Resmen kendini kandiriyorsun,yok beslenme profesoru soylemis.dogru oldugu ne malum? 100 kisiye sorsan 80 i saçmalik der bu da benim icin yeterlidir.
Üslubunuza dikkat edin.100 kişiye sorsanız koşunca dalak şişer mi diye 95'i evet diyebilir ancak anatomi dersinde bunun yanlış olduğunu tam tersine şişmediğini büzüştüğünü görürsünüz.Ağrıda bu sebeptendir.95 kişi evet dedi diye şimdi doğru olan o mu?
Bilgin yoksa ya da bir kanıt gösteremiyorsan sadece "saçmalık" şeklinde bir yorum yapamazsın.Kendini kandıran sensin.[DOUBLEPOST=1423851435][/DOUBLEPOST]Şöyle bir ifade geçiyor:
"Son yıllarda kuvvet ve dayanıklılık sporları için, sütün iyi bir egzersiz içeceği olarak kullanılması, giderek artan merak konusu olmaya başlamıştır. Sınırlı sayıda araştırmaya göre, süt kuvvet antrenmanları sonrası protein metabolizmasının akut onarımı için uygun ve etkin bir içecektir."
Kuvvet sporcularından kastın ne olduğunu anlayabiliyorsunuzdur umarım.
Yazan ise Türkiye'nin bir numaralı
spor diyetisyeni olarak bilinen
Prof.Dr.Gülgün Ersoy.Kendisi Nevin Yanıt, Tolga Murat Balıkçı gibi bir çok ismin sporcu diyetisyenliğini yapmış milli takım diyetisyeni.30 yılını sporcu beslenmesine adamış bir insan.Doğru söylediği ne malummuş.
Al bu da kanıtı:
http://dergi.nigde.edu.tr/index.php/besyodergi/article/viewFile/140/136[DOUBLEPOST=1423852758][/DOUBLEPOST]•"Süt tüketiminin kuvvet egzersizinin akut devresinde, protein metabolik yanıtı üzerine etkisi araştırılmıştır. Sütün her formunun (az yağlı, yağlı) net protein dengesinde önemli bir artışa neden olduğu, egzersiz sonrası tüketilen az miktar sütün bile, protein metabolizmasını olumlu etkilediği sonucuna varılmıştır. "
•"Egzersiz sonrası haftada 3 gün/10 hafta, tüketilen az yağlı çikolatalı sütün (5kkal/kg) ve her antrenman sonrası 5 dakika içinde tüketilen karbonhidrat ve elektrolit içeren spor içeceğinin etkileri (içecekler aynı enerji miktarına, ancak farklı makro besin öğeleri bileşimine sahiptir) incelenmiştir. Yapılan antrenman kuvvet ve vücut kompozisyonunda gelişmeyle sonuçlanmış, ancak bu değişim iki grup arasında benzerlik göstermiştir. Egzersiz sonrası süt tüketen grupla, spor içeceği tüketen grup kıyaslandığında, ölçülebilir değişkenlerde hiçbir farklılık görülmemiş, ancak süt grubunda ilginç bir sonuç olarak, yağsız doku kütlesinde önemli olmayan bir artış gözlenmiştir. "