Spor Salonunuzda Squat Rack yoksa Problem de yok!

Arkadaşlar Merhaba, Benimde olduğu gibi Spor salonunuzda Squat rack yoksa Squat egzersizini nasıl yapabileceğinizi göstereceğim. Bir önceki konumda Smith Machine'yi sormuştum ama boşuna sormuşum çünkü hem sakatlık içeriyor hem de serbest ağırlık gibi kaslarınızı çalıştırmıyor verimlilik alamıyorsunuz yani. Peki Squat Rack yoksa nasıl yapacağız diye soracaksanız buyrun size şu videoyu atıyorum sizlerde bunun gibi yapabilirsiniz.
İzleyemeyenler için 1 tane Olimpik Bar 15 - 20 kg hangisi ile yaparsanız alıyorsunuz, 2 tane Ağırlık Sehpasını yan yana getirip aralarında boşluk oluşturup Olimpik Bar'ı koyuyorsunuz. Sonrasında yere çömelerek Squat pozisyonunu alıp Olimpik Bar'ı kaldırıp Squat egzersizini yapıyorsunuz. Tekrar sayınız bittiğinde ise aynı şekilde eğilip Ağırlık sehpalarına koyuyorsunuz. Bu videoyu Squat Rack yoksa ne yapabilirsiniz diye Youtube'dan aratmıştım ve aralarından en iyisi buydu. Umarım faydalı olabilmişimdir.

Squat rack yoksa barsız yapmanız sağlık açısından daha iyi olur. Bu tarz alımlarda bele gereksiz yük bindirme riski oldukça yüksek.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı