spora yeni başlayanlar için gıda takviyesi önerir misiniz?

spor konusunda da takviyeler konusunda da çok bir bilgiye sahip değilim yeni başlayan birine hem spor için hem de takviyeler için öneriniz nelerdir?

spor konusunda da takviyeler konusunda da çok bir bilgiye sahip değilim yeni başlayan birine hem spor için hem de takviyeler için öneriniz nelerdir?
ben de yeniyim spor salonuna yazıldım yeni benim hocam kyani firmasının hl5 ve fit20 ürünlerini kullanmamı önerdi o da onları kullanıyormuş aldım ben de bu hafta

Bir şey kullanmana gerek yok. Beslenmene dikkat et yeter.
Vitamin eksikliğin varsa tam kan sayımı yaptır doktorun sana hangi vitaminlere ihtiyacın olduğunu söyler ama günlük yeşillik tüketiyorsan düzenli besleniyorsan buna da gerek yok.

Amacınız ne? Kilo vermek mi almak mı? Spor geçmişiniz nedir? Bunları bilmeden vereceğimiz tavsiyeler havada kalır. Genel olarak konuşmak gerekirse ilk başlarda takviyeye gerek yok. Hedefinize göre sporu ve alışkanlıkları oturttuktan sonra gereklilik varsa yine hedefinize uygun, kilo almaksa gainer yağ yakmaksa l-carnitin gibi, ek gıdalar kullanılabilir. Kilo vermek/almak için yine kaç kalori almanız gerektiğini hesaplamanız ve ona göre artırıp azaltmanız gerekir. Spor için forumda var programlar, sabit başlıklar da, onlardan faydalanabilrsiniz.

Back
Yukarı