı ile (bıçak , sopa..) gibi şeyler samuray kılıcı , mızrak vb şeyleri kastetmedim.
silahtan sen de bahsettin mi? ben ilk bahsettim sanki? (baktım etmemişsin) benim bahsimin sebebi de şudur, çıplak el ile bıçak savunması falan olmaz. bunu kimse yapamaz. ancak alırsın eline sopayı bulursun bir de gerçek kali-escrima hocasını (WT hocalarından escrrima öğrenmemek lazım ama) silaha da anca bu çözümdür.
neticede WT hakkında senin yazdıkların tamamıyle asılsız şeyler sevgili Kraken.
Bunları birilerinden duyduğun belli.
Önünde iki ihtimal var;
a) ya bu adamlar düpedüz yalan söylüyor
veya
b) yanlış bilgi kaynakalrına sahipler.

soru: Hangi org. ile çalışıyorsun? Hocanı sormuyorum sen bana sadece organizasyonun ismini ver bizahmet.
ve son rica: bunları kafana kim sokuyorsa ona selamımı söyle, sana böyle hikayeler falan anlatmasınlar. yazık yani, insanların yanılmalarına sebep oluyorlar.

neticede WT hakkında senin yazdıkların tamamıyle asılsız şeyler sevgili Kraken.
Bunları birilerinden duyduğun belli.
Önünde iki ihtimal var;
a) ya bu adamlar düpedüz yalan söylüyor
veya
b) yanlış bilgi kaynakalrına sahipler.

soru: Hangi org. ile çalışıyorsun? Hocanı sormuyorum sen bana sadece organizasyonun ismini ver bizahmet.
ve son rica: bunları kafana kim sokuyorsa ona selamımı söyle, sana böyle hikayeler falan anlatmasınlar. yazık yani, insanların yanılmalarına sebep oluyorlar.

hareket tarzının kısıtlı olması en ideal korumak şekli olarak düşünülmesinden dolayı ve her öğrenilenin kullanıp kullanılmaması kişiye kalmış birşeydir. El ayak kısıtlaması ? wing tsun yeniliklere açıktır herkes kendi tarzını yapar ister hocanın verdiklerini yaparsın istersen kendinden birşeyler eklersin buda kişiye kalmış birşey dediğin gibi yıllarca yapmışsan geliştirilebildiğini döneme göre uyarlanabildiğini biliyorsundur. Sana öğretilen şeyleri uygulamak daha ileri gitmek ya da yapmamak senin elindedir. Bunun serbestlikle ya da kısıtlamayla alakası yok. Tehlikeli olmadığını söylemişsin o wtcinin insafına bağlı sen acıyabilirsin ama acımayan birisi olduğunda ağır hasarlar olabiliyor. Kendi salonumdakileri düşününce gerçekten bu dediklerin bana boş geliyor. Ve nasıl benim sana yalan veya asılsız şeyler söylediğini düşünüyorsan bende aynı şeyi düşünüyorum. Almanya'da nasıl bir eğitim aldığını bilmiyorum bu arada twtko organizasyonundayım. O durumu hocam bana söyledi ama ona söyleyen kişinin bu durumdan herhangi bir kazancı olacağını hiç sanmıyorum.
İşte wt hakkını verilmesi, çalışılması durumunda getirileri olur yoksa öğrendiğin 2 3 hareket seni kurtaracağını pek sanmıyorum. Bir konuda hem fikiriz
Anlaşılmayacak bir şey yok senin bana ima ettiğin tarzda adamlar profesyonel sporcu turnuvalar katılıp ordan sporcu maaşı veya turnuva yada maç kazanılması durumunda para alan televizyonda gördüğümüz yada bütün hayatını bunlara vermiş kişiler , eğer birşeyden para kazanıp geçimini sağlamak icin yaptığı şeye meslek diyoruz. Eğer ki benim gibi okulla birlikte yada işiyle birlikte zevk veya gereklilik amaçlı diyorsan o zaman wt nin hakkınını veriyorsa hiç zorluk çekeceğini düşünmüyorum.
O konuda etmemişim haklısın. Ettiğimi sanarak konuştum. Sen bunu desende ben öyle düşünmüyorum. Elbette yara alırsın ama adamın sen duvar gibi dururken sokmasından daha az olur. (WT hocalarından escrrima öğrenmemek lazım ama) demişsin genelleme yapman yersiz çünkü wt den sonra escrima eğitim alan yada önceden alan eğitmenlerde olabiliyor ve wt den daha iyi oluyorlar escrima konusunda ama wt deki escrima baska bir escrimacıya karşı değil sokaktaki varyasyonlara göredir. Eğer sen karşına bi escrimacı çıkar mantığıyla bakıyorsan bende şunu söylerim bir escrimacıya da bir wt ye karşı birşey öğretmiyorlar.
yalan değil dediklerim ben sadece okuduğum ve güvendiğim insanlardan duyduklarımı aktarıyorum elimden geldiğince bunların aksini görmediğim sürece de nasıl senin doğruların onlarsa benimkilerde bunlar. İkimizde kesin kanıtlar olmadığı sürece ikna olmayız. Ki zaten varsayım üstüne bir konu ve varsayımlarla konuşuyoruz. Bu tartışmaların ucunu çok iyi biliyorum ve hepsi bir sonuca bağlanmadı daha buda öyle olacak kasmaya gerek yok denemek isteyen dener istemeyen denemez kişiye kalmış bir şey ama her zaman tartışmak isterim. :)

hareket tarzının kısıtlı olması en ideal korumak şekli olarak düşünülmesinden dolayı ve her öğrenilenin kullanıp kullanılmaması kişiye kalmış birşeydir. El ayak kısıtlaması ? wing tsun yeniliklere açıktır herkes kendi tarzını yapar ister hocanın verdiklerini yaparsın istersen kendinden birşeyler eklersin buda kişiye kalmış birşey dediğin gibi yıllarca yapmışsan geliştirilebildiğini döneme göre uyarlanabildiğini biliyorsundur. Sana öğretilen şeyleri uygulamak daha ileri gitmek ya da yapmamak senin elindedir. Bunun serbestlikle ya da kısıtlamayla alakası yok. Tehlikeli olmadığını söylemişsin o wtcinin insafına bağlı sen acıyabilirsin ama acımayan birisi olduğunda ağır hasarlar olabiliyor. Kendi salonumdakileri düşününce gerçekten bu dediklerin bana boş geliyor. Ve nasıl benim sana yalan veya asılsız şeyler söylediğini düşünüyorsan bende aynı şeyi düşünüyorum. Almanya'da nasıl bir eğitim aldığını bilmiyorum bu arada twtko organizasyonundayım. O durumu hocam bana söyledi ama ona söyleyen kişinin bu durumdan herhangi bir kazancı olacağını hiç sanmıyorum.
İşte wt hakkını verilmesi, çalışılması durumunda getirileri olur yoksa öğrendiğin 2 3 hareket seni kurtaracağını pek sanmıyorum. Bir konuda hem fikiriz
Anlaşılmayacak bir şey yok senin bana ima ettiğin tarzda adamlar profesyonel sporcu turnuvalar katılıp ordan sporcu maaşı veya turnuva yada maç kazanılması durumunda para alan televizyonda gördüğümüz yada bütün hayatını bunlara vermiş kişiler , eğer birşeyden para kazanıp geçimini sağlamak icin yaptığı şeye meslek diyoruz. Eğer ki benim gibi okulla birlikte yada işiyle birlikte zevk veya gereklilik amaçlı diyorsan o zaman wt nin hakkınını veriyorsa hiç zorluk çekeceğini düşünmüyorum.
O konuda etmemişim haklısın. Ettiğimi sanarak konuştum. Sen bunu desende ben öyle düşünmüyorum. Elbette yara alırsın ama adamın sen duvar gibi dururken sokmasından daha az olur. (WT hocalarından escrrima öğrenmemek lazım ama) demişsin genelleme yapman yersiz çünkü wt den sonra escrima eğitim alan yada önceden alan eğitmenlerde olabiliyor ve wt den daha iyi oluyorlar escrima konusunda ama wt deki escrima baska bir escrimacıya karşı değil sokaktaki varyasyonlara göredir. Eğer sen karşına bi escrimacı çıkar mantığıyla bakıyorsan bende şunu söylerim bir escrimacıya da bir wt ye karşı birşey öğretmiyorlar.
yalan değil dediklerim ben sadece okuduğum ve güvendiğim insanlardan duyduklarımı aktarıyorum elimden geldiğince bunların aksini görmediğim sürece de nasıl senin doğruların onlarsa benimkilerde bunlar. İkimizde kesin kanıtlar olmadığı sürece ikna olmayız. Ki zaten varsayım üstüne bir konu ve varsayımlarla konuşuyoruz. Bu tartışmaların ucunu çok iyi biliyorum ve hepsi bir sonuca bağlanmadı daha buda öyle olacak kasmaya gerek yok denemek isteyen dener istemeyen denemez kişiye kalmış bir şey ama her zaman tartışmak isterim. :)
TWTKO ne abi? EBMAS çİFÇİ aVCI ewto VARDI BİLİRDİK AMA twtkoYU BEN BİLMİYORUM. mUSTAFA hOCA'NIN OKULU İSE ONUN (oh caps lock açok kalmış kafa_)
adı TWTEO olması lazım :p
şimdi hocam, saygı ve de sevgi çerçevesinde kaldıktan sonra hemen her şeyi tartışmak lazım.
WT de dini veya felsefi inanç olmadığına göre, tartışılabilir bir konu gibi duruyor.
1. Almanya'daki eğitimim üniversite ve de sonrasıdır, dolayısıyla iyi bir eğitimdir, Almanya'da WT duruşu yaptı diye kimse içeri alınmaz, hakikaten alınmaz. Hocan Şahin hoca ve beneri olduğundan bu insanların yalan yanlış söylemeyeceğine eminim !!
ama bunu ona diyen yanlış bir şey aktarmış, başka yerde bunu demeyin lütfen, çünkü yanlış bilgi o.

2. hocam lat sao veya chisao'nun ötesinde tam mücadele Avcı ekolü yapardı eskiden. Siz de buna devam ediyorsanız, sparring konusu hallolmuş sayılbilir. ama lat sao'da kısıtlı kalmamak şarttır. korumaları giyip yardırmak lazım. bunu yapmıyorsan o bahsettiğim kısıtlı hareketlere maruz ve de hapis kalıyorsun maalesef.

3. sen kendi salonundakileri övüyorsun ve eminim iyidirler, buna sözüm yok. Ama unutma ben senin salonudakileri olmasa bile benzerlerini ve hatta daha iyileini görmüş birisiyim, WT tecrübem fazlasıyla var ve de çevrem de geniştir.
ama sen benim gördüklerimi gördün mü? mesela Muay Thai veya boks çalışanlar ile çalıştın mı? benim sana belki bir üstünlüğüm bu olabilir. ben bu şahısları da gördüm ve emin ol, genel konuşursak, senin tosunlardan daha "tosun"dur bu dallardaki gençler. öyle.
denemesi bedava. sana git kavga demiyorum, denmez zaten böyle bir şey.
Git ve bir kaç antrenmana katıl, kendi gözlerinle gör.

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

TWTKO ne abi? EBMAS çİFÇİ aVCI ewto VARDI BİLİRDİK AMA twtkoYU BEN BİLMİYORUM. mUSTAFA hOCA'NIN OKULU İSE ONUN (oh caps lock açok kalmış kafa_)
adı TWTEO olması lazım :p
şimdi hocam, saygı ve de sevgi çerçevesinde kaldıktan sonra hemen her şeyi tartışmak lazım.
WT de dini veya felsefi inanç olmadığına göre, tartışılabilir bir konu gibi duruyor.
1. Almanya'daki eğitimim üniversite ve de sonrasıdır, dolayısıyla iyi bir eğitimdir, Almanya'da WT duruşu yaptı diye kimse içeri alınmaz, hakikaten alınmaz. Hocan Şahin hoca ve beneri olduğundan bu insanların yalan yanlış söylemeyeceğine eminim !!
ama bunu ona diyen yanlış bir şey aktarmış, başka yerde bunu demeyin lütfen, çünkü yanlış bilgi o.

2. hocam lat sao veya chisao'nun ötesinde tam mücadele Avcı ekolü yapardı eskiden. Siz de buna devam ediyorsanız, sparring konusu hallolmuş sayılbilir. ama lat sao'da kısıtlı kalmamak şarttır. korumaları giyip yardırmak lazım. bunu yapmıyorsan o bahsettiğim kısıtlı hareketlere maruz ve de hapis kalıyorsun maalesef.

3. sen kendi salonundakileri övüyorsun ve eminim iyidirler, buna sözüm yok. Ama unutma ben senin salonudakileri olmasa bile benzerlerini ve hatta daha iyileini görmüş birisiyim, WT tecrübem fazlasıyla var ve de çevrem de geniştir.
ama sen benim gördüklerimi gördün mü? mesela Muay Thai veya boks çalışanlar ile çalıştın mı? benim sana belki bir üstünlüğüm bu olabilir. ben bu şahısları da gördüm ve emin ol, genel konuşursak, senin tosunlardan daha "tosun"dur bu dallardaki gençler. öyle.
denemesi bedava. sana git kavga demiyorum, denmez zaten böyle bir şey.
Git ve bir kaç antrenmana katıl, kendi gözlerinle gör.

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Hocanın belgelerine baktığımda hasan çifçiden var cwto dan var sifu thommy luke dan var ama bize verdiği belgelerde twtko yazdığı için öyle dedim. Şuana kadar hiç sorma gereksinimi duymadım açıkçası
Latsao serbest dövüş demektir zaten latsao 'nun serbest olanına daha gelmedim. Bazı nedenlerden dolayı gecikmeli başlamıştım. Bakalım o seviye geldik mi ne olcak. Salonda o seviye kimse olmadığı için bilmiyorum olanlar o seviyenin ya altında ve üstünde üstler zaten chi sao falan yapıyorlar.
Muay Thai yi ciddi anlamda yapanla denk gelmedim sadece 2 ay yapanlar var ki zaten onlarda birşey yapacak tipler değil. Ama 3 yıldır boks yapan bir arkadaşım var gerçekten sağlam vücud ve güç olarak wtlerden daha iyiler ama sistemden kaynaklanan birşey açıkları fazla...
olmaz zaten bunun farkındayım elimden geldiğince bilgi toplamaya çalışıyorum çeşitli kaynaklardan...

arkadaşlar 23 sayfanın hepsini okuyamadım. Birebirde karşıdakine zarar wermeden etkisiz hale getirebilmek için güreşten daha iyi bir spor görmedim. Şiddet yanlısı değilseniz, biçilmiş kaftandır.

1. Güreşçilerde bir boksöre yakın sewiyede kondisyon olur.
2. Kawgada oyunu güç bozar. 2 sene kick box yapmıs biri olarak söylüyorum. 70 kiloysanız, karşınızdaki 100 kiloluk arkadaşı 2-3 yumrukta yere sermeniz okadar kolay değildir. Mesafeyi koruyamazsanız - ki %90 koruyamayacaksınız - karşınızda 2-3 sert yumruk yemiş, sinirden gözü dönmüş sizden daha güçlü bir düşmanla gırtlak gırtlağa kalacaksınız.
3. Karşınızda sizin kilonuza yakın, yada daha zayıf biri warsa, rakibinize tahmin ettiginizden daha fazla hasar verirsiniz. Bu hasar ölümcül olabilir ki, ben böyle bir olayın olmasındansa esek sudan gelinceye kadar dayak yemeyi tercih ederim.
4. Güreş ata sporumuzdur, ülkemizde bir cok güreş egitimi weren kurulur, spor salonu, hoca mewcuttur. Adını telaffuz etmeye zorlandıgınız spor dalları yerine güreşi secmeniz bana göre daha mantıklıdır.
5. 70 kiloysanız karşınızdaki güreşçi olmadıgı sürece kilosunun bir önemi yoktur. Daha önce güreşle alakası olmayan birisini yere yıkmak, kolunu - bacagını kilitlemek bir güreşçi için cocuk oyuncagıdır.
6. Kimseye istemediginiz taktirde kalıcı hasar wermez, haddini bildirir, sıkma - burkma etkileriyle kan dolaşımını yawaşlatmış olur we takatten kesilen rakibinizi amaçsız hamlelerinden wazgeçirmiş olursunuz.
7. Hiçbir savunma sanatında, güreşle boy ölcüsebilecek sewiyede oyun ögrenemez, kondisyon - güç kazanamazsınız.
8. Özgüven eksikligi yasayan arkadaşlar icin söyliyim, birisiyle iç içe girip son nefesinize kadar güreşmeden yeterli özgüveni de kazanamazsınız..

Kavgadan beladan uzak durunuz, kick box - box tipi sporları yada sözüm ona sawunma sanatlarını "adam döwme" mantalitesiyle ögrenmeyiniz, kullanmayınız. Kawgaya meilli insanların bu amacla bu sporları ögrenmesi genel olarak ya hastanede, ya hapishanede biter. Dışarısı ringlere benzemez. Kalın sağlıcakla..

Benim bildiğim ve şuan Kurslarına dewam ettiğim bi dövüş sporu var ''Free Fighting'' evet serbest dövüş anlamınada gelebilen bu dövüş sanatı mma yani mixed martial arts (karma dövüş sanatları) olarak da nitelendirilebiliyor.Bu spor Sokaktaki herhangi birinin size nasıl karşı koyacağına bağlı olarak öğretilen bir spor.Örnek veriyorm mesela sn karate biliyorsn , karşıdaki bildiğin sokaktan biri karete en gzl karşıdaki karete yaptığında uygulanır.Free fighting ise karşıdakini adam gibi dövmek ders vermek hatta öldürmeye kdr bile gidebiliyor.Örnek veriyorm hepimiz 'taek wondo' stilini duymuşsunuzdur.Onun bana atıcağı yumruk tarzıyla (çevirerk) o gelen yumruğu sağ bilekten yakalayıp anında kolunun 2 yerindn kırabilir bu Free fighting sporu.Bu kdr ama listeye bağlı kalırsam Kick Box kesinlikle

burda sporların degil sporcuların birbirinden üstün olup olmadıgını tartışmalıyız.karetede bacaklar mükemmel çalışır, kick boksta yumrukta tekmede aynı oranda etkilidir, mma da ise herşey vardır fakat hiç bir profosyonel sporcu profosyonel boksor kadar iyi yumruk atamaz orası ayrı. kick boks un içinde de boks var diyebilirsiniz ama boksorun tek ve en buyuk silahı yumruklarıdır butun gücünü üst kısımda toplamıştır.kickboks yapan biri bacaklarınıda kullandıgı için üst kısımda boksor kadar güc toplanması olmaz . boksorler yüze aldıkları darbelerde çok daha dayanıklılardır çünkü en fazla darbeyi yüze alan sporcular boksorlerdir. alt kısımları yanii bacakları üst kısma göre darbeye karşı daha az dayanıklıdır. dovus sporlarının çoğu güzeldir. ve şu spor bu spordan daha iyidir denemez. bazısı tekmeye daha dayılıdır bazısı yumruga ama hepsi güzel sporlardır.sporların birbirlerinden üstünlügü söz konusu olamaz...
sokak kavgalarında hangi dövüş sporuyla ugrasırsanız ugraşın avantaj sizdedir. yeterki karşınızdakine ögrendiklerinizi uygulayabilin. ve dövüş sporlarıyla ugraşan birinin çok zor durumda kalmadıgı sürece sokakta teknik bilgisi olmayan insanlara vurmaması gerekir çünkü bu tip kavgalar ölümle sonuçlanabilir.

İlk Oturtturan ve Yeri Yalatan Her Zaman Avantajlıdır ( 2 Kişiye Kadar ) :D

mma free figth gibi sporlar adamın canını çok kötü yakar.özelliklede free fight ve onun submission(pes ettirme) hareketleri... asla denemeyin :D

Benim bildiğim ve şuan Kurslarına dewam ettiğim bi dövüş sporu var ''Free Fighting'' evet serbest dövüş anlamınada gelebilen bu dövüş sanatı mma yani mixed martial arts (karma dövüş sanatları) olarak da nitelendirilebiliyor.Bu spor Sokaktaki herhangi birinin size nasıl karşı koyacağına bağlı olarak öğretilen bir spor.Örnek veriyorm mesela sn karate biliyorsn , karşıdaki bildiğin sokaktan biri karete en gzl karşıdaki karete yaptığında uygulanır.Free fighting ise karşıdakini adam gibi dövmek ders vermek hatta öldürmeye kdr bile gidebiliyor.Örnek veriyorm hepimiz 'taek wondo' stilini duymuşsunuzdur.Onun bana atıcağı yumruk tarzıyla (çevirerk) o gelen yumruğu sağ bilekten yakalayıp anında kolunun 2 yerindn kırabilir bu Free fighting sporu.Bu kdr ama listeye bağlı kalırsam Kick Box kesinlikle

Merhaba, çalıştığınız free fight sistemi muhakkak etkili teknikler içeriyordur. Ama dediğiniz gibi size her yumruk atanın elini yakalamak o kadar kolay olmayabilir. Özellikle de adam boksörse. Sıradan kişiler için bu dediğiniz mümkün olabilir. Ben açıkçası aikido vb.. gibi "light" sanatlarla kendinizi sokakta pek savunacağınızı düşünmüyorum. Aslında içinde sparring olmayan her sanat bence işe yaramaz. Gerçek durumlarda düşünmeye fırsat yoktur. Antrenmanlarda sparring yapmamış olan adam sokakta başarılı olamaz. İster wing tsun yap ister kick-boks.

Kavga ne kasa bakar ne bileğe. İlk vuran %95 kazanır. Ya ayırırlar, ya da sağlam vurursa iş biter zaten. O yüzden siz siz olun ilk vurmaya bakın :)

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Dövüş sporlarıyla ugraşan birinin çok zor durumda kalmadıgı sürece sokakta teknik bilgisi olmayan insanlara vurmaması gerekir çünkü bu tip kavgalar ölümle sonuçlanabilir.

Lisanslı dövüş sporcularının sokakta kavga etmesi yasak zaten. Cezası var.

kişinin yeteneğine göre değişir bence. benim karate hocam bayan ve yirmili yaşların sonlarında. geçen gün öğrendim, gece yarısı metroda 3 yetişkin adamı indirmiş. tabii zevkinden değil elbette bir olay olmuştur. öle yapılı bir bayan da değildir kendisi (: dövüş sanatından çok bu sanatı kullanan önemli.

Kısa boylu bir insan kickbox yapabilirmi?
Yada Uzun boylu bir insan ne kadar iyi box yapabilir?
Bence bu dövüş sporlarını yapmak kadar yapanların fiziksel halleride önemli. Sonuçta Hiç bir uzun boylu bir kısa boylu kadar iyi yumruk atamaz bence kütleleri eşit oldukça. Yada hiç bir kısa boylu insan uzun boylu bir insan kadar iyi tekme atamaz.
Sokak dövüşünde ise listeye göre kick box seceneği.

Kısa boylu bir insan kickbox yapabilirmi?
Yada Uzun boylu bir insan ne kadar iyi box yapabilir?
Bence bu dövüş sporlarını yapmak kadar yapanların fiziksel halleride önemli. Sonuçta Hiç bir uzun boylu bir kısa boylu kadar iyi yumruk atamaz bence kütleleri eşit oldukça. Yada hiç bir kısa boylu insan uzun boylu bir insan kadar iyi tekme atamaz.
Sokak dövüşünde ise listeye göre kick box seceneği.

buna kendini inandırmışsın ama soylediklerinin çoğu yanlış.
uzun boylularda iyi yumruk atar rakibi yaklaştırmama konusunda çok avantajlıdırlar. kısa boylu kendinden uzun boylu birii ile dovuşurken çok daha fazla eskiv yapıp rakibe yaklaşıp yumruk atmak zorundadır.
iyi tekme atmak içinde uzun boylu olmak buyuk avantaj deildir. mesafe koruma bakımından bi avantajı olabilir fakat
rakibe tekme atarken tek ayak ustunde durdugunda kısa boylu daha az denge sorunu yaşar uzun boylu denge kurmakta daha fazla zorluk çekebilir.

muay thainin listede olmaması ilginç. tabi reklamı yapılmadığı için muay thainin rötuşlanmış versiyonunun kick box olduğunu kimse bilmez.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben ancak 10 -15 yorumu okuyabildim ancak.profesyonel dövüşçuyum şuana kdar defalarca kavga ettim dişarda dovuş sporlarinda yurek co onemlidir yani doğustan kasa sağlam olcak ve istekli dovuşeceksin zevk alacaksin .herkez bişeler sallamiş ufc k-1 felan yanlişlar var doğrular var hee şuan geliyim kinbo sokaka dovuşçusu değil gerçekte bi mma sporcusudur 10 sn yede ko olabilir o bi mega star mega star her zman en iyilerle dovuşur bu olabilecek bişe yani. .gelelim konumuza sokakta herşey bi yukruk bi tekmedir hiç bbişe belli olmaz ama dişarda en çok iş yapan mucadele sporu thai stilidir thaiboxx dur dizdirsek tekme yumruk vuruşlari tam temazli ve cokserttir bel ustu gureşte yapildiği için bir muay thai sporcusu yakin dovuşte yapar.ama tabiki diğer sporlarda cok guzeldir hepsi yapilmaya değerdir.ama ne olursa olsun yaptiğiniz spora guvenmeyin dovuşçuler ringde dovuşur dişarda değil . . Teşekkurler

Back
Yukarı