Spor yapmayınca bel ağrısı olması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ftck
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ftck

Üye
Arkadaşlar şimdi saçma sapan bir şey söyleyeceğim fikri olan vardır belki

Spor salonları kapandığından beri ve konunun ondan dolayı evden çıkmıyorum. Bu süreçte acayip bel ağrıları başladı. Bu neden olabilir acaba?

Core bölgesi tembelliği o. Kaslar çalışmayınca kasılmayınca bel alıyor vücudun yükünü. 3 gündür karın ve kalça çalışıyorum evde bel ağrım azaldı.

Hiç spor yapmayan insanlar evde oturduklarında bel ağrısı çekmezler. Çünkü zaman içerisinde omurgaları yanlış pozisyona doğru evrilir. Bu da uzun vadede fıtıklara vs. yol açar.
Ama spor yapıp, özellikle sırt bölgesi, core ve erector spinae gibi kaslarını güçlendirmiş kişiler; omurgalarını risk altına sokacak pozisyonlara girdiklerinde ağrı hissederler. Bunun en büyük örneklerinden biri uzun süre oturmaktır. Bu aslında iyi bir şeydir, çünkü vücudun bize yolladığı koruyucu sinyal mekanizmasıdır.

Evde çalışmayı sevmediğinizi hatırlıyorum. Ama inanın evde farklı çalışma prensipleri ile, salonda kazanamadığımız bazı gainzleri kazanmak mümkün. Şahsen 10 gündür ev antremanı yapıyorum ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu süreç daha 2-3 ay en az devam edecek. Şimdiden adapte olmak lazım.

Biraz boş bırakınca bende de başlamıştı sonra oleksiy torokhtiy diye bir olimpik halterciye denk geldim youtube da evde 15-18 dakika arası süren antreman dizisi var. Tavsiye ederim.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz boş bırakınca bende de başlamıştı sonra oleksiy torokhtiy diye bir olimpik halterciye denk geldim youtube da evde 15-18 dakika arası süren antreman dizisi var. Tavsiye ederim.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Takipe aldım hocam internetim hallolunca izleyeceğim

Back
Yukarı