Son Plan / Natural Devam - Push Pull Legs!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan khephnes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne amacla kullanilir? Testo boost'a cidden yardimci bir supp olarak nitelenebilir?

- Bi çok amacı ve faydası var , kışın özellikle herkezde fix dvit eksikliği var güneş görmediğimizden es geçilmemesi gereken bi takviye aslında ,
(argininler noxlar zartlar zurtlardan önce bunlara daha cok dikkat edilmeli)

- Çok detay araştırma var burda reflesek zaten pek önemi yok sonuc nedir daha önemli.Ben artık bunlara takılmadan direk sonuca bakıp değerlendırıyorum ..Dvit eksiliği herkezde var kışın özellikle (normal gıdalarla bunu karsılamak mumkun değil) Netice: Kışın fix kullanmak gereklii

- Testo üzerindede etkileri var deniliyor ama Tek başına Dvit takviyesinden pek mucize aramamak lazım. (zma dan bile mucize arıyoruz gerçi Dvit in arkası daha sağlam dıyebılrm ama :) ) Şuda varki naturel biri olarak bunların etkisi es geçilemez.Eski yıllarda doping diye kullanılıyormus atletizimde daha ne olsun ? :)

- D vit eksikliğin varsa zaten kullandıktan sonraki hafta hissetmemen imkansız.. (bende böyle oldu)

Nasil ve ne kadar kullanilir?

Buna kendi kullanımımı söyliyebilirim..
- 1.5-2 ayda bir Devit-3 300 lük ampül alıyorum... (1.5 lira Eczaneden)
Şu varki düşük doz sürekli kullanım ile bi farkı yok yani belli zaman aralıkları ile yüksek doz almak daha mantıklı ,
en uygunuda bu ayıptır söylemesi beleş.

7768.jpg

Bir de eger uygun bir yer bulabilirsem arada (mesela haftada en azindan bir defa) sprint calismasi yapmak istiyorum 100m. Pek cok acidan getirisi olacagini dusunuyorum.
Hemde ne getiriler :)
Sistemli bi şekilde çalışıcaksın umarım ? Pat diye sprint atma

Bu arada şu bulgarian squat sanırım split squat dimi?

O hareketi elime 20 lik bi plaka alıp yaptıgım zamanlar oldu , plakayı karnımn hizasında sabit tutuyordum.
30 dk karın calısması yerıne 2 set bunu yapmak daha cok etkiler o bölgeyi heralde :)

2 sene önce haftada 5 gün karın calısıyordum (lifting hareketleri yok)
80 kiloda belli olmuyordu

Şuan sıfır karın calısmasına karşılık ,sadece deadlift,squat ve plank vari hareketler ile 95 kg da karın kaslarını goruyorum. ( yağ oranıda etkiler tabi ama kütle olarak baya artış var )

D vitamini güneş dışında kalsiyum kaynaklarında da var, süt peynir ve tereyağ gibi.Zaten depolanan bir vitamin, Bilmiyorum gerçekten ihtiyaç varmı? gerçi 1,5 lira birşey değil, isteyen deneyebilir.

khephnes senin bana yazdığın bacaktan sonra aynı sey bende de oldu salı günü bacak çalıştım çarşamba felç perşembe daha felç :D

Ama motivasyonun için teşekkür ederim acıyı hatırlattın bana.

Carpe,

D vit e iliskin detayli yazin tesekkurler once. Yalniz kullanimi tam kavrayamadim, su listede eczanede satilan d vit ilaclarin tamami var. One alpha'da 0.25 mcg 1 mcg var hangisinin alinmasi daha mantikli olur, zamanlama onemli mi ve doz ne kadar olmali? Zira 0.25 mcg ile 1 mcg arasinda epey fark olmali, yazilis itibariyle dort kat fark var. :)

Daha once sprint calistin mi? Eger oyleyse tavsiyelerini dinleyebilirim. Ben sprinter wo okudum cokca, siklikla da okurum. Bodybuilding dahilinde de nasil calistiklarindan haberdarim, bana getirilerinden de oyle. :) Yalniz henuz deneyimlemedim. Sen calistiysan deneyimlerini, nasil ve neler yaptigini paylasabilir misin? Yer sikintisi var bir de eger yaptiysan nerede kostun mesela?

Ve bulgarian squat dedigim evet split squat oluyor.

maviturk,

Rica ederim. Az once hatunun yanindan geldim o da fark etti, squat? yapti, sanirim bulgarian squat dedim. :D Kendisi de evde bodyweight takiliyor oyle oradan biliyor. :)
-

Bir de sunu sorayim. Vento'da doz arttirdigim gunden beri -ona denk geldi belki de bilmiyorum- uzerimde huzursuzluk var. Su an 8 mg'deyim yuksek bir doz degil elbette ancak heyecan, endise karisimi bir huzursuzluk var gun boyunca uzerimde. Yasamimda yolunda gitmeyen seyler var evet belki tum sucu butunuyle vento'ya atmak dogru degil ancak vento kaynakli olabilme ihtimali var mi? Yani durgun, sakin bir sikinti olsa anlayacagim katlanilabilir olur ancak biraz daha heyecanli ve anksiyetik bir huzursuzluk var uzerimde. Prospektuste de yan etkilerde huzursuzluk yaziyor. Bunu yasayan var mi daha once?

Ben öyle bir yan etki yaşamadım. Bünye meselesi biraz, istersen bırak kaldı ki bulktasın gerekte yok aslında.

Ben biraz pre wo amacli kullaniyordum biraz da anti katabolik ozelliginden dolayi aslinda. Antrenmana bos gitmek istemiyorum acikca kahve icmeyi de pek sevmem, caffeine tablet ya da no urunu lazim sanirim en azindan. :)

Ya da carpe'nin yaptigi gibi sadece ant gunleri ant once 4 mg atarim, yalniz oyle bir etki alinabiliyor mu bilmiyorum. Ben off gunlerde de atiyorum ve daha onceki sayfalarda paylastigim gibi 6 haftalik piramit seklinde bir kullanim planlamistik maviturk ile birlikte.

Anksiyete ve huzursuzluk oluyor. Boyle oturdugun yerde icin sikiliyormus gibi oluyor. 12mg civarinda daha net hissedersin. Ozellikle gun icinde kafein tuketimin yuksekse daha belirgin oluyor. Sonra kalpte sikisma hissiyati bile yapabiliyor.

Carpe, gunluk kullanim ile bi kerede 300,000ui almanin farki yok mu? Ben 40,000ui den sonra overdose riski basliyor diye biliyordum. Sonucta a d e k yagda cozunen vitaminler ve vucutta depolaniyor?

var mi kaynak makale vs?

Bu arada 1mcg = 40ui olmasi lazim (d vitamini icin)

Son düzenleme:
Anksiyete ve huzursuzluk oluyor. Boyle oturdugun yerde icin sikiliyormus gibi oluyor. 12mg civarinda daha net hissedersin. Ozellikle gun icinde kafein tuketimin yuksekse daha belirgin oluyor. Sonra kalpte sikisma hissiyati bile yapabiliyor.

Carpe, gunluk kullanim ile bi kerede 300,000ui almanin farki yok mu? Ben 40,000ui den sonra overdose riski basliyor diye biliyordum. Sonucta a d e k yagda cozunen vitaminler ve vucutta depolaniyor?

var mi kaynak makale vs?

Bu arada 1mcg = 40ui olmasi lazim (d vitamini icin)

Evet aynen oyle, durdugum yerde icim sikiliyor ve gidip uyuyasim geliyor eger evdeysem daha fazla bunaliyorum disari cikip yuruyesim geliyor. Hayattan soguttu valla direkt vento kaynakli mi bilemiyorum ama. (zaten oldukca sinirli degil ama stresli/sikintili biri sayilirim)

Soylediklerinden 0.25 mcg almak daha mantikli sanirim o halde di mi? Gunde tek ya da iki kapsul seklinde alinabilir oyleyse.

Efedrin ve clen huzursuzluğu diye hastalık bile var salbutamol yanlarında biraz şeker gibi kalıyor. Mesela bende de sinir yapıyor. Gereksiz kenar mahalle delikanlısı cesareti veriyor. Belkide psikolojik.

Evet huzursuzluk verdiği doğrudur bu seni çok olumsuz etkiliyorsa sadece pre work olarak kullanabilirsin.Off günlerde kullanmayarak reseptörlerini yeniler; doz artırma gereksinimin kalmaz.

Bulkta kullanımı çok yerde geçiyor. Yüksek kalori yakımı; tam zamanlı çalışan fabrıka + ek mesai ilişkisi olarak düşünülebilir.

Dexter yazmış zaten süt ürünlerinde Dvit mevcut multivit ler de de öyle(kullanıyorsanız şayet). kışın eksikliği daha bi fazla oda doğru. Ama khephnes biz İzmirliyiz sence güneşsiz kalır mıyız :D ?

Mesela burdaki arastırmada tekseferde çok yüksek dozların yan etkilere sebeb olmadıgını soyluyor.

Şöyle düşünmek lazım
Öğlen vakti sadece 30 dk güneşlenen birinin vucudunda ortalama 20.000 IU dvit sentezleniyor , dahada yüksek oldugunu soyleyen yazılarda var .
Yani yazın sağlam bi tatil yapan biri bu bağlamda D vit eksikliği pek yaşamaz gibi. Yani 40.000 de sıkıntı oluyorsa 1 saat güneşte kalkmak bile sıkntı yaşatırdı.

Ben 6 aydır yani 3 4 kere toplamda kullanmısımdır , herhangi bi sıkıntı olmadığı gibi olumlu etkileri oldu bariz.

300.000 IU ortalama 2 ayda bir kullandıkmı mesela 60 güne bölersek günlük 5000 IU yapıyor. Bi çok kaynakta bu rakamı öneriyor.

Geri dönüş bekliyorum senden , kullantıktan sonraki 1 hafta içersinde bi değişim gözlicekmsn bi bak :)

D vitamini güneş dışında kalsiyum kaynaklarında da var, süt peynir ve tereyağ gibi.Zaten depolanan bir vitamin, Bilmiyorum gerçekten ihtiyaç varmı? gerçi 1,5 lira birşey değil, isteyen deneyebilir.
Dexter yazmış zaten süt ürünlerinde Dvit mevcut multivit ler de de öyle(kullanıyorsanız şayet). kışın eksikliği daha bi fazla oda doğru. Ama khephnes biz İzmirliyiz sence güneşsiz kalır mıyız :D ?
Gıdalardan malesef alınacak d vit oranları karşılayamıyor bunu , güneşlen aramız yoksa takviye etmekte yarar var.

Süt ürünleri iyi hoş ancak postorize hale geldiklerinde içindeki Dvitamini yararlı bakterileri ile beraber yalan oluyor.
Mesela ben dogal süt ürünü dersek en kralı ev yogurdu yıyorum baya bi genede demek karsılayamıyormuş , yazında güneşlendım baya ..

Dvit takviyesinden sora bariz zaten farkı hıssedıyosun deneyin derim

Bi ufak çapta araştırma yaparsanız enteresan sebebler var kullanmak ıcın :)

Khep ,

Ventolini dozunu arttırmadaki sebeb yağ yakımına olan etkisi sanırım ?

Tecrübe ettigim kadarıyla ben şöyle düşünüyorum ,
Tek başına ventolinin aman aman yağ yakımına etkisi olmuyor , yani gereksiz bi beklenti bana göre.

Riskleride var yüksek dozun , ne kadar zararsız denilsede yani değmez ,
20mg a kadar çıkmış biri olarka bence gerek yok.

Şunu net söyliyim şuan sadece ant öncesi alıyorum misal.
Yüksek dozlara cıktıgımda performansa etkisi böyle olmadı hiç , yani 4mg gibi bi doz şuan performansa olumlu etki yapabılıyor.

Ancak doz arttıktan sora bu geçerli olmadı bende vucut artık yuksek dozlara alışıyor sanırım aynı etkiyi alamayabılıyorsun...

Bu şekilde uzun süredir etkisinide yitrmedi , tabi herkezde bu durum aynı olacak değil.

Kafein(kayfe) + 4mg vento iyi etki veriyor bende , Tabi asıl silahım Fasted antrenman orası ayrı :)

Son düzenleme:
Vento'yu alma nedenim dedigim gibi pre wo ve anti katab ozellikleri. Yag yakimi geride kaliyor benim icin pek bir beklentim yok o konuda, sadece kcal alimini epey arttirdigim icin daha temiz buyumemi saglayabilir belki diyebilirim. Anti katabolik olmasindan dolayi off gunlerde alim en azindan saykolojik olarak tatmin edici, ancak bu huzursuzluk devam edecekse kesebilirim. Haftada uc gun sadece antrenman gunleri 4 mg seklinde takilabilirim, bilemiyorum. Carpe kayfe sevsem icerim ama yok yani yulaf bir kayfe iki nefret ediyorum ikisinden de, belki neskafe olabilir ama sekersiz pek cekilmiyor benim icin oyle seyler, dolayisiyla caffeine tablet alabilsem harika olacak.

Quad agrilarim hafiflese de calf'lerin agrisi yine yataktan zor kaldirdi. Bodyweight'le insan ne hale gelebiliyormus, su superseti de Ex'in basligindan gormustum sanirim, yanlis hatirlamiyorsam, alacagin olsun valla kac gundur yandan yemis gibiyim Ex. :D

D vit olayinda da gavur forumlara baktim ki evet Carpe dedigin gibi gunluk 4000-5000 IU civarlari oneriliyor cogunlukla. 100 mcg = 4000 IU'ya denk geliyormus suradan hesapladim. Eger oyleyse eczanede bulunan 1 mcg filan gibi kapsullerin amaci nedir tam cozemedim, bizim icin 100 adet atmak gerekiyor boylelikle, meah. Senin onerdigin sanirim 300.000 IU Carpe, su durumda en akillica ona yonelmek.

Bende baktim ozellikle Ingilizler daha yuksek dozlar pesinde. Normaldir. Yilin 360 gunu hava kapali.

Bu arada superset olarak ne yapiyorsun goremedim?

Bende baktim ozellikle Ingilizler daha yuksek dozlar pesinde. Normaldir. Yilin 360 gunu hava kapali.

Bu arada superset olarak ne yapiyorsun goremedim?

Su calf superseti ya, senin basliginda okumus olmaliyim. Once ayaklar karsiya dogru dumduz bir rotada 10 tekrar cok yavas negatifli, sonra parmak uclari disa bakacak sekilde 10 tekrar, sonra da parmak uclari ice bakacak bicimde yine yavas negatifli bir 10 tekrar daha. Toplamda 30 tekrar ve inanilmaz yakiyor ben calf'lerin boyle cayir cayir yandigini yangin yeri oldugunu daha once hissetmedim, kac gundur agrisi gecmedi ve yurumekte zorlaniyorum hala.

Bu arada yulaf tuketir gibi gevrek (evvet izmirliyim daha once de maviturk tarafindan soylenmisti, heh) tuketiyorum, kahvaltida bir tam ya da 1,5 gevrek yiyorum. GI yuksek ve hamur isi bir urun sonuc olarak ancak yorsan light beyaz peynir ile cok iyi gidiyor yahu! Yaninda da gold fistik ezmesi, tire organik sut, 3 tam flotty yumurtali omlet, ohs.

Kratos'un eski avatariyla kendimi rahatlatmaya calisiyorum artik it's okay bro i'm bulking diyerek. :p
-

Bir de sunu danisayim. Barbell row yaparken, SCHWARZXXL'ye de sormustum bunu, bar dizlerime carpiyor uyluk kemiginin uzunlugu kaynakli sanirim, bunun cozumu adina kendisi bacaklarimi daha genis acmami onermisti. Bar elimden kayiyor, dizlerime carpiyor vs. derken pek cok sorunla karsilasiyorum ne yazik ki bu harekette. Ancak programdan da cikarmak istemedigim bir hareket. Gerci benzer mekaniklere sahip wide grip lats ya da shotgun row da tercih edilebilir zira onlar da compound movement olarak gecer ancak bilemiyorum. Sanirim butunuyle alisana kadar barbell row devam.

Bar dizlerine carpiyorsa az egiliyorsun demek. Ben neredeyse sirtim yere paralel olana kadar egiliyorum. Egil bro. All the way :D

Bu arada benim calf supersetim farkliydi. 100kg ve uzeri smith machine calve raise 8rep gibi. Arkasindan ayak burunlari acik bodyweight donkey raise max tekrar. O da iyi ama. Agir girip arkasindan max tekrar donkey raise yakiyor. Zaten yapisi geregi gergin bi hareket.

Bar dizlerine carpiyorsa az egiliyorsun demek. Ben neredeyse sirtim yere paralel olana kadar egiliyorum. Egil bro. All the way :D
Bi çok yerde bu öneriliyor , bense bu fotodaki gibi yapıyorum.
2 sinin etki bölgeleride değişebilir gibi ? Benım yaptıgım daha bi üst bölgelere etki edebilir ?

b-row.jpg

Sen şu şekilde yapıosun galiba Arnold vari :)

A-row.jpeg

Dvit konusunda

Genelde otorite kesmi düşük doz öneriyor,
Ama işte bi çok uzman bılım adamı yüksek doz öneriyor bilimsel arastırmalar sonucu ( birazda c vit gibi düşünmek lazım )

Şuda varki enteresan bi konu okudugum kadarıyla aktarıyım.
Güneşten en çok dvit sentezlenme saati , güneşin dik açılı oldugu yani genelde en zararlı durum denilen saatte gerçekleşiyor.
Eğik açılı geldiği zamanlardaki (öğleden sora) dilimde vucutta dvit sentezlenme oranı cok düşükmüş.

Dvit sentezlenmesi için gerekli olan g.ışını UVB (öğle vakti dik açı ile gelen ışınlar)
Dvit entezlenmesine fayda etmeyen ışınlar UVA (Açılı gelen öğleden sonraki ışınlar)

Yani öğlen dışındaki güneşlmenin sadece bronzlaşmaya katkısı var , vuctta dvit sentezlenmesi pek olmuyor

Bu da bi etken takviye olarak almak ıcın :)

Ventolin

Bence cok iyi bi pre-workout ama düşük doz ve aralıklı kullanımda.
Doz artıp sürekli kullanım durumunda etki-tepki alınmıyor eskisi gibi.

Acıkcası yağ yakma umudu ile ben bu etkiyi çöpe atmazdım :)

tire organik sut
Pastorize Günlük süt adı altında satılıp 3-5 gün ömrü olan sütlerden bi farkı varmı Organik sütün ?

Son düzenleme:
Organik urunlerle beslenen ineklerden elde edilen sut olmasi disinda baska bir farklilik yok sanirim. Tire sut'un bir pastorize sutu var, bir de pastorize organik sutu var. Organik tarim sertifikali iste. Yani hicbir kimyasal madde, tarim ilaci ya da GDO'lu yemler yok. Insan sagligina ve cevreye zarar vermemesi, uretimde kimyasal bir urun kullanilmamasi tercih etmemde bir etken. Olabildigince organik urunlere yonelmeye cabaliyorum. Flotty yumurta almamin nedeni de bu. Free range sistemiyle uretim yapiyorlar. Evde her daim acik sut olur bir de, ama tire sut'e karsi bir sempatim var her nasilsa, ozellikle antrenman gunleri mutlaka bir sise aliyorum, diger gunler de nakit durumu uygun oldukca iste. Zira pahali sayilabilir. (3,75)

Barbell row icin,
Ben ikisinin ortasi bicimde egiliyorum ama kavramamda buyuk sorun var, cidden bar elimden kayiyor cok dusuk kilolarda dahi, underhand tutus mu denesem diyorum, gerci oyle hedef bolge butunuyle olmasa da bir nebze farklilasacak mi? Agirligin daha buyuk bir kismi biceps'ler tarafindan cekiliyor olmali mesela.

Vento olayini da pre wo olarak kullanmaya karar verdim, cunku cok net ki vento alimimdan 1-2 saat icinde sozunu ettigim huzursuzluk basliyor. Vento'nun etki suresinin sonlarina dogru (4. 5. saatten itibaren) huzursuzluk sona eriyor. Dolayisiyla sadece pre wo seklinde kullanmam daha iyi olur su durumda.

khephnes'in yaptığı daha iyi sırtın tamamını eşit derecede çalıştırıyor da diğerinde hem fazla kg giriliyor hem daha konforlu ve sırtımın yapısına daha uygun gibi geliyor o yüzden onu yapıyorum bizimkinde üst daha çok çalışıyor ve trapezlerde giriyor araya.

Incline bench normal bench gibi aralarındaki ilişki, 2 side doğru ve yapılması gerekiyor ama düz olanı daha fazla çalıştırıyor sırtı.

Ters tutuşda da dediğin gibi bicepsler araya giriyor ve etki yan kısımlardan kanatlardan ortaya doğru kayıyor aslında bu nasıl çektiğinle alakalı normalde düz tutuşda kollar biraz geniş olur resimde belli zaten dirsekler vücuttan hafif uzaklaşır ve dışarıya doğru çekilir ters tutuşda da tam tersi dirsekler vücuda yakın olur içeriye doğru çekilir yani rahat olanı bu ama sen tam tersini de yapabilirsin 2 sini aynı formda yapıp aynı yere de vurdurabilirsin demek istediğim tutuşdan ziyade dirseklerin konumu ve çekiş stili önemli asıl farkı bu yapıyor.

Son düzenleme:
khephnes'in yaptığı daha iyi sırtın tamamını eşit derecede çalıştırıyor da diğerinde hem fazla kg giriliyor hem daha konforlu ve sırtımın yapısına daha uygun gibi geliyor o yüzden onu yapıyorum bizimkinde üst daha çok çalışıyor ve trapezlerde giriyor araya.

Incline bench normal bench gibi aralarındaki ilişki, 2 side doğru ve yapılması gerekiyor ama düz olanı daha fazla çalıştırıyor sırtı.

Ama biraz daha egilsem daha iyi olacak sanirim. Bugun salon tadilatta oldugu icin kapaliydi dolayisiyla yarin pull day, artik yarin biraz daha egilerek denerim.

Barbell row hakkında bir önerim olacak . Önceleri ben de o duruş pozisyonu karmaşıklığı nedeniyle hiç sıcak bakmıyordum bu hareket lakin bir gün tam 90 derece eğilmeyi denedim ve işte o zaman gercekten rowing yaptığımı hissettim. Pendlay Rowinge bir göz atmanı tavsiye ederim kesinlikle diğer barbell row varyasyonlarından cok daha etkili

Barbell row hakkında bir önerim olacak . Önceleri ben de o duruş pozisyonu karmaşıklığı nedeniyle hiç sıcak bakmıyordum bu hareket lakin bir gün tam 90 derece eğilmeyi denedim ve işte o zaman gercekten rowing yaptığımı hissettim. Pendlay Rowinge bir göz atmanı tavsiye ederim kesinlikle diğer barbell row varyasyonlarından cok daha etkili

StormBlast gunlugu takip ettigini biliyorum ama yorum yapman sevindirici. :)

Pendlay rows'a simdi baktim ve her seferinde deadlift yapar gibi bari yere vurup tekrar aliyoruz boyle bir farklilik da var durusla birlikte. Sen de tam olarak bu sekilde yapiyorsun degil mi?

Gavur forumlarda da geleneksel bb row vs pendlay rows seklinde fazlasiyla konu varmis onlara goz atayim. :)

Back
Yukarı