Spor sonrası Protein tozsuz içecek ?

Süt kana 6 saatte karışır ama sen sutu ek protein gibi dusun.vücut bir defada en fazla 35 -45 gr arası protein kullanır gerisini atar. Bende haftanın 4 günü ağır spor yapan biri olarak çok faydasını gordum.aylık 120 liraya fln denk gelio fiyat aynı gibi protein tozuyla ama en azından doğal.ben zaten faydasını cok gördüğüm bi tarifi söyledim sadece :)

Bişi demedim be kızma :D

Protein tozu kullanmak istemiyorum bu yüzden doğal ve protein açısından zengin bir içecek rica etsem yazar mısınız ?
Benim isteğimde bu yönde doğal beslenmeye çok dikkat ederim ama olmuyor işte. Antrenman sonrası hızlı sindirilen bir proteine ihtiyacın vardır. Onlarda sadece Protein tozunda var amino asit içeriği vs. Çok kısa sürede protein ihtiyacını karşılayabilirsin. Fakat normal et vs. yersen bunlar katıdır en az 6 saatte vücutta sindirilir. Haliyle et vs. yersen antrenmandan hemen sonra gereken ihtiyaçlarını zamanında karşılayamamış olacaksın. Antrenmandan sonra protein tozu içilir ardından 30-45 dakika sonra ise antrenman sonrası öğün yemeğini yersin; bulgur veya makarna birini tercih edersin protein olarak ise beyaz et kırmızı et sana kalmış bir tercih.

Ben kendi kafama göre:
300 ml kefir
1 tam muz ya da 3 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi
10 gram süt tozu
10 gram arı poleni alıyorum şimdilik :D

Merhaba , biraz once elime karistiricim ulasti ama , bir miktar yulaf ,lor,kahve, orta boy muz ve 400 ml ye yakin sutle bi karisim yaptim ama boyle bi mide bulandirici bisey icmedim . Lor koymayip kh agirlikli bi karisim hazirlayip antreman once tuketsem sizce nasil olur ?

Merhaba , biraz once elime karistiricim ulasti ama , bir miktar yulaf ,lor,kahve, orta boy muz ve 400 ml ye yakin sutle bi karisim yaptim ama boyle bi mide bulandirici bisey icmedim . Lor koymayip kh agirlikli bi karisim hazirlayip antreman once tuketsem sizce nasil olur ?
400 ml laktozsuz ılık süt + orta boy muz + 1 çorba kaşığı süt tozu + 5 tane badem + biraz tarçın --> supplementsiz yapılabilecek ideal bir karışımdır

Daha fazlasını kişisel blogum SPORCU YEMEK TARİFLERİ nde bulabilirsin.

Back
Yukarı