Spor sonrası öğün

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Buhara91
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam Arkadaşlar,

Bir masabaşı çalışanı olarak 09:00 - 18:00 arası çalışıyorum ve eve 7 gibi varıyorum. Son öğünümü antrenmandan 1-1.5 saat önce tüketiyorum genellikle 150 grm civarı beyz/kırmızı et ve yanında 150-200 grm arasında karbonhidras genellikle kepekli spagetti. Antrenman sonrası öğünü almıyorum. Yeni başladım, sizce antrenman sonrası öğün almam ne kadar önemli ? Herhangi bir değişikliğe gitmem gerekir mi , sizler ne düşünüyorsunuz ?

Teşekkürler,

En onemli ogunlerden biri antreman sonrasi ogun. Antreman oncesi yediginizi ikiye bolup, antreman sonrasi tuketebilirsiniz[DOUBLEPOST=1515077658][/DOUBLEPOST]Protein tozuda icebilirsiniz tabi bisey yemek istemiyorsaniz size kalmis. Sadece basit seker almayin insulini ekstradan fazla cikartmaya gerek yok.

Son düzenleme:
En onemli ogunlerden biri antreman sonrasi ogun. Antreman oncesi yediginizi ikiye bolup, antreman sonrasi tuketebilirsiniz[DOUBLEPOST=1515077658][/DOUBLEPOST]Protein tozuda icebilirsiniz tabi bisey yemek istemiyorsaniz size kalmis. Sadece basit seker almayin insulini ekstradan fazla cikartmaya gerek yok.
antreman sonrası üzüm suyu gibi basit şekerli içecekler öneriliyor aslında

ben de konuyu açan kişi gibi 8:3018:30 çalışıyorum fikir olması açısından yardımcı olmak isterim
ben masamda yemek yiyemediğim için öğle arası yemek yedikten sonra (tavuk lapa pirinç) evde hazırladığım protein tozu yerfıstığı süt yulaf karışımı shakei içiyorum antremandan 1 2 saat önce hem likit formda olduğu için midemi rahatsız etmiyor antremanda

spordan sonra da 80 gr lapa pirinç ve whey toz içiyorum. çok karb almamaya çalışıyorum spordan sonra 2 saat içinde uyuduğum için.whey de çabuk sindirliyo diye tüketiyorm o saatte tavuk yemektense. tavuk 4 saat falan sindiriliyo diye biliyorum.

Teşekkürler Lilium , yeni başladım 1 ay oldu , genellikle "yeni başlayanlar için protein tozu kullanılması gereksiz" yönlendirmeleri ile devam ettim. O yüzden herhangi bir supplement edinmedim ama dediklerini dikkate alıcam :) düzenimi değiştirmem gerekebilir.

Teşekkürler Lilium , yeni başladım 1 ay oldu , genellikle "yeni başlayanlar için protein tozu kullanılması gereksiz" yönlendirmeleri ile devam ettim. O yüzden herhangi bir supplement edinmedim ama dediklerini dikkate alıcam :) düzenimi değiştirmem gerekebilir.

protein tozu alabiliyorsan kullan bence. gereksiz denme sebebi şu olabilir protein içerikli yemekler yemek yerine toz içip geçiştirebiliyorlar. öğün yerine geçmemesi lazım besin takviyesi sonuçta.ara öğünlerde ve spor çıkışı çok pratik oluyor. hem içinde arjinin bcaa glutamin vs de olduğu için günde bir ölçek yetiyo bana yarım yarım iki öğüne bölüyorum.gidip de öğle yemeğinde yemek yerine toz içmiyorum yani :D

Haklısın tabi ki bende o şekilde düşünmüyorum zaten :D Birkaç kişiden fikir aldım ve beni bu şekilde yönlendirdi. Adaptasyon aşamasında olduğum için antrenmanım çok ağır değil bu yüzden günlük protein ihtiyacımı besinlerden karşılayabiliyorum fakat, antrenmandan sonrada protein alımı için antrenman öncesi öğüne ve sonrasına dağıtsam performans ta bir kayıp yaşar mıyım acaba

Haklısın tabi ki bende o şekilde düşünmüyorum zaten :D Birkaç kişiden fikir aldım ve beni bu şekilde yönlendirdi. Adaptasyon aşamasında olduğum için antrenmanım çok ağır değil bu yüzden günlük protein ihtiyacımı besinlerden karşılayabiliyorum fakat, antrenmandan sonrada protein alımı için antrenman öncesi öğüne ve sonrasına dağıtsam performans ta bir kayıp yaşar mıyım acaba

günde kaç öğün alıyosun bilmiyorum ama ben de bu konuları çok araştırmıştım genel olarak özellikle yağ yakmaya çalışmıyorsan ve kas yapmak istiyorsan geç antreman sonrası orta miktar karb. ve protein almak lazım. erken bittiğinde de en büyük öğün antrenman sonrası öğün olmalı günün

Şöyle 178 boy 178 kiloyum göbek bölgesinde yağlanma var, şuan aslında hem kas yapıp hep yağmak istiyorum bu yüzden genelde almam gereken kalori miktarından 400-500 eksik alarak ilerliyorum. Günde 3 öğün oluyor ama spordan sonra 1 kase yoğurt yiyorum. Genel beslenme düzenim, sabah 3 tam yumurta 80 grm yulaf , 150ml süt öğlen yemekhane de yiyorum tavuk/pilav salata şeklinde, akşam ise 150-170 grm civarı protein ton balığı/kırmızı et / balık ve rahat tüketebildiğim için 150 grm civarları kepekli makarna(pişmiş)

Şöyle 178 boy 178 kiloyum göbek bölgesinde yağlanma var, şuan aslında hem kas yapıp hep yağmak istiyorum bu yüzden genelde almam gereken kalori miktarından 400-500 eksik alarak ilerliyorum. Günde 3 öğün oluyor ama spordan sonra 1 kase yoğurt yiyorum. Genel beslenme düzenim, sabah 3 tam yumurta 80 grm yulaf , 150ml süt öğlen yemekhane de yiyorum tavuk/pilav salata şeklinde, akşam ise 150-170 grm civarı protein ton balığı/kırmızı et / balık ve rahat tüketebildiğim için 150 grm civarları kepekli makarna(pişmiş)
178 kilo musun

Seker muhabetini su videoyu izleyerek anlayabilirsin.
[DOUBLEPOST=1515161116][/DOUBLEPOST]Bunu izledikten sonrada insulin ile alakali olani izle

Back
Yukarı