Spor ve Yaş

Selam arkadaşlar ben 8 aydır fitness ile uğraşıyorum yaşım tam 14ken başladım ve 15e girmeme 3 ay kaldı.
Ben spora ilk başladığım günlerden beri o kadarda pump odaklı çalışmayı seven birisi değildim genelde ağır kilolarda 10 tekrar çıkarıp 3 dakika mola veren birisiydim
Ve öğretmenim bana bu yaşta ağır kilo girmemem gerektiğini ileriki yaşlarda kaslarımın gelişmesini(sporun verimini) büyük oranda düşüreceğini söğledi
Ben 1 aydır hocanın dediği gibi yapmaya çalışsamda bu sefer nedense zevk alamadım ve sanki gelişmem azaldı gibi.
Ne yapabileceğimi bilmiyorum.

15 yasinda vg biraz abartili olur ilk once temel olmasi acisindan taekwondo kickboks tarzi spor yapmani oneririm 19 20 yaslarinda istersersen vg ye donersin kucuk yaslarda spor cok iyi olacaktir fakat agirlik icin cok erken birak derim...
Soruna gelecek olursak agir girip 3dk dinlenmek bana sacma geldi normal bir agirlikla nizami olarak yapmak daha faydali olacaktir

10 tekrar ve ağır kilo ? forumda biraz daha araştırma yapmanı öneririm ağır kiloyla 10 tekrar yapamassın yaptıysan hafiftir

Back
Yukarı