Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
bir kavgada en avantajlı olan saldırıdan çok savunmayı iyi yapandır.saldırı için fazla efor harcarsınız ancak,savunmada durum tam tersidir.ben burada nin jitsu derim karşında kim olursa olsun tüm zayıf noktalarını bilir ve ortamdaki herşeyi alyhine kullanabilir.konu iyi bir yumruksa zaten belli bir kapasite ye ulaşmış oluyorsun.

kafayı ilk vuran kazanır :D

Boksörlerin müdafası,eskivi,atakları,kaçışları diğer dövüş sporları veya sanatlarına benzemez.Tekvandoda gart yok bir kere sert bir yumruk otursa yüzüne çöker kalırsın.Kickboksdada gart hep açık kickboksta kimsenin gartını kapalı görmedim ama boksörlerin gartları balyozla vursan acılmaz.;)
Saglam bir yumruk en iyi gardı bile acabilir yani cunku hızı iyiyse bilegide kuvvetliyse rakibin gard mutlaka acılacaktır

JKD yapan profesyonel ve müsabık seviyenin üzerinde bir kişi sizin bütün söylediğiniz kişilerle baş edebilecek düzeydedir...JKD olarak bir şık geçmemiş ama şıkları koyan arkadaşa tavsiyemdir JKD yide koy , ayrıca MT(Muay Thai) gibi bir mücadele sporuda unutulmuş , WT(Wing Tsun) gibi gereksiz hareketlerin olduğu bir mücadele sporundan çok daha iyidir MT bunun için MT yide şıklara eklemeni öneriyorum...

"dövüşmeden dövüşcü olunmaz!..."

bu nedenle "müsabakası olmayan sistemler " sadece imajiner (sanal) dünyada kalırlar...

kontakt dövüş sistemlerini sergileyenler,müsabaka yapanlar her zaman konu self defans da olsa avantajlı durumdadırlar...giriş, çıkış, pozisyon, reel etkin teknikler, mesafe ,kondüsyon vb hepsini yaşamışlardır bi şekilde...)

En iyisi 1yıl karate 1yıl kick boxing ve sonunda body yap.:Dbenim gibi(hem taktikleri bil hemde kolların guclu olsun)
yanlış.Karate , tekvando , boks gibi kalıplı gitmeyin hepsinde belli kurallar vardır bunlara alışırsınız burdakiler sokak dövüşüne hazırlanmak istiyor sizin istediğiniz buysa bi boks giderseniz tekmelere çok alışamazsınız , tekvando giderseniz yumruklara pek alışamazsınız ve rakib yakınınıza girdi mi hiçbirşey yapamazsınız , karatede zaten kalıplaşmış takdikler vardır öyle yapılırsa böyle yapılır sokak dövüşünde öyle birşey yoktur kafa atmak , ısırmak , ani sıkışmada deri sıkıp kurtulmak , hayaya vurmak , karına diz atmak , gözlere parmaklarla darbe atmak vbz vbz şeyler yoktur bu mücadele sporlarında oysaki sokakta kural yoktur.Onun için iyi düşünün yok bir yıl karate bir yıl kickboks yapmak :D komik şeyler bunlar bide body gitmek :D komik şeyler bunlar...JKD(JEET KUNE DO) araştırın bulun sokakdövüşlerine sizi hhazırlar...

wing tsun sizi sokakta kalabalık kişilere koruyan EN İYİ dövüş sprudur kick boksta tekme atarken ayağını kaptırırsanki bu kolay olucaktır anında indirirler adamı wing tsunda zaman kaybetmemek için belden yukarı tekme yoktur kick boksu 6 aya öğrenirsin profesyönel olursun
aynı anda bişe bilmeyen 4 kişiyi döversin wing tsunda 4 seneye profesyönel olursun bişe bilmeyen 8 adamı çok rahat şow yaparak döversin

Bence Muay Thai biraz daha avantajlıdır. Şöyle ki sokakta kavga esnasında diz,dirsek,yumruk,ayakta güreş vb. durumlar söz konusudur. Muay Thai'de de bunların hepsi öğretilmekte zaten. Kısa sürelide olsa Muay Thai yaptığım için Muay Thai'yi öneririm. Şıklarda Muay Thai olmadığı için Kickboks seçeneğini işaretledim.

Unutmadan diğer Uzakdoğu dövüş sporlarını çok severim ama o sporlarda başarılı olmak için bence çok erken yaşlarda başlamak lazım. Hareketleri daha iyi kavramak bakımından. Uzakdoğu sporlarından ise Kung-fu yada Taekwando'yu öneririm...

Ayrıca sporların birbirlerine üstünlüğü yoktur. Her sporun kendine özgü felsefesi,kuralı,amacı vardır. Önemli olan bir sporu yapan öğrencinin o sporu nasıl yaptığıdır , nasıl çalıştığıdır , o sporda ne kadar başarılı olduğudur yoksa gerisi boş.

Son düzenleme:
Kavgadan, kavgaya değişir! Toplu bir kavgaya giriyor isen Krav Maga alır. Şayet tektede alır :D (büyük konuşmıyım ama böyle düşünüyorum).

Ula yorumcular az dinleyin hele Jeet Kune Do yaz öğren sizin bütün mücadele sporcularınızı katlamaya geliyorum...

Spor yapan bir insan SPORCUYUM diyen bir insan bence her ne olursa olsun çok zor durumda kalmadıkça canı malı tehlikeye girmedikçe ahlakını bozup kendinden düşük seviyedekilerle uğraşmamalı. Bahane bulup kavga cıkarıp dövmemeli mesela yada dik dik bakana ne bakıyosun lan deyip girişmemeli. Spor özgüven verir ama özgüveni yumruk olarak yansıtmamak lazım :)

kavga etmemişsindirde ondandır uşağım

butun kawgalar ayakta baslayıp yerde bıtıyo sokakta nedense :) her sporun en şanslısı ve en ıyısını bılen avantajlıdır.bazen olur ayagn kayar dayak yersın bazen olur ensene bırı wurur bayılır gdersın.ama şunu soyleyebılırım jeet kune do içlerınde en kapsamlı ve en sertlerınden bırısı.cunku kural yok sınır yok tabular yok.amacı sokak dowusudur zaten.ama sakat bı spor.kımse hasmının dızını sakatlamak gozunu cıkarmak ıstemez başa bela.

bora3852 arkadaşımız doğru söylemiş , Sokak Dövüşlerinde hasmınızla eğer ölümcül bir kavga içersinideyseniz JKD biliyorsanız hasmınıza sınır tanımayacak kadar teknikle karşılık verebilirsiniz.JKD'de teknik çoktur ve diğer sanatlara göre en iyisidir...

bora3852 arkadaşımız doğru söylemiş , Sokak Dövüşlerinde hasmınızla eğer ölümcül bir kavga içersinideyseniz JKD biliyorsanız hasmınıza sınır tanımayacak kadar teknikle karşılık verebilirsiniz.JKD'de teknik çoktur ve diğer sanatlara göre en iyisidir...
@ Bora3852 ve SIR_Arawn;
yahu bu jeet kune do dediğiniz sporu nerede öğreneceğiz?
:lol:
baksanıza inanılmaz bir şeymiş!!!

a32
Arkadaşlar kim size böyle üfürmelerle geliyor, sizleri kim dolduruyor?
Tam vuruşlu dalları gördünüz mü? Bu adamlarla maç yaptınız veya spar?
boks,kick boks, muay thai gibi "sağlam" dallara ayıp şu yazdığınız "saçmalıklar".

@ Bora3852 ve SIR_Arawn;
yahu bu jeet kune do dediğiniz sporu nerede öğreneceğiz?
:lol:
baksanıza inanılmaz bir şeymiş!!!

a32
Arkadaşlar kim size böyle üfürmelerle geliyor, sizleri kim dolduruyor?
Tam vuruşlu dalları gördünüz mü? Bu adamlarla maç yaptınız veya spar?
boks,kick boks, muay thai gibi "sağlam" dallara ayıp şu yazdığınız "saçmalıklar".
beyler sizin tam vuruşlu dallarınız dediğiniz boks , kickboks , muay thai vbz dediğiniz bütün branşlardaki müsabık en iyi seviyedeki insanlar hiç bir zaman müsabık bir Jeet Kune Do'cuyu yenemicek burda hayaller görmeyin üfürmeciler felan , Bruce Lee 1964 yılında Jeet Kune Do'yu belli başlı mücadele sporlarıyla karıştırarak oluşturdu.Türkiyemizde pek yaygın olmadığı için bilinmeyen bu spor sizin gibi bilinçsiz insanların önünde üfürmeler doldurmalar olarak görülüyor.Unutmayın ki kalıplaşmış sistemlerin içerisinde kalıyorsunuz.Ama Jeet Kune Do öyle değildir insan JKD yaparken su gibi değişken olur.Nerede ne yapacağı hiç bir zaman bir kalıba bağlı olarak ilerlemez...Biraz araştırında karşımıza çıkın lütfen

oooff offf sir arawn sana demedik mi izmir de jkd yok orası çakma jkd gösteriyo git MT yap kic boks yap diye bizzat ben kandim demiştim kafa_ mücadele sporları forumunda
a32
aslında buraya yazmayacaktım bana ne ne halin varsa gör. hyper_
benim yazma sebebim derkreiger.kafa_
Derk hocam bu arada bu trollükle en birinci JKD hakkında gram bilgisi olmayan gençlerin lafıyla sakın şimdi içerlenip WT eleştiri gibi bi tanede dillere destan JKD eleştirisi yazar da sonra bi daha sittin sene bu ülkede JKD ilerlemez. :D :D :D
Şaka bir yana arkadaşlar jkd özelliklde bu forumda çok yanlış tanınıtor genelde yazanlar bilgisiz bruce lee hayranı gençler ya da sir arawn gibi kandırıkçı tipler peşinde koşan insanlar oluyor malesef.
JKD sizi terminatör yapmaaazzzz a32 spor lan bu spor duh eger begenine yeteneklerine uygunsa çalışmaktan zevk alıyosan yaparsın oldu bitti.Ne! yok kick boksculara çamur at boksculara çamur at yok karate bilmem nasıl.
Ya özelliklede jkd camiası bu tarz şeylerle hiç ilgilenmez adam gibi sporunu yapar herkes.Bize ne kick boks cu dan karateciden.Biz sporumuzu yaparız.Sir arawn ın gittigi yarin kesinlikle jkd ile bir alakası yoktur.drs aldığı kişi Yüksel Yılmaz ın öğrencisidir.Ne yazıkki bu kişi JKD nin bilinmediği yıllarda 20 sene önce sadece adını kullanarak isim yapıp JKD öğretiyorum diye insanları kandırmış.Bir sürü saçmalıkla insanların beynini bulandırmıştır.Aha bu sir arawn adlı yeni yetme beyni bulanan gençlerin canlı örnağidirrrr

Back
Yukarı