Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
Sir Arawn AVrasya JKD ye inanıyor kardeşim boşa muhamele yapıp burda yalanlamalar yapma varsa bir iddanız kanıtlayın Yüksel Yılmaz hoca ile bir müsabaka yapın ? sadece bir müsabaka kazanın JKD ???Kanıtlayın Yüksel Yılmaz hocadan iyi olduğunuz adam Avrasya JKD kurdu siz hala geri insanlar ... JKD farklıdır kimseye çamur atmıyoruz kardeşim JKD o diğer mücadele sporlarına benzemez nerde hangi tekniği kullanıcağı açığı nasıl bulucağı gardı herşeyi bir fark yaratır bilgisiler burda konuşmayın pek! JKD55(bilgisiz bakmayın ne dediğini bilmiyor)Seçkin mi ne o lavuk varya sizin klubünüzde şahsen bak ben söyliyorum 1 sene sonra ben gelip JKD bilgimle dövücem onu istanbulda...

abi hakiki bir yağlı güreşciye rastlarsan Allah merhamet etsin artık. Vursan işlemez lakin kolundan bi tuttumu tüm kemiklerini kırar koyar seni.:D

sokak dövüşünde karşındakine zarar vermek istiyorsan kesinlikle birinci tercih rusların TEKNİKA sıdır.
eğer saldırıları bertaraf etmek istersen, kalabalık saldırılara da karşı randori teknikleri AIKIDO

bu ikisi de her durumda sizi sağlam çıkartacaktır

abi hakiki bir yağlı güreşciye rastlarsan Allah merhamet etsin artık. Vursan işlemez lakin kolundan bi tuttumu tüm kemiklerini kırar koyar seni.:D
pek teknik yoktur güreçte ondan teknik gücü bitirir...ama hem teknik hem gücün varsa istersen 3 metre olsn güreşçi :D

bana göre sokakta en çok işe yarayan muay thai. eski bir muay thai cı olduğum için değil dışarıda başıma gelen olaydan sonra anladım. 3 kişi nin arasından dimdik ayakta kaldım .

not: eğer hızlı ve güçlü yurmuk atmak istiorsanız alın elinize 5kg lık 2 dumble. onları elinizdeyken yumruk çalışın 1 aya kalmadan ne kadar hızlanıp ne kadar güçlü atıosunuz görürsünüz

Kesinlikle en iyi dövüş sporu Bruce Lee'nin tarzı ; Jeet Kune doo dur ; bence.

Kardeş sokakta en yararlısı mma(mixed martial arts) yanı karma dovus sanatları ama bunu ıyıce ogrenmek ıcın 4-5 sene belkı daha fazla bı surec ıster ama en iyisi odur.Ondan sonra box gelır cunku cok sert yumruk atarsın sonra muay thai hız esneklık sayesınde kazanırsın. ;) :D

hayalperest gençler JKD dünya çapında yeni olduğu için müsabakaları muay thai kuralları içerisinde yapılıyor...

Kim ne derse desin UFC tarzı en iyi

UFC tarzı diye bir tarz olduğunu düşünmüyorum dostum :) UFC bir turnuva galiba MMA'cıların çıktığı yaptığı emin ol ki :) Jeet Kune Do dövüşçüsü o UFCcilerle başa çok kolay çıkıcaktır...

UFC tarzı diye bir tarz olduğunu düşünmüyorum dostum :) UFC bir turnuva galiba MMA'cıların çıktığı yaptığı emin ol ki :) Jeet Kune Do dövüşçüsü o UFCcilerle başa çok kolay çıkıcaktır...

sen ne dediğimi anladın....tartışma ortamı yaratna iyi günler

2 doğru, 1 yanlış.
dostum öncelikle bir Jeet Kune Do hakkında bilgi edin sonra yanlış olduğunu idda et.O ünlü UFCcilerin olduğu turnuvaya bir Tommy Carruthers girsin bak bir tane canlı çıkıyor mu?yanlış anlama ordaki isimler ünlü diye Tommy Carruthers ı yazdım.Tommy Carruthers'da bir Jeet Kune Do cevheri.

Aslında Muay Thai ve Kick boks yapan biri olarak burada bir şık eksik kalmış.Oda tabiki Muay thai.Neden derseniz bu iki sporda da tekme ve yumruk kombineleri normal bir insan gibi değilde vücut ağırlığı verilerek vurulur.Yani 10 kg ağırlığında bir yumruğu düşünün birde 80 kg ağırlığındaki bir yumruğu.Özellikle bizde baldır ve mide-karaciğer bölgelerine çok çalışılır.Lapadan da ziyade bizdeki temel sistem sparring (eşli dövüş idmanı) dır.O yüzden bu iki sporu yapan birinin sokakta kavga etmesi çok çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.Nitekim bundan 3 sene önce İzmir Çankaya'da 2 metreden uzun adam bir 1.65 lik bir adamla kavgaya tutuştu.Ama sırım olanın bilmediği 1.65 lik adamın tayland pattara'da muay thai ve kick boks eğitimi aldığı.Sonuç ne oldu derseniz o 1.65 lik adam 2 metrelik adamı 15 dakika içinde neredeyse vücudundaki tüm kemikleri kırdı.Adam 25 gün işgörmez raporu aldığı gibi 1.5 ay hastanede alçılar içinde yattı.Bunu nerden biliyorum derseniz bu 1.65 lik adam benim hocamdı :p

Back
Yukarı