Son Plan / Natural Devam - Push Pull Legs!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan khephnes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ego dediğin şeyin ne zaman kaybolacağını bilemezsin zaten carpe, hele ki bilgi tartışması yaparken o egoyu bir yere bırakmazsan(karşındaki kör cahil bir insan ise o ayrı tabi de) ne karşındakine birşey verebilir ne de alabilirsin...otorite mevzuna gelince, bir kimse bilimadamı olmadığı müddetçe benim gözümde otorite değildir zaten...

ben senin izlediğin beslenme şekline saygı duyuyorum ama kendim uygulamayı kesinlikle düşünmüyorum , kim nasıl mutlu oluyor nasıl verim alıyorsa öyle uygulasın, dedim ya mesela ben değil 15 saat aç kalmayı 4 saat aç gitsem idmana benchte 3 set çıkaramam...bunu söylerken kafadan salladığımı düşünme sakın ,öğrenciyim ve her saniye yemek yiyecek vaktim olmuyor bazen sabah 7.30 da kahvaltı edip 12 30 da idmana gidiyorum ve inan yaptığım idman idman olmuyor...neyse carpe bence khep'e yönelelim artık :)

bu arada allahını seversen ben 100 gram karbo ile almassan creatini hücreye girmez mi dedim :)
200 ml meyve suyuyla alsan bile hücreye girecek, ben kan şekerini biraz daha yükseltmesi için öyle diyorum ki sen buna inanmıyorsun :)

khep resim istiyoruz, resimsiz günlük olur mu hiç resim koy bize de eleştiri yapalım...

Son düzenleme:
Eger uygun bir gune denk getirebilirsem ben de uzun sureli aclikla antrenmana gitme olayini denemek istiyorum, dedigim gibi ozellikle sabahin erken saatlerinde kahvaltisiz ac karnina yapilacak compound movements icerikli bir antrenman gh rush yaptirabilir adama. Ant oncesi vento, bcaa ve c vit atacagim icin de katabolik sureci engellemis olurum boylelikle, teoride her sey yerli yerine oturuyor. Birkac denemeden sonra, -eger deneyebilirsem- bende nasil bir etki yarattigini burdan duyururum elbette.

speedtouch, 2. sayfanin sonuna bir foto eklemistin gozden mi kacti? Valla pek de iyi olmayan bir kol omuz fotosuydu ancak gogsume hic guvenmiyorum o yuzden direkt ciplak gogusten cekmedim, ha gerci bundan kol ve omzuma guveniyorum anlami cikmasin, eger fotoyu gozden kacirdiysan baktiginda goreceksin ki triceps yoook! :)

Ekleyeyim tekrardan sanirim mesajlar birlestirildigi icin gozden kacmis;
http://tinypic.com/view.php?pic=33mmv69&s=6

Ama haklisin gunlugu fotolarla desteklemeyi ben de istiyorum, su birkac hafta daha gecsin biraz daha toparlayayim bir seyler eklemeyi dusunuyorum, ozellikle Ex'in cok istedigi su quad fotosunu cekecegim artik ama killi bacaklardan kurtulsam daha iyi olacak.

Bu arada bacak antrenmanini biraz sekillendirdim gibi, adam gibi bacak girmek istiyorum, esasen pek ayrim yapmam fakat bacagi ozellikle quadlari ayri bir onemle calistigimi soyleyebilirim, bu yuzden duzgun bir bacak rutinine ihtiyacim var, salonda rack yok, soyle bir program dusundum;

Breathing squat - 3 sets x 20 reps
Bulgarian split squat - 3 sets x 8 - 10 reps (her bacak icin)
Db SLDL - 3 sets x 8 - 10 reps
Standing db calf raise - 3 sets x failer

20 tekrarli squat cidden cok yorucu oluyor dolayisiyla quad icin iki hareket fazlasiyla yeterli olur diye dusundum, boyle bakildiginda yetersiz gibi gorunuyor gerci. Leg press plaka tasi vs. cok yipratici oluyor onunla ugrasmak istemiyorum, belki iki set de lunges yaparim, ancak bulgarian squat lunges gibi zaten. Tam karar veremedim, bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.

PS: Kreatin olayini belirtmeyi unuttum. Valla her seferinde uzum suyu elma suyu falan almak zor geldigi icin direkt evimin yakinindaki diasa'dan gidip ice tea almistim, whey, kreatin, ice tea karistirip goturuyordum, nasil olsa iceriginde seker var diyerek. Tabii malto dextrose daha iyi secimler olabilirdi ya da soylediginiz gibi uzum suyu ancak ice tea de ihtiyac gorebilir mi diye dusunuyorum. Bir de bu karisim cok kopuruyor valla mide bulandirici, o yuzden ne yapsam bilemedim. Daha onceden hep su whey kreatin gotururdum post wo shake olarak, ayni sekilde devam mi etsem diyorum ancak kreatinin seker uzerinden calismasi durumu dusundurucu. Bunu iyice arastirmali.

Son düzenleme:
Eğer ille kreatini şeker ile alacağım diyorsan, Celltech vb. ürünlere yönelmeni öneririm khep. Hem miden bulanmaz, hem her Allah'ın günü meyve suyu aramakla uğraşmazsın. Ben zamanında iki kutu Celltech bitirmiştim, fena sayılmaz.

p.s: Bak senin sayende benim de aklıma geldi Celltech, antrenman sonrası protein tozu yerine Celltech mi alsam diye düşünmeye başladım bile. :)

Son düzenleme:
Yav bunlara gerek yok. Kreatinin sekerle yüksek emilim sağladığı doğrudur ama sıvı kaynaklar gerekmiyor illa. Beyaz ekmek, simit, küp şekerde olur. Gİ yüksek olsun yeter.

Hatta ilginç birşey istersen jelibon öneriyim. Kolalılarda maltodextrin ve sığır jelatini var. İkiside bize lazım olan şeyler. Düzenli kullanımda eklemler ve kıkırdak sakatlığından koruyor ve mevcut olan sakatlığın iyileşmesini hızlandırıyor.

Eger uygun bir gune denk getirebilirsem ben de uzun sureli aclikla antrenmana gitme olayini denemek istiyorum, dedigim gibi ozellikle sabahin erken saatlerinde kahvaltisiz ac karnina yapilacak compound movements icerikli bir antrenman gh rush yaptirabilir adama. Ant oncesi vento, bcaa ve c vit atacagim icin de katabolik sureci engellemis olurum boylelikle, teoride her sey yerli yerine oturuyor. Birkac denemeden sonra, -eger deneyebilirsem- bende nasil bir etki yarattigini burdan duyururum elbette.

speedtouch, 2. sayfanin sonuna bir foto eklemistin gozden mi kacti? Valla pek de iyi olmayan bir kol omuz fotosuydu ancak gogsume hic guvenmiyorum o yuzden direkt ciplak gogusten cekmedim, ha gerci bundan kol ve omzuma guveniyorum anlami cikmasin, eger fotoyu gozden kacirdiysan baktiginda goreceksin ki triceps yoook! :)

Ekleyeyim tekrardan sanirim mesajlar birlestirildigi icin gozden kacmis;
http://tinypic.com/view.php?pic=33mmv69&s=6

Ama haklisin gunlugu fotolarla desteklemeyi ben de istiyorum, su birkac hafta daha gecsin biraz daha toparlayayim bir seyler eklemeyi dusunuyorum, ozellikle Ex'in cok istedigi su quad fotosunu cekecegim artik ama killi bacaklardan kurtulsam daha iyi olacak.

Bu arada bacak antrenmanini biraz sekillendirdim gibi, adam gibi bacak girmek istiyorum, esasen pek ayrim yapmam fakat bacagi ozellikle quadlari ayri bir onemle calistigimi soyleyebilirim, bu yuzden duzgun bir bacak rutinine ihtiyacim var, salonda rack yok, soyle bir program dusundum;

Breathing squat - 3 sets x 20 reps
Bulgarian split squat - 3 sets x 8 - 10 reps (her bacak icin)
Db SLDL - 3 sets x 8 - 10 reps
Standing db calf raise - 3 sets x failer

20 tekrarli squat cidden cok yorucu oluyor dolayisiyla quad icin iki hareket fazlasiyla yeterli olur diye dusundum, boyle bakildiginda yetersiz gibi gorunuyor gerci. Leg press plaka tasi vs. cok yipratici oluyor onunla ugrasmak istemiyorum, belki iki set de lunges yaparim, ancak bulgarian squat lunges gibi zaten. Tam karar veremedim, bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.

PS: Kreatin olayini belirtmeyi unuttum. Valla her seferinde uzum suyu elma suyu falan almak zor geldigi icin direkt evimin yakinindaki diasa'dan gidip ice tea almistim, whey, kreatin, ice tea karistirip goturuyordum, nasil olsa iceriginde seker var diyerek. Tabii malto dextrose daha iyi secimler olabilirdi ya da soylediginiz gibi uzum suyu ancak ice tea de ihtiyac gorebilir mi diye dusunuyorum. Bir de bu karisim cok kopuruyor valla mide bulandirici, o yuzden ne yapsam bilemedim. Daha onceden hep su whey kreatin gotururdum post wo shake olarak, ayni sekilde devam mi etsem diyorum ancak kreatinin seker uzerinden calismasi durumu dusundurucu. Bunu iyice arastirmali.

çok kasacak bişey değil khep insülin yükseltecek bir karb kaynağı olaak işte creatin yanında, şeker ile çalışır derken bu kastediliyor...330 ml ice-tea'de 9 gram şeker var bence az, normal vişne şeftali üzüm suyu daha iyi olur...

resim önemli khep teşekkürler, çünkü vucudun gelişimini gözlemleyeceğiz bu sayede,
not:bodyci adam kendini hiçbir zaman yeteli görmez khep,çıplak foto lazım,her hafta 1 tane yüklemeni rica ediyorum :)

Kol kaç cm? Omuz kaç cm? Kolun benimkinden güzel duruyor :D

Eyvallah da ufagim ben kol omuz ayrimim fena degil sadece, kolum da buyuk degil 37-38 falan olmali daha yuksek olmadigina eminim gerci uzun zamandir olcume girmiyorum, omzu da bilmiyorum acikcasi. :)

188 falan boy 86 kg'den 81'lere dustum iste hastalik sebebiyle, 83.5'leri gormustum bugun tartildim ac karnina yine 81 gosteriyordu cildiricam cidden kafa_

Valla dirty bulk falan ama bu sabah kendimi alamayip henuz dun satin almis oldugum gold fistik ezmesinin neredeyse ceyregini bitirdim bir oturusta, su anda da yememek icin kendimi zor tutuyorum argh, ne guzel sey o oyle <3

Fındık fıstık ezmesi öyle bişey, mümkün değil günde bi çay-tatlı kaşığı yemeye çalışmak. Hele bide bulabilirseniz hediye gelmişti bana antep fıstığı ezmesi. Ağzım sulandı.

ben senin izlediğin beslenme şekline saygı duyuyorum ama kendim uygulamayı kesinlikle düşünmüyorum , kim nasıl mutlu oluyor nasıl verim alıyorsa öyle uygulasın, dedim ya mesela ben değil 15 saat aç kalmayı 4 saat aç gitsem idmana benchte 3 set çıkaramam...bunu söylerken kafadan salladığımı düşünme sakın ,öğrenciyim ve her saniye yemek yiyecek vaktim olmuyor bazen sabah 7.30 da kahvaltı edip 12 30 da idmana gidiyorum ve inan yaptığım idman idman olmuyor...neyse carpe bence khep'e yönelelim artık :)
Speed yanlıs anlama olmasın.

Ben demiyorumki doğrusu budur , bu sistemle başarı yakalanır gerisi hikayedir diye.
Tartıştığımız konuların aslında ne kadar önemsiz oldugunu bu şekilde deneyip anlayabılırsın.
Arasıtrma zart zurt cogu kişi zaten bunları önemsemiyor o yuzden diyorum bende bi deneyin ondan sora bazı çok elzem denilen şeylerin gerekli olmadıgına zaten inanacaksın.

Bu arada 2 si çok farklı durumlar

- Bir öğün tüketip 4 5 saat sonrasında antrenmana gidip performansın düşebilir , ant öncesi aldıgın karbonun zamanlamasını ıyı ayarlamassan bile bu durum olabılır.
(bende oluyordu çoğu zaman bü yüzden şeker tüketiodum idman sonu)

- Ama bu kadar uzun açlık periyodundan sora gidince insüln dalgalanması olmadıgı ıcın şeker falan düşmüyor , eskiden yaşadıgım gibi durum yaşamadım tam aksine kısa antrenmanlar kesmemeye başladı.
Şuan kaldırdıgım en yüksek kiloları giriyorum , ki kaç senedir bu sporu yapıyorum.

Bu arada günlüğünündeki son yazılara baktım baya kötü bi kazageçirmişin geçmiş olsun..
Bu olaylardan sonra bu spora böyle dönüş yapmak kolay değil en azndan pskoljk olarak.

Hani neler atlatmış adamsın , katabolik olmaktanmı korkuosun :)
dene dedıkleırimide 2 3 antrenman.

------------------
Eğer ille kreatini şeker ile alacağım diyorsan, Celltech vb. ürünlere yönelmeni öneririm khep. Hem miden bulanmaz, hem her Allah'ın günü meyve suyu aramakla uğraşmazsın. Ben zamanında iki kutu Celltech bitirmiştim, fena sayılmaz.

p.s: Bak senin sayende benim de aklıma geldi Celltech, antrenman sonrası protein tozu yerine Celltech mi alsam diye düşünmeye başladım bile. :)
Olay zaten bu ürünlere yönlendırme , (naturel calısan biri pek extra medet ummasın inslülin cıkartacamda creatin daha etki verecek diye)

Creatinin her şekilde alımı gene etki verecektir , şeker ile almak ıyı geliyorsa devam.
Ama buna net olarak " en iyi etki böyle alınır diyemeyiz "
Birbiri ile çelişen cok arastırma var.
Creatinden fayda alacam diye şeker alıp inslün cıkartamnıza gerek yok.

1.88 boy varsa seni 45 cm define koldan aşşası kurtarmaz khep haydi gayret :D
işte bu kortizolü yükseltir :)

Son düzenleme:
1.88 boy varsa seni 45 cm define koldan aşşası kurtarmaz khep haydi gayret :D

Ahah benim 45 cm define kol icin minimum 3-4 yilim falan var daha ya, natural olarak da 45 cm define kol kolay is degil sanirim. :)

Bu arada bugun push pull legs ile ilgili testonation, elitefitness, anabolicminds ve bb.com forumlarinda ovgu dolu yazilar okudum bir tane dahi kotuleyen, su anlamda yetersiz olabilir falan diyen bir kullanici yorumu gormedim, cogunlukla insanlar bulk icin ideal bir rutin oldugunu yaziyordu. Valla bu bizim foruma ulkeye mi ozgu nedir, aynisi bende de var elbette kendimi butunuyle bundan cikarabilmis degilim ancak, insanlara uc gun calismak cok yetersiz/eksik geliyor yahu.

Ahah benim 45 cm define kol icin minimum 3-4 yilim falan var daha ya, natural olarak da 45 cm define kol kolay is degil sanirim. :)

Bu arada bugun push pull legs ile ilgili testonation, elitefitness, anabolicminds ve bb.com forumlarinda ovgu dolu yazilar okudum bir tane dahi kotuleyen, su anlamda yetersiz olabilir falan diyen bir kullanici yorumu gormedim, cogunlukla insanlar bulk icin ideal bir rutin oldugunu yaziyordu. Valla bu bizim foruma ulkeye mi ozgu nedir, aynisi bende de var elbette kendimi butunuyle bundan cikarabilmis degilim ancak, insanlara uc gun calismak cok yetersiz/eksik geliyor yahu.

3 gün çalışmaktan kasıt nedir khep açabilirmisin?

3 gün çalışmaktan kasıt nedir khep açabilirmisin?

Uc gun agirlik idmanini kastetmistim. Haftada uc gun demek istiyordum. :) Insanlara az geliyor iste cogunlukla minimum 4-6 gun arasi calisilir ya, haftada uc gun push pull legs rutini denince insanlar yetersiz gelecegini dusunuyor. Ben de o dusunceden tam olarak kurtulamadim ne yazik ki, bu yuzden bol bol yabanci forumlari okuyorum biraz da uyguladigim rutine "inanmak" adina.

Uc gun agirlik idmanini kastetmistim. Haftada uc gun demek istiyordum. :) Insanlara az geliyor iste cogunlukla minimum 4-6 gun arasi calisilir ya, haftada uc gun push pull legs rutini denince insanlar yetersiz gelecegini dusunuyor. Ben de o dusunceden tam olarak kurtulamadim ne yazik ki, bu yuzden bol bol yabanci forumlari okuyorum biraz da uyguladigim rutine "inanmak" adina.

hmmmm şimdi anladım :)

aslında khep yaptığın idmanın şiddetine göre vucudunu dinleyerek karar vermeli kişi idman rutinine...mesela ben haftada tek gün tek bölge şeklinde çalışmadan her daim çok verim aldım, pazartesi göğüs girerim perşembe anca geçer ağrısı, dolayısı ile cuma-cumartesi tekrar göğüs için hazır hissetmem kendimi, diğer bölgeler için de geçerli aynı şey...

Speed gün ve bölge sıralaman nasıl?

pazartesi-göğüs
salı-sırt
çarşamba-bacak
perşembe-omuz
cuma-triceps/biceps
hafta sonu-off

7 gün belki uzun bir zaman gibi gelebilir fakat benim idman anlayışımdan ötürü 7 gün beklemek o bölgeyi daha iyi dinlendirdiğimi hissettiriyor bana...heavy duty esintileri taşıyan tarzda bir idman yapıyorum, tam olarak heavy duty denilemez ama kendim ortaya karışık birşeyler yapıyorum işte, benim vucudum bu tarz çalışmaya iyi tepki veriyor...

Program aynı sayılır speed yalnız şu mesele oluyor mu sende de...
Sırttan sonraki gün bacakta performans düşüklügü..?

çok mühim bir noktaya parmak bastın...

sırttan sonra bacakta performans düşüklüğü olmuyor diyeceğim ama muhtemelen bir önceki gün sırt girmemiş olsam bacak daha verimli geçecek bu bir gerçek, serbes squat yapıyorum dolayısı ile sırttan kalan ağrılar rahatsızlık veriyor ve daha büyük bir problem ise bu rutinde deadlifte yer veremiyorum...

bu arada khep senden pazartesi bir adet serbest poz, bir adette most muscular poz istiyorum eleştiri yapalım :)

Bende de asıl problem deadlift oluyor sanki 2 gün üst üste bacak çalısıyormusum gibi hissediyorum..

deadlift bacak için mi?sırt için mi? sırt günü sırt için yapsan, belden dolayı squat berbat olacak ertesi gün, bacak günü yapsan o ağrıyan sırt yaptırmayacak zor iş valla...

Back
Yukarı