Sol kol daha uzun, genetik başa bela bisey:D

Arkadaşlar benim sol kolum daha uzun, bu yuzden bench press yaparken dengeyi koruyamıyorum ve dikkat ettim sol gogus daha cok gelismis. Bench press bırakmak gibi bi durumum yok ama aradaki denge bozuklugunu anca bireysel dumble press lerlemi duzeltebilirim sizce? ayrıca sol trapez sol omuzdada aynı gelisim sorunu olmaya basladı. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

dumbell pres mantıklı ama nekadar uzun dengeni bozacak kadar olması için 4 5 cm gerek sanırım yani bilemedim şimdi tam olarak ama ciddi anlamda rahatsız ediyorsa
dumbell temiz çözüm

aslinda oyle cok buyuk bi fark yok ama barı iki taraftan simetrik bi sekilde tuttuğumda isin buyuk bi kısmının sol kola verildiğini hissediyorum kendimce duzeltmeye calistim sol taraftan biraz daha genis tuttum ama ne çare dedigin gibi dumble çalışması çözüm gibi... yas 26 olduğu için kol uzatması ne kadar çare olur bilmem ama denemeye değermi?

Bir kolunuzun diğerinden kısa olduğuna emin misiniz ? Ölçtünüz mü ?

Bardaki dengesiz duruşun kollarınızın orantısızlığından değilde bir kolunuzun diğer kolunuzdan daha güçsüz olduğundan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Hangi kolunuz bench presste aşağıda kalıyorsa o kolunuzu güçlendirin sorun kalmayacaktır tahminimce.
Kolay gelsin.

2 cm gibi bi fark war ama dediğiniz gibi bi kolumun diğerine göre güçsüz olmasından kaynaklanması olası. Belkide omurga eğriliğidir, çünkü dikkat ettim hep sol taraflarda dengesizlik var, mesela sol trapez daha belirginken omuz başı daha az belirgin sağ tarafa göre:D

aslında normal hayatımda sorun teşkil eden bi durum değil bu, sadece bar kullandığım durumlarda denge sorun o yüzden dumble press ler yararli olur mu diye yorum istemistim genel anlamda tavsiyeler o yonde gibi:D

Back
Yukarı