Sporcu Pizzası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan draft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında tam olarak bilmiyorum çoğu oranı göz kararı yaptım ve gayette güzel oldu.

Malzemeler:
200gr kadar yulaf
3 yumurta
2 çorba kaşığı Domates salçası
1domates
1soğan
600gr tavuk
kekik
kırmızıbiber
sarımsak tozu
100gr kaşar peyniri

Yapılışı:
1) 200gr kadar yulafı kasede 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı, yarım bardak suyla iyice karıştırıyoruz(keşke azda olsa sarımsak tozu ekleseymişim)

2) Elde ettiğimiz hamurumsu karışırımı tepsinin içine 2 ye ayırıp ince bir şekilde yayıyoruz. Tabii altınada yağlı kağıt koyarak

3) Salça, kırmızıbiber, kekik ve sarımsak tozunu kaseye koyup suyla iyice eritiyoruz. Kaşıkla hamurların üzerine iyice yayıyoruz

4) Halka halka kestiğimiz soğanları ve rendelediğimiz kaşarları salçanın üzerine koyuyoruz

5) Tavukları bayaa ince kuşbaşı olarak kesiyoruz. Kestiğimiz tavuklarıda üzerine salçamızı, soğanımızı ve kaşarımızı eklediğimiz hamurların üzerine yayıyoruz.

6) Tavuğun üzerine kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz (Ben burda ek olarak beyaz peynirde koydum ve çok güzel oldu).

7) En üste kalan kaşar rendesini ekleyip üzerinden hazırladığımız salçalı suyu gezdiriyoruz. İsteğe bağlı olarak kekik, kırmızı biber ve sarımsak tozunu ekliyoruz(bu sarımsak tozu kadar lezzet katan birşey yok)

8) Tamamlanan pizzaları 180 derece de önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve yaklaşık 30 dakika sonra yemeye hazır oluyorlar:)

dsc03453bz.jpg
dsc03454j.jpg
dsc03455i.jpg

Kardeşimle gayet güzel yedik ve tadıda bence mükemmeldi. Yukarda tarifte yazdığım gibi hamuruna sarımsak tozu eklemedik ve hafifte olsa hamurunda o yulafın garip tadı kaldı. Daha doğrusu pizzalardan birine ekledik birine eklemedik denemek için. Onun dışında kesinlikle tavsiye ederim antreman sonrası öğünü içinde çok iyi bence. Birde gelecek sefere bunun dondurulup buzdolabına atılabilecek versiyonunu deniyeceğim gelecek seferlerde antremandan sonra hemen yiyebilmek için:)

Pişir geliyorum babacan kola turkalar benden :D Kesin denicem :D

Tek kelime ile muthis bir pizza.Yapmak biraz zamanimi aldi ama bu kadar iyi olacagini dusunmemistim acikcasi emeğine saglik draft.Bir sonrakinde sarimsak sos denicem tavsiye ederim herkeze..

20121229183146.jpg

20121229183355.jpg

20121229191239.jpg

Son düzenleme:
Tek kelime ile muthis bir pizza.Yapmak biraz zamanimi aldi ama bu kadar iyi olacagini dusunmemistim acikcasi emeğine saglik draft.Bir sonrakinde sarimsak sos denicem tavsiye ederim herkeze..

20121229183146.jpg

20121229183355.jpg

20121229191239.jpg

siz ne kadar ölçüler kullanarak bunu yaptınız acaba paylaşmanız mümkün mü?

ARKADAŞLAR BU TARİFİN MAKROLARI

200 Gram Yulaf Ezmesi = 648 Kalori-143.6 Gram Karbonhidrat-25 Gram Protein- 6 Gram Yağ

3 Tam Yumurta = 210 Kalori-0.5 Gram Karbonhidrat-6.5 Gram Protein- 5 Gram Yağ

1 Domates = 25 Kalori-4 Gram Karbonhidrat- 1 Gram Protein- 0.1 Gram Yağ

1 Soğan = 38 Kalori- 8 Gram Karbonhidrat- 1 Gram Protein- 0.1 Gram Yağ

2 Çorba Kaşığı Domates Salçası(Tahminen 60 Gram) = 60 Kalori- 13.5 Gram Karbonhidrat- 1.5 Gram Protein- 0.2 Gram Yağ

600 Gram Tavuk Göğsü = 900 Kalori- 0 Gram Karbonhidrat- 174 Gram Protein- 48 Gram Yağ

100 Gram Kaşar Peyniri = 270 Kalori- 0.5 Gram Karbonhidrat- 29 Gram Protein – 15 Gram Yağ

Baharatlar = çok az miktarda olduğu için değer vermeye gerek yok

GENEL TOPLAM: 2151 KALORİ – 170.1 GRAM KARBONHİDRAT –238 GRAM PROTEİN (209.5 GRAM HAYVANSAL 28.5 GRAM BİTKİSEL) – 74.4 GRAM YAĞ

Gayet güzel görünüyor. Kalori protein vs hesaplaması nedir acaba bunun

xeptor, senden bir önceki yorumu oku ^_^

1) 200gr kadar yulafı kasede 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı, yarım bardak suyla iyice karıştırıyoruz(keşke azda olsa sarımsak tozu ekleseymişim)

mikserde karıştırsak olur mu

Niye olmasın :)

Bu da benden!

Ne zamandır denemek istiyordum, en sonunda bugün yaptım ve harika oldu.
Yalnız benim pizzada tavuk göğüs yok, piliç pirzola var ve çiğ olarak değil de haşladıktan sonra ekledim...
Böylelikle mevcut yağ büyük oranda suya akmış oldu...Hatta daha yüksek ısı sağlayan düdüklü tencerede yaparsam daha da azalacağını düşünüyorum.
Miktarlar...
100 gram yulaf, 200 gram derisi, kemiği alınmış piliç pirzola, 100 gram sütaş light kaşar (10,5 gram yağ),1 tam yumurta,yarım bardak sütaş 0 yağlı süt,4 diş sarmısak...Sosu çok az biber salçası dışında aynı yaptım.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

valla bu zaten diyet pizza...
içerisinde un ve yağ yok...sadece malzemelerden kaynaklanan bir miktar yağ var...
gece geç saatte olmamak kaydıyla gönül rahatlığı ile yenebilir...

hocam bunun 1 dilimi ortalama kaç kalori ve kaç gram protein ve yağ içeriyor? bu tariffle 1 tepsiye yakın cıkarmı? ortalama 9 dilim cıkarmı

hocam bunun 1 dilimi ortalama kaç kalori ve kaç gram protein ve yağ içeriyor? bu tariffle 1 tepsiye yakın cıkarmı? ortalama 9 dilim cıkarmı

100 gram yulaf 356 kalori,12.6 gram protein ,60.7 gram karbonhidrat ,7 gram yağ.
100 gram sütaş light kaşar 222 kalori,30 gram protein,2 gram karbonhidrat,10.5 gram yağ,
100 gram (yarım bardak) 0 yağlı süt 33.3 kalori, 3.1 gram protein,5 gram karbonhidrat,0.1 gram yağ.
1 tam yumurta 75 kalori,6.25 gram protein,0.6 gram karbonhidrat,5 gram yağ
100 gram piliç pirzola 187 kalori,17 gram protein,13 gram yağ.

diğer malzemelerden gelen miktarlar çok az olduğu için katmaya bile gerek görmedim.
diğer malzemelerin dışında toplamda aşağıdaki değerler çıkıyor...ben pizzayı 6 parçaya böldüğüme göre 1 dilimin değeri için hepsini altıyla bölmemiz lazım.

686.3 kalori / 6 = 114.38 kalori
68.95 gram protein / 6 = 11.49 gram protein
68.3 gram karbonhidrat / 6 = 11.38 gram karbonhidrat
35.6 gram yağ / 6 = 5.93 gram yağ

oranlar bunlar...buradan yola çıkarak kendine göre bir yol çizersin.
baş sayfada arkadaşın vermiş olduğu tarifteki miktarları azalttığım için orta boy bir pizza oldu.
sen miktarları artırarak daha büyük bir pizza elde edebilirsin.

Hcm peki yağ miktarını daha fazla aZaltamazmıyız

bunun hepsi doymuş yağ değil ki...
yağdan bu kadar korkmaya gerek yok.
önemli olan, gün sonunda vücudunun yaktığı kalori miktarından düşük kalori almış olman.
bu oranlar gayet düşük...
ayrıca piliç pirzolanın yağı haşlanma esnasında ciddi oranda azalıyor.
bunu yerken de anlıyorsun...tavada yapılana göre yavanlaşmış oluyor...tabii göğüs eti kadar değil.
bu tarifi bizimle paylaşan draft'a çok teşekürler...
hayatım boyunca zevkle ve gönül rahatlığıyla yiyebileceğim bir yemek tarifi edinmiş oldum. thums:thums:thums:

Back
Yukarı