solgar vm 75 mi vm 2000 mi?

arkadaşlar içeriğine baktım da vm 75 daha iyi gibi geldi fakat ben aslında bi zma yapmak istiyordum daha sonra bunu buldum tabiki biraz dozajı düşük olacak ama aynı işi görür mü acaba...
solgar a bi marka olarak sonuna kadar güvenen biriyim ama "one a day-men" ya da "one a day -max "multivitaminde çok daha ii bi formülasyon sunuyo....tıp fakültelerinde önerilen de bi marka multivitaminde...

"one a day-max"

A vitamini 5000 IU
B1 Vitamini 1.5 mg
B2 Vitamini 1.7 mg
B6 Vitamini 2 mg
B12 Vitamini 6 mcg
B2 vitamini 1.7 mg
C Vitamini 60 mg
D Vitamini 400 IU
E Vitamini 30 IU
Biotin 30 mcg
Folik Asit 0.4 mg
Niasin 20 mg
Pantotenik asit 10 mg
Mineraller
Demir 18 mg
İyodür 150 mcg
Kalsiyum 130 mg
Klorür 34 mg
Magnezyum 100 mg
Potasyum 37.5 mg
Mangan 2.5 mg
Bakır 2 mg
Çinko 15 mg
Krom 10 mcg
Molibden 10 mcg
Selenyum 10 mcg

"one a day men"

A vitamini 5000 IU
C vitamini 90 mg
D vitamini 400 IU
E vitamini 45 IU
B1 vitamini 2.25 mg
B2 vitamini 2.55 mg
Niasin 20 mg
B6 vitamini 3 mg
B12 vitamini 9 mcg
Folik asit 0.4 mg
Pantotenik asit 10 mg
Mineraller
İyodür 150 mcg
Magnezyum 100 mg
Çinko 15 mg
Selenyum 87.5 mcg
Bakır 2 mg
Mangan 3.5 mg
Krom 150 mcg
Molibden 42 mcg
Klorür 34 mg
Potasyum 37.5 mg

saol one a day solgara göre fiyat bakımından daha avantajlı gibi görünüyor...

one a day beş para etmez arkadaşlar..onun yerine cok daha uygun vitaminler var...onu alacagınıza idin, bemiks ve megadyni kombine edin cok daha iyi...bemiksin hem b complex vitamini var ayrı hemde c vitamini var ayrı ayrı kutularda satılıyr ikiside....3 ünü alsanız eger, megadyn, bemiks c vit, bemiks b complex vitamini, toplam 9 ytl maliyetii + yüksek oranlarda vitamin degerleri...ayrıca solgara neden bu kadar cok takıldınız anlayamadım...solgar fiyatının hakkını kesinlikle vermiyor...o paraya aynı oranlarla karşılık vermiyor maalesef...ben tercih etmedim etmeyecegim de...

D.Wolf..kimyager gibi konuşmuşsun...ürünün içeriği yukarıda...one a day bugün özellikle kanser hastalarına fakültelerde prof. ler tarafından güvenle önerilen bi marka... konu sağlıksa özellikle ödenen paradan ziyade aldığı sertifikalara bakanlardanım...solgar da bu konuda tatmin edici...

valla krn, ben kimyager gibi konuşmadım, one a day hakkında forumda daha önce bir sürü yazılar yazıldı ve onun amerikada marketlerde bile satıldıgı söyleniyor...hatta yapılan laboratuar çalışmalarında verilen oranlarla deneyde ölçülen oranların aynı olmadıgı da gölenmlenmiştir....forumda yazıyor hepsi...kaliteye cok bakmana gerek yok, vitamin vitamindir...bemiks markasını da küçümsemene gerek yok, eczacıbaşının bir ürünüdür bemiks...

bu iki vitaminden birisini alacam. ama hangisini almalıyım bilemiyorum. vm 2000 daha yeni bir ürün. içerikleri farklı . siz ne tavsiye edersiniz?

VM 2000 ve VM 75 arasındaki fark VM 2000'in bir multi-besin, VM 75'in bir multivitamin/multimineral takviyesi olmasıdır.

VM 75'in her tabletinde temel vitamin ve minerallerin tamamı optimum dozlarda bulunmaktadır.VM 75 yoğun olarak B kompleks vitaminlerini içerir. VM 75 yoğun çalışan, yüksek tempolu genç kişiler (sporcular, gençler) için daha uygun olup enerji desteği sağlamaya yardımcıdır. VM 2000'de ise VM 75'de bulunan vitamin ve minerallere ek olarak antioksidan etkili bir bitki karışımı ile aminoasitlerin bir karışımı ilave edilmiştir. Bu sayede vücudun antioksidan savunma sistemine ve bağışıklık sistemine destek olur.

Normal şartlar altında temel vitamin ve mineral desteği almak için günde 1 tablet VM 75 yeterlidir. Ancak gerek Akdeniz mutfağına yakın beslenme tarzımızın olması, gerekse güneş ışınlarını yeterince alabiliyor olmamız açısından VM 2000 de bizim için yeterli olabilmektedir. VM 2000'in günde 1 veya 2 kullanılabilmesinin avantajından faydalanmak gerekirse, normal günlerde sabahları tok karnına günde 1 tablet VM 2000 kullanıp, aşırı yoğun tempolu günlerde (iş yoğunluğu, egzersiz yapılıyor olması, aşırı stresin var olduğu günlerde) sabahın yanında öğlen de tok karnına 1 tablet VM 2000 kullanılabilir. Bu hem standart günlerde, yeterince alamadığımız vitamin ve minerallerin alınmasını sağlayacak hem de aşırı tempolu günlerde ekstradan ihtiyaç duyulan besin desteklerini alınabilmesini sağlayacaktır.

Solgar Destek
Ecz. Dilge Koçak'tan Alıntıdır.

Son düzenleme:
Ya Arkadaslar ben simdi evde body yapıorum programımda baya iyi 1 ayda yeternce vucut geliştrdigime inanıorum ben simdi bu Solgar VM 75 alsam her spor yaptıktan sonra yada baslamadan 15-20 dk once alsam sporumda daha etkili sonuc alırmıyım teşekkürler...

Ya Arkadaslar ben simdi evde body yapıorum programımda baya iyi 1 ayda yeternce vucut geliştrdigime inanıorum ben simdi bu Solgar VM 75 alsam her spor yaptıktan sonra yada baslamadan 15-20 dk once alsam sporumda daha etkili sonuc alırmıyım teşekkürler...

Ne gibi bir etki bekliyorsun ?Bunlar vitamindir.Kullanım amacı ve sonuçları da bellidir.

15-20 dakika önce veya 2 saat önce kullanman ağırlık antrenmenında herhangi bir performans artışı sağlamaz.Yanlış ürüne bakıyorsun.Sen anladığım kadarı ile gelişimi hedefliyorsun.amino,whey,creatin gibi ürünleri bir incele.

vm 75

İçerik Bilgisi

Her tablette;
Doğal beta karaten 4,5 mg
Diğer karatenoidler 12 mcg
C vitamini (I-askorbik asit) 250 mg
D vitamini (kolekalsiterol) 10 mcg
E vitamini (150 ıu; d-alta tokoteril süksinat) 100 mg
B1 vitamini (tiamin mononitrat) 75 mg
B2 vitamini (ribotlavin) 92 mg
B3 vitamini (niasin) 75 mg
B6 vitamini (pridoksin HCl) 25 mg
B12 vitamini (kabalamin) 75 mcg
Folik asit 400 mcg
Biotin 75 mcg
Pantotenik asit (d-Ca pantotenat) 75 mg
inositol 75 mg
Kolin (bitartarat) 31 mg
Kalsiyum (askorbat şelatı, karbonat) 20 mg
Magnezyum 10 mg
Potasyum 1,8 mg
Kram (aminoasit şelatı) 25 mcg
Molibden (aminoasit şelatı) 25 mcg
Çinko 10 mg
Demir (bisglisinat) 1,3 mg
Manganez 1 mg
Boran (aminoasit şelatı, glisinat) 0,5 mg
Selenyum (I-selenometiyonin) 25 mcg
iyat (potasyum iyodür) 150 mcg
Turunçgil biotlavonoid kompleksi 25 mg
Betain HCl 25 mg
Rutin 25 mg
Hesperidin 4,4 mg
Bakır 1 mg
Gıda bazlı bitki karışımı 4 mg

vm2000

İçerik Bilgisi
Her iki tablette
Doğal beta karoten (A vitamini öncülü) 12 mg
Karotenoid karışımı 230 mcg
(alfa karotenoid, lutein ,zeaksantin ,kriptoksantin)
C Vitamini (kalsiyum askorbat) 300 mg
D Vitamini (200 IU, ergokalsiferol) 10 mcg
E Vitamini (200 IU, D-alfa tokoferil süksinat) 134 mg
B1 Vitamini (tiamin mononitra\) 100 mg
B2 Vitamini (riboflavin) 100 mg
B3 Vitamini (niasin, niasinamid) 100 mg
B6 Vitamini (pridoksin HCl) 26 mg
B12 Vitamini (kobalamin) 100 mcg
Folik asit 400 mcg
Pantotenik asit (Ca pantotenat) 100 mg
inositol 100 mg
Kolin (bitartarat) 42 mg
Kalsiyum (askorbat, karbonat, şelat) 66 mg
Magnezyum (oksit, şelat) 30 mg
Demir (ferro sülfat, bisglisinat) 10 mg
Betain HCl 26 mg
Pridoksal-5-fosfat 20 mg
Çinko (oksit,şelat) 16 mg
Boron (kompleks) 2 mg
Potasyum (klorid kompleks) 10 mg
Soya lesitini 20 mg
Manganez (glukonat, şelat) 2 mg
Bakır (glukonat, oksit, şelat) 2 mg
Biotin 100 mcg
L -Ornitin HCl 6 mg
Selenyum (selenometiyonin) 26 mcg
L-Glutatyon 6 mg
Taurin 6 mg
Molibden (şelat) 50 mcg
Iyot (potasyum iyodür) 150 mcg
Krom (pikolinat) 26 mcg
Izole soya proteini y.m.
Gıda bazlı bitki karışımı 260 mg

Umarım hassas noktayı görmüşsünüzdür. Vm 2000 'in içerik değerleri her 2 tablette diye başlıyor, vm 75 ise her tablette. karar sizin :)

spor yapmasan da bu ürünü kullanabilirsin, vitamin sonuçta..

Konuyu hortlatıcaz ama bide bu karşılaştırmaya solgar multiple male ile gnc mega men eklesek sonuç nasıl olur.
vm75 sabah alsak gece yatarkende solgar zma alsak fazla gelir mi sizce

ilk olarak vm2000 kullanmıştım çok bir etkisini hissetmedim.2 ay önce vm 75 aldım etkisi çok fazla iştah açıyor.Psikolojik olarakta daha iyi hissettiriyo zindelik veriyor.Sporcular için kesinlikle vm75 derim....

one a day beş para etmez arkadaşlar..onun yerine cok daha uygun vitaminler var...onu alacagınıza idin, bemiks ve megadyni kombine edin cok daha iyi...bemiksin hem b complex vitamini var ayrı hemde c vitamini var ayrı ayrı kutularda satılıyr ikiside....3 ünü alsanız eger, megadyn, bemiks c vit, bemiks b complex vitamini, toplam 9 ytl maliyetii + yüksek oranlarda vitamin degerleri...ayrıca solgara neden bu kadar cok takıldınız anlayamadım...solgar fiyatının hakkını kesinlikle vermiyor...o paraya aynı oranlarla karşılık vermiyor maalesef...ben tercih etmedim etmeyecegim de...
tercih etmedim etmeyeceğimde demişsiniz ? buradan solgar marka ürün kullanmadığınızı çıkarıyorum ve kesip atmışsınız gerçekten yanıltıcı bir yorum daha dikkatli olabilir miyiz. İnsanlar gerçekten bilgi edinmek için giriyorlar buraya kullanmayan birinin yorumlarını okumak için değil.

vm 2000 kullanıyorum, değerler açısından vm75in yarısı etmiyor. özellikle kış ayında d vitamini açısından vm 75 daha mantıklı. 3-5 tane kaldı vm2000'den. biter bitmez vm 75 alacağım.
bir de uzun süreli kullanımlarda ara vermek gerekir mi acaba?

ilk olarak vm2000 kullanmıştım çok bir etkisini hissetmedim.2 ay önce vm 75 aldım etkisi çok fazla iştah açıyor.Psikolojik olarakta daha iyi hissettiriyo zindelik veriyor.Sporcular için kesinlikle vm75 derim....
[DOUBLEPOST=1504776288][/DOUBLEPOST]Vm75 i ne zaman kullanıyodun kahvaltıdan sonramı antrenmandan sonramı

Back
Yukarı