tantalos
Üye
Vücut geliştirme için maksimum verim minimum fiyat için tavsiye edebileceğim bir tariftir arkadaşlar.Daha iyisini bilen vardır ama spor öncesi soğuk olarak çok güzel yenilebilir diye düşünüyorum, zaten karbonhidrat içeriği zengin yanına da en güzel proteinlerden biri bonusu.Midye dolma seven varsa soğuk haline limon sıkınca çok güzel oluyor.Kısıtlı imkanlarla avuç içi kadar ton balığına fedakarlık yapan arkadaşlara,öğrencilere duyurulur.. o fiyata 1 kilo hamsi alınır tüketilir.Yine daha iyisini bilen vardır ama bence balıktaki yağa kötü yönden pek takılmamak gerekir.
Taze bulduğum 1,5 - 2 kilo hamsiyi kılçığından ayıkladım.Ayıklama işlemi balık fazla olduğundan biraz zaman alsa da kolaylık bakımından
bir sıkıntısı olmadı.Önce yukarıdan kafayı indirip içini temizledim sonra karın bölgesinden kuyruğa kadar parmağımı çekere kılçık ile eti ayırdım
ve ortadan kılçığı tutarak çektim...İki yöne doğru kılçık çıktı ve balık temizlendi böylece...
Temizlenmiş hamsileri yıkadım ve pis suyunu attım.
2 tane soğanı kavurdum, tuz karabiber nane ekledim.2-3 bardak pirinci ekleyip biraz kavurdum ve su ekleyip yarısından biraz fazla pişirdim.
Piştikten sonra 2 kaşık kuş üzümü ekledim...
Fırında kullanacağım borcamı peçete ile iyice yağladım. Hamsileri mısır ununa bulayıp derisi dışta kalacak şekilde alta dizdim.
Daha sonra yanlarını dik şekilde yerleştirdim.Pilavı döktükten sonra yanları kapattım ve üzerini tekrar hamsi kapladım...
En sonunda üzerine biraz tereyağı koydum.
**Yaklaşık 30-40 dakika sonra yemeği fırından çıkardım.
Afiyet olsun
Taze bulduğum 1,5 - 2 kilo hamsiyi kılçığından ayıkladım.Ayıklama işlemi balık fazla olduğundan biraz zaman alsa da kolaylık bakımından
bir sıkıntısı olmadı.Önce yukarıdan kafayı indirip içini temizledim sonra karın bölgesinden kuyruğa kadar parmağımı çekere kılçık ile eti ayırdım
ve ortadan kılçığı tutarak çektim...İki yöne doğru kılçık çıktı ve balık temizlendi böylece...
Temizlenmiş hamsileri yıkadım ve pis suyunu attım.
2 tane soğanı kavurdum, tuz karabiber nane ekledim.2-3 bardak pirinci ekleyip biraz kavurdum ve su ekleyip yarısından biraz fazla pişirdim.
Piştikten sonra 2 kaşık kuş üzümü ekledim...
Fırında kullanacağım borcamı peçete ile iyice yağladım. Hamsileri mısır ununa bulayıp derisi dışta kalacak şekilde alta dizdim.
Daha sonra yanlarını dik şekilde yerleştirdim.Pilavı döktükten sonra yanları kapattım ve üzerini tekrar hamsi kapladım...
En sonunda üzerine biraz tereyağı koydum.
**Yaklaşık 30-40 dakika sonra yemeği fırından çıkardım.
Afiyet olsun
