Spora Geri Döndüm Yardım

Merhaba arkadaşlar yeniden spora başlıyorum. Oncelikle;
Boyum:1.89
Kilom:86
Hafif göbek ve göğüs ve belde yağ var.
En son 1.5 yıl önce bırakıp basketbol kulübünde oynadım. Ama en sonunda bu sporu yapmayı özlediğim için geri dönme kararı aldım. Yaklaşık 9 ay yapacağım sonrasında yaz tatili devreye giriyor ardından tekrardan geri döneceğim.

Yine yağlı,aburcubur,asitli içecek,hamur yok ancak kahvaltıdayulaf,yumurta,zeytin,lor peyniri yiyorum. Öğlen okul yemegindeyim arada meyve,kuruyemiş götürüyorum. Akşam ise tavukgöğüsü,baklagil,kepekli makarna tüketiyorum.
Antrenmandan sonra kickboks,havuzda yüzme ve karın antrenman programları salonda mevcut bunlarıda yapacağım. Boks eldiveni aldim haftada 2 gün antrenmandan sonra yapacagim.
Ancak protein tozuna ne zaman girişmem gerekiyor ? Eskiden protein tozu ile bcaa,kreatin kullanmıştım.
Sigara içiyorum malesef bırakmam gerekiyor mu ?
Bi gelişim olurmu dostlar teşekkürler :)

Daha öncesinden uzun bir spor geçmişin olduysa kas hafızan olması gerekir ve toparlanman daha hızlı olur bu bir avantaj. Lakin sigara içmek kalp atışını hızlandırır ve kalbin kaslara kan pompalamadaki verimini azaltır bu da kasların gelişmesi ve hem antremanlardaki ağırlık çalışmalarını hem de aerobik egzersizleri kötü etkiler. Kendimden biliyorum zor olacak ama bırakmalısın. Protein tozu konusunda şahsi fikrim beklemene gerek yok sonuçta günlük 172 gram protein alman lazım 1 ölçek (24 gram) protein den zarar gelmez fayda olur. BCAA ve kreatin için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim bir kaç ay geçmesini bekle. :)

Daha öncesinden uzun bir spor geçmişin olduysa kas hafızan olması gerekir ve toparlanman daha hızlı olur bu bir avantaj. Lakin sigara içmek kalp atışını hızlandırır ve kalbin kaslara kan pompalamadaki verimini azaltır bu da kasların gelişmesi ve hem antremanlardaki ağırlık çalışmalarını hem de aerobik egzersizleri kötü etkiler. Kendimden biliyorum zor olacak ama bırakmalısın. Protein tozu konusunda şahsi fikrim beklemene gerek yok sonuçta günlük 172 gram protein alman lazım 1 ölçek (24 gram) protein den zarar gelmez fayda olur. BCAA ve kreatin için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim bir kaç ay geçmesini bekle. :)
Anladım teşekkürler. Peki antrenmandan sonra kickboks antrenmanına girmem için önceden beslenmem gerek yoksa gelişmem zor biliyorum. Peki +'sı veya - 'si olur mu ?

Anladım teşekkürler. Peki antrenmandan sonra kickboks antrenmanına girmem için önceden beslenmem gerek yoksa gelişmem zor biliyorum. Peki +'sı veya - 'si olur mu ?
Şahsen kendi vücudum için konuşacak olursam antremandan sonra kickboksu kaldıramam. Antremandan sonra gerekli öğünleri alıp kaslara besinleri göndermen lazım. - si şu yönden olur yetersiz beslenme ve dinlenmeme kas yıkımına sebebiyet verir. Haftada 2 gün gideceksen tavsiyem kardiyo günleri veya daha hafif günlerde programını ayarlamaya çalış. Dinlenmeyi de ihmal etme.

Back
Yukarı